Echte Post Is Cool

Echte Post Is Cool: wat ik kreeg en wat ik kocht

Alweer voor de vierde keer organiseerden bloggers Monsieur Mango en Northflix het project EPIC: Echte Post Is Cool. De vorige keer zag ik steeds foto’s voorbij komen van pakketjes. Als liefhebber van post (en ansichtkaarten) kon ik dit natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan, dus ik schreef me in voor de vierde editie.

Wat is EPIC?

Nadat je jezelf hebt opgegeven, gooien Monsieur Mango en Nortflix alle namen door elkaar en krijg je een lootje: iemand voor wie jij een pakketje gaat maken. Je krijgt een paar weken om iets bij elkaar te zoeken. Veel deelnemers zijn bloggers of hebben in elk geval Instagram of andere social media waar je informatie vandaan kunt halen. Je maakt een pakketje voor €7,50 exclusief verzendkosten. Je zorgt dat het pakketje op tijd verstuurd is. Op de uitpakdag (in dit geval 18 maart) maak jij je pakketje open en deel je de inhoud.

Echte Post Is Cool
De pakketjes die ik gekregen heb

Wat heb ik gekregen?

Mijn pakketje kwam begin deze week binnen. Het was superleuk ingepakt, ik kreeg al helemaal zin om het open te maken. Ik had ook al weken een ander pakketje in huis, waarover later meer.

Echte Post Is Cool

Bij het openmaken bleek Lisette van lizlovelife.nl mijn pakketje gemaakt te hebben. Het zag er al erg leuk uit en Lisette had zelfs de moeite genomen om het bijbehorende berichtje met Google Translate in het Spaans te vertalen! Heel lief. Ik kon het zonder Google Translate prima lezen, dus het is nog best goed gelukt ook, haha.

Echte Post Is Cool
De inhoud van mijn pakketje

Het was toen eindelijk tijd om alles open te maken! Ik kreeg de volgende dingen:

 • Een hervulbaar reissetje voor verzorgingsproducten. Die had ik gek genoeg nog niet, haha! Ik probeer altijd miniverpakkingen te bewaren en te hervullen, maar ik raak geregeld de draad kwijt van wat nu waar in zit, dus dit is eigenlijk best wel een handige oplossing. Ik ga er goed gebruik van maken!
 • Een tandenborstelhouder. Die had ik al, maar een reserve kan nooit kwaad, want ik ben vrij onhandig en ga de mijne ongetwijfeld nog eens kapot laten vallen.
 • Een miniborstel. Hoe schattig is dit! Ik ga hem uittesten, wellicht is het erg handig. Ik had altijd een opklapbare borstel met een spiegeltje (ken je die nog?), maar die gaan altijd stuk. Wellicht is dit een betere optie.
 • Een notitieboekje met paspoortkaft. Erg leuk! En notitieboekje zijn onmisbaar als je een reisblog probeert bij te houden.
 • Een hele lading Werther’s Original snoepjes (die al bijna op zijn, oeps).

Echte Post Is Cool

Kortom, een superleuk pakketje voor op reis, denk ik zo. Daarbij kende ik Lisette nog helemaal niet, dus ik heb nu weer een leuke nieuwe blog om te volgen.

Extra verrassing!

Tot mijn grote verrassing kreeg ik al vrij snel nadat ik me had ingeschreven voor EPIC een pakketje thuisgestuurd. De afzender was Nicole’s Choice, een leuke webshop.  Op de voorkant stond dat het om Echte Post Is Cool ging en dat ik het (helaas) moest laten liggen tot 18 maart. Ik kon het niet laten rond te snuffelen en te speculeren wat er dan in zou zitten. Gelukkig bleek ze veel thee te verkopen: laat ik daar nu net gek op zijn! Ik kon dus niet wachten om erachter te komen wat erin zat. Nicole verkoopt ook bakspullen, waaronder weckpotten met bakmixen, maar die pasten niet in het envelopje, haha.

Echte Post Is Cool

Nicole schreef me een leuke brief en gaf me een theefilter en twee smaken thee: Spice Me Up en Lemon Like. Het theefilter is heel toepasselijk. Omdat ik van Spanje en van reizen houdt, gaf ze me een theefilter in de vorm van een schelp. Ik snapte het meteen: een schelp is het teken van de pelgrimroute naar Santiago de Compostela. Deze heb ik afgelopen zomer vaak voorbij zien komen op onze reis door Cantabrië en Asturië.

De thee heb ik gelijk maar gedronken, want ik was erg benieuwd. Lemon Like is erg lekker! Nicole verkoopt thee zonder E-nummers, rare ingrediënten en suikers en dat spreekt me erg aan. De enige suiker die ik in mijn thee wil is de suiker die ik er zelf in doe. Ik denk dus zeker dat ik meer thee van Nicole zal drinken in de toekomst. Dankjewel Nicole!

Wat ik heb gegeven

Zelf kreeg ik het lootje van Carmen van Life and Blog. Ook haar kende ik nog niet, dus ik heb flink rondgekeken op haar pagina om inspiratie te krijgen. Gelukkig had Carmen haar lootje best wel compleet ingevuld en ook nog een moodboard gemaakt, dus daar kon ik wel wat mee. Maar toch vond ik cadeautjes verzinnen best wel lastig.

Echte Post Is Cool
Mijn cadeautjes

Uiteindelijk ging ik voor het volgende:

 • Wat snoepjes voor de hond, omdat Carmen aangaf graag dingen voor haar hond te krijgen. Ik heb zelf geen hond, dus ik vond snoepjes de veiligste keuze.
 • Een notitieboekje voor alle leuke blogideeën.
 • Een linnen tasje met daarop ‘Proud Book Junkie’. Ik vind deze zelf heel leuk, dus ik hoop Carmen ook!
 • Omdat ze van plantjes zei te houden, kocht ik een groei-hem-zelf-zonnebloem van de Hema. Hopelijk kan ze die ergens kwijt!
 • Een lezer maak je blij met boeken. Ik heb daarom een boek dat ik zelf met veel plezier heb gelezen uit mijn kast gehaald en toegevoegd aan het pakketje. Niet helemaal nieuw, maar ik ben een voorzichtige lezer, dus hij zag er nog goed uit. Ik vond dat dit wel een leuke toevoeging was, hopelijk houdt ze ervan!
 • Toen op het laatste moment alles niet meer in een brievenbusdoosje ging, besloot ik er een groter pakketje van te maken. Toen heb ik ook nog een kaarsje toegevoegd (maar niet op de foto gezet).

Mijn inpakkunsten zijn niet om over naar huis te schrijven, maar niemand kan zeggen dat ik niet mijn best heb gedaan, denk ik zo.

Echte Post Is Cool

Bedankt voor de organisatie Nortflix en Monsieur Mango!

Heb jij ook meegedaan aan Echte Post Is Cool 4.0? Lijkt het jou leuk om een verrassingspakketje te ontvangen?

Delen of bewaren voor later?

16 thoughts on “Echte Post Is Cool: wat ik kreeg en wat ik kocht

  1. Ja leuk hè! Ze verkopen allemaal leuke in de boekwinkel bij ons. Ik heb er zelf eentje met ‘I like big books and I cannot lie’, die vind ik ook erg leuk. Maar ze hebben nog veel meer soorten.

  1. Ik twijfelde eerst ook, want ik vond het niet echt passen bij mijn blog. Maar toen dacht ik, mijn blognaam komt een beetje voort uit mijn voorliefde voor het sturen van ansichtkaarten, dus post past daar zeker wel bij. En ik hou gewoon van pakketjes, haha! Dus ik zou zeker meedoen volgende keer, want ik vond het erg leuk. Als je Monsieur Mango en Northflix volgt dan blijf je op de hoogte van de inschrijving. Lijkt me leuk als er meer reisbloggers meedoen!

 1. Wat heb je leuke dingen ontvangen van Lisette. Wat leuk dat ze alles in reis-stijl heeft uitgekozen. En wat tof al die theesmaken van Nicole’s Choice. Vooral het theefilter vind ik enorm schattig! Het pakket voor Carmen ziet er ook tof uit. Ik vind je inpakkunsten goed hoor, niets om voor te schamen 🙂 Het linnentasje is echt geweldig!

  1. Aww dankje! Ik vind het heel leuk dat er zo over is nagedacht. Ik hoop dat er nog een editie komt, want ik vond het erg leuk, je voelt je net jarig. Maar jouw sponsorpakketje was ook erg tof!

 2. Wat super leuk om te zien wat je hebt gekregen én gegeven! Ik wilde deze keer graag meedoen, maar was net te laat met inschrijven. Toch geniet ik volop van alle artikelen van mensen die wel hebben meegedaan. Zo ook deze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.