Ingepakte cadeautjes met gifttags

Echte Post Is Cool 6: superleuke lootjes

Laatste update op:

Ook tijdens de zesde editie deed ik weer mee met Echte Post Is Cool. In dit leuke pakket wissel je een pakketje uit met een onbekende. Perfect voor postliefhebbers! Ik vind ansichtkaarten al cadeautjes, dus met pakketjes vol verrassingen ben ik helemaal blij. Benieuwd wat ik heb gekregen en natuurlijk wat ik heb gegeven?

Eerder deed ik al mee aan editie 4 en 5 van Echte Post Is Cool. Je kunt hier en hier lezen wat ik toen heb gegeven en gekregen. Het is elke keer weer een verrassing wie je krijgt, dus dat blijft spannend.

Wat is Echte Post Is Cool?

Deze leuke swap wordt georganiseerd door Monsieur Mango en Northflix. Je krijgt, na het invullen van een uitgebreid inschrijfformulier, van hen een lootje. Voor deze persoon maak jij dan een pakketje van 7,50 euro exclusief verzendkosten. Om mee te mogen doen moet je in elk geval openstaande social media accounts hebben, dus niet op privรฉ. Veel deelnemers hebben ook een blog, dus daar kun je ook inspiratie uithalen.

Mijn gegeven pakketje

Zelf had ik als lootje Ramona. In eerste instantie vond ik dat lastig: Ramona heeft heel andere interesses dan ik heb. Zo houdt ze bijvoorbeeld van creatief bezig zijn en tuinieren. Nou, als ik iets niet ben dan is dat creatief, ik kan eigenlijk vrijwel niets zelf maken (behalve koekjes en taart). En groene vingers.. Als ik een plant aankijk dan gaat hij al dood.

Ingepakte cadeautjes met gifttags
Al mijn ingepakte cadeautjes.

Gelukkig bleek Ramona een zeer inspirerende blog te hebben. Ze schrijft echt heel mooi en leuk. Ik kon er gelukkig veel ideetjes uit halen. Misschien wel niet allemaal precies in haar straatje, maar in elk geval in de richting. Dit heb ik voor Ramona gekocht:

 • Origamipapier: zelf vind ik vouwen erg leuk, dus wellicht een leuke nieuwe bezigheid? Misschien met de kinderen?
 • Tonychocolade: altijd lekker!
 • Rituals: Ramona heeft eens een challenge gedaan voor wat me-time, dus dit leek me een leuke toevoeging. Dit had ik zelf nog thuis (ongebruikt), dus dat is een extraatje.
 • Pompoenzaadjes: ik houd zelf van pompoen, dus hopelijk Ramona ook. Dit is leuk voor een moestuintje, thuis of misschien op school, want volgens mij helpt ze daar ook mee.
 • Bloemenzaadjes: ook leuk voor in de tuin!
 • Notitieboekje: een leuk groen boekje met papegaai, zodat ze al die creatieve dingen kan opschrijven.
 • Een kaart van de Dille & Kamille met een berichtje voor Ramona.
 • Stickers en oogjes, want Ramona doet soms DIYs, dus ik hoopte dat ze daar een nieuwe DIY mee kan bedenken.

Inpakken

Ik pakte alles in in leuk groen papier en papier met vlinders, zodat het er een beetje vrolijk uitzag. Ik besloot een beetje creatief te doen en gebruikte de diagonale manier van inpakken die ik heb geleerd van Inge in dit artikel. Dat lukte de ene keer beter dan de andere, haha.

Verder had ik er nog wat origamifiguurtjes ingedaan. Nu nog hopen dat Ramona er ook blij mee is! Gelukkig kreeg ik op de uitpakdag een heel leuk berichtje en een hele serie met superleuke Instagramfoto’s, dus ik denk dat ik in de goede richting zat.

Ik vond het heel leuk om te winkelen voor Ramona, want ik kreeg echt het gevoel haar een beetje te leren kennen door haar blog. Lees het dus zeker even, want ze kan je vast inspireren tot iets nieuws. Ondanks het feit dat we op het eerste gezicht weinig overeenkomsten hadden heb ik uiteindelijk toch veel plezier beleefd aan het pakketje samenstellen! Het is dus weer eens bewezen dat het nooit is wat het lijkt.

Doos met cadeautjes
De doos met alle cadeautjes en het kaartje erin.

Mijn gekregen pakketje

Mijn doos kwam netjes een paar dagen voor het uitpakmoment binnen. Ik was heel benieuwd! De doos was helaas opengegaan aan de zijkant, dus ik was even bang dat er iets uit zou zijn gevallen. Ik denk dat het niet gebeurd is, dus de postbode heeft er gelukkig toch goed op gepast.

Zaterdag 21 april was het dan zover en mocht de doos open! Het was allemaal ingepakt in superschattig hartjespapier, echt heel leuk. Ook zat er wat thee bij, dat is natuurlijk altijd goed bij mij.

Wat zat erin?

In eerste instantie vond ik het wellicht wat weinig pakketjes in vergelijking met wat ik net op de post had gedaan, tot ik ze open ging maken! Het bleken namelijk allemaal grotere cadeautjes te zijn die echt toepasselijk waren, in plaats van een hele verzameling met allemaal kleine dingetjes. Zeer tevreden dus, want alles uit dit pakket kan ik echt goed gebruiken.

Echte Post Is Cool cadeautjes
De inhoud van mijn Echte Post Is Cool pakketje.

Mijn lootje bleek Loes te zijn van Levende Loes. Het lijkt me toch altijd erg moeilijk om cadeautjes te kopen voor iemand die niet echt uitgebreid blogt over allerlei producten. Ik had geprobeerd mijn inschrijfformulier uitgebreid in te vullen. Dat lijkt gelukt te zijn, want Loes had echt allemaal leuke dingen uitgekozen.

Uitgepakte cadeautjes
Alle uitgepakte cadeautje bij elkaar.

Alles op een rijtje

Dit heb ik gekregen:

 • Een roze haarband. Ik heb een poosje geleden tijdens een kledingruil een leuke haarband gekregen. Die draag ik erg graag, dus ik had aangegeven dat ik er wel meer wilde. Ik heb deze zondag gelijk al gedragen!
 • Een koekjesuitsteker in de vorm van een vliegtuig. Hoe toepasselijk: ik houd van koekjes bakken en van reizen, dus dat kan niet beter!
 • Een zeepbar. Ik had aangegeven geen verzorgingsproducten te willen, want ik wil mijn plasticgebruik minderen en gebruik dus zoveel mogelijk bars op dit moment. Heel creatief om me dan juist een zeepbar te geven! Komt ook goed van pas, want de mijne was bijna op.
 • Theezakjes: allerlei smaakjes. Ik ken ze nog niet allemaal, dus dat is altijd fijn.
 • Een Japans oogmaskertje. Het heeft me even wat Googelen gekost, maar het blijkt een soort ding tegen wallen te zijn. Is dit een hint, Loes? Haha, maar dat komt vast van pas!

Uiteraard zat er ook nog een leuke kaart bij. En geen zorgen Loes, ik kan zelf niet veel beter inpakken, ik vond echt helemaal niets aan te merken op je inpakskills. Stiekem wel fijn dat je niet zelf uren bezig bent geweest om zelf iets te maken. Dat is wel heel leuk, maar ik kan het zelf niet, dus nu hoef ik me niet schuldig te voelen ๐Ÿ˜‰

Al met al zeer geslaagd dus!

Ook meedoen met Echte Post Is Cool?

Dat kan! Houd de social media kanalen van Monsieur Mango en Northflix in de gaten, dan zul je vanzelf zien wanneer er weer een nieuwe editie is. Ik vond het weer erg leuk, dus ik denk dat ik er een volgende editie weer bij ben. Doe jij ook mee?

Delen of bewaren voor later?

12 thoughts on “Echte Post Is Cool 6: superleuke lootjes

 1. “Als ik een plant aankijk dan gaat hij al dood.” Nouuu dat zal vast wel meevallen toch? ๐Ÿ˜€ Wat heb je een mooi pakket voor Ramona samengesteld en leuk dat je de diagonale inpakmethode hebt toegepast! Ik vind het er erg feestelijk uitzien in ieder geval. ๐Ÿ™‚ Je hebt ook hele leuke cadeautjes ontvangen, die zeepbar ziet er vrolijk uit! Leuk dat je weer meedeed! ๐Ÿ™‚

  1. Dat is echt niet overdreven hoor Inge. Ik heb dus een bamboe gekregen van mijn moeder maar inmiddels zijn de buitenste takken helemaal dood. En ik heb een orchidee die we elke week dompelen en alles en die valt nu ook uit. En ooit heb ik dus een plant cadeau gekregen voor een housewarming. Toen ik de volgende dag beneden kwam waar alle bloemen helemaal gaan hangen. Ik zweer het, ik maak ze echt dood. Zo jammer! Heb je nog plantentips voor iemand met zwarte vingers? ๐Ÿ˜› Ik vind EPIC echt elke editie leuker, zo fijn dat jullie het steeds weer organiseren! Dankjewel ๐Ÿ™‚

 2. Ooh ik ben ook zo met planten. Tegenwoordig heb ik wel en paar planten die weinig verzorging nodig hebben en dat gaat goed. Leuke cadeautjes heb je gekregen. Die haarband is mooi!

  1. Ik heb een bamboe gekregen van mijn moeder, maar die is nu ook dood. Ik denk dat ik het opgeef en nepplanten koop ofzo, haha. Ik vind de haarband ook echt leuk!

 3. Wat een super leuke pakketjes! Waar heb je trouwens dat geweldige inpakpapier vandaan? Wat knap ook dat je zo je best hebt gedaan op het inpakken. Ik heb zelf ook die oogmaskertjes en ze werken echt als een trein. Ideaal om een keertje te gebruiken na een late avond haha.

  1. Ooh wat grappig dat je die maskertjes kent! Haha nu ben ik dus wel benieuwd. Ga ze zeker eens proberen. Ik denk dat ik het inpakpapier van de Xenos heb. Maar ik heb heel veel winkels gehad dus ik twijfel nu wel.. Het kan ook de Hema zijn, haha. Ik ben dus geen inpakheld, maar dat diagonaal inpakken was echt goed te doen!

 4. Ik heb het gewoon alweer gemist, zo stom. Ik wil echt een keer meedoen! Leuke dingen heb je gekocht en gekregen ๐Ÿ™‚ Die haarband is mooi! Ik pak cadeautjes trouwens ook altijd diagonaal in, vooral omdat ik altijd te weinig cadeaupapier afknip haha. Het is dan alleen niet zo netjes, want ik maar er wat ‘creatiefs’ van :p

  1. Wat grappig! Ik vond het wel een handige manier dat diagonale. Eigenlijk veel makkelijker als je het eenmaal door hebt! Als ik eraan denk stuur ik je de volgende keer een berichtje als er weer een EPIC is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.