Plannen en doelen voor 2018

Gelukkig nieuwjaar! Het jaar 2018 is begonnen. Dat betekent dat het tijd is om eens te kijken naar mijn plannen en doelen voor het komende jaar, zodat we aan het einde van het jaar ook weer terug kunnen kijken. En natuurlijk laat ik je mijn reisplannen zien!

Reizen

Ook in 2018 hoop ik weer veel te kunnen reizen. Wellicht niet 109 dagen in het buitenland, zoals in 2017, maar het lijkt me wel fijn om regelmatig even op pad te gaan. Ik heb gelukkig al wat dingen in de planning staan!

Tenerife

We starten in januari gelijk goed met een zoektocht naar de zon. Ik heb in Spanje al veel plekken bezocht, maar de Canarische Eilanden ontbreken nog steeds op deze lijst. Om die reden vonden we het nu toch echt wel eens tijd voor één van deze plekken. Het werd uiteindelijk Tenerife, waar we hopelijk nog wat mooie oude gebouwen kunnen bewonderen en goed kunnen hiken door de natuurgebieden. Wat voor mij, wat voor Hugo. En ik wil graag kijken of we wellicht ergens kunnen walvis spotten.. Heb je nog tips voor Tenerife?

Bultrug Salinas
Walvis spotten in Salinas.

Bestemming onbekend

In februari ga ik met mijn zusje op reis met srprs.me. We gingen al twee keer eerder op reis met deze organisatie en dat beviel ons beide keren erg goed. Daarbij is het een organisatie die veel waarde hecht aan haar reizigers. Om die reden kregen we een flinke korting op een reis in 2018 als we die voor het einde van 2017 zouden boeken. Aangezien we toch elk jaar een reisje proberen te maken met z’n tweeën hebben we gelijk maar geboekt. Dit keer gingen we voor het thema Pick a Side, wat betekent dat we in Oost-Europa terecht gaan komen. Ik ben heel benieuwd!

srprs.me
Een reisje met srprs.me

Kampeertrip

De afgelopen jaren hebben Hugo en ik drie keer een kampeerreis van ruim drie weken gemaakt. We reden met de auto naar Spanje en reden van stad naar stad. We hebben dit twee keer overgeslagen: één keer omdat we dat jaar gingen verhuizen en Hugo zijn vrije dagen nodig had voor de verhuizing en afgelopen jaar, want toen gingen we naar Zuid-Amerika. Dit jaar moet het toch maar weer van komen!

Camping Frankrijk

Het voordeel van deze reizen is de vrijheid: we kunnen overal zo lang blijven als we willen, we kunnen er dingen bij verzinnen onderweg of juist ergens anders naartoe gaan als het regent. Dit jaar gaan we waarschijnlijk een keer niet naar Spanje en Frankrijk, maar hebben we Italië en Kroatië in gedachten. In Kroatië is Hugo nog nooit geweest. In Italië wil ik graag de regio bezoeken die ik nog niet heb bezocht, namelijk het gebied rond Bologna en Verona. De plannen komen langzaam de komende maanden, maar we hebben er in elk geval al zin in.

Hardlopen in Disneyland Paris

Net als de afgelopen twee jaar vermoed ik dat ik ook dit jaar weer met mijn hardloopschoenen aan door Disneyland Paris zal rennen. De afgelopen twee keer was het superleuk, dus het begint een beetje een traditie te worden. Samen met een vriendin zal ik denk ik meerdere afstanden doen. Eigenlijk vond ik het vorig jaar erg zwaar om alle drie de afstanden te lopen, maar omdat er dit jaar een challenge is om ze alle drie te rennen, zou het me niet verbazen als we weer drie keer aan de start staan.. We gaan het zien. Lijkt het jou leuk om hier hard te lopen?

Met onze medailles van de halve marathon.

Londen

En in december ga ik naar Londen! Het is al een flinke tijd geleden dat ik hier voor het laatst ben geweest: ik ging toen met school naar Londen en Oxford. Dit keer ga ik samen met een vriendin naar Londen voor een Harry Potter-weekend. We hebben recentelijk kaartjes gekocht voor Harry Potter & the Cursed Child (ja, die moet je echt zo lang van tevoren kopen), wat betekent dat dit tripje vaststaat. We gaan vast nog naar de studiotour en verder staat alles nog open. Heb jij nog tips?

Project Nederland

In het kader van Project Nederland hebben we nog wat steden te gaan! Op de planning staan nog Haarlem, Den Haag, Groningen, Zwolle, Assen, Arnhem, Den Bosch, Lelystad, Utrecht en Middelburg. We weten nog niet welke stad wanneer aan de beurt is, dus dat houd ik nog even in het midden. Sommige steden ken ik al best goed, zoals Den Haag en Utrecht, maar als je tips hebt dan hoor ik die graag!

Boeken

Reizen is zeker één van mijn hobby’s en ik hoop het in 2018 weer vaak te mogen en kunnen doen. Maar er is nog iets wat ik graag doe: lezen. Al van kleins af aan lees ik veel en mijn boekenkast is overvol. Er is geen cadeau dat ik liever krijg dan een boek. In 2017 heb ik mijn lijstje niet zo goed bijgehouden, maar ik weet zeker dat ik minstens 21 boeken heb gelezen (waarvan minstens 14 toen we in Zuid-Amerika waren). En ik ben er vrij zeker van dat ik er een heleboel vergeten ben.

Omdat lezen een belangrijk onderdeel van mijn leven is, leek het me leuk daar ook iets mee te gaan doen op Groetjes uit Verweggistan. Daarom zal ik in 2018 beginnen met een boekenrubriek waarin ik recensies schrijf van boeken die ik heb gelezen. Zo krijg jij hopelijk wat leuke tips en kan ik wat met de kennis van al die boeken die ik lees. Win-win?

e-reader Galapagos
Met mijn e-reader op de Galápagoseilanden.

Persoonlijke voornemens

Tot slot nog wat goede voornemens, sommigen gerelateerd aan mijn blog, sommige gewoon persoonlijk:

  • Meer hardlopen, zodat ik mijn persoonlijk record op de halve marathon kan verbreken. Ik zat een beetje te rekenen en als ik drie keer per week een klein rondje loop, dan is 800 kilometer in 2018 heel haalbaar. Zeker omdat ik regelmatig een groter rondje loop. Vinden jullie het leuk om wedstrijdverslagen te lezen?
  • 1000 volgers op Instagram. Dat klinkt niet als veel, maar ik wil ook niet geobsedeerd zijn door dit soort aantallen. Het lijkt me gewoon leuk om dat magische getal te halen, maar ik vind rustige groei zoals nu prima. Volg jij me al?
  • Wekelijks artikelen plaatsen op maandag. Afgelopen jaar ben ik begonnen met wekelijks publiceren, maar helaas hield ik de planning niet altijd zo strak. Vanaf nu wil ik dat beter gaan doen. Elke maandag moet hier een artikel staan. Mijn doel is dat deze om 7.00 uur online komt. Wellicht komt er soms een artikel bij halverwege de week, als ik meer tijd heb. Maar dat wil ik mezelf niet opleggen: ik heb het druk met werk en mijn studie en ik schrijf vaak goede artikelen met veel nuttige informatie.
  • Foto’s meteen na een reis bewerken (ik moet nog foto’s uit Noorwegen van februari: oeps).
  • Meer doen met video. Ik heb van volgens mij alle reizen dit jaar videomateriaal, maar ik vind filmpjes maken nog best moeilijk. Een mooi doel voor het komende jaar!

Wat zijn jouw plannen voor 2018?

Delen of bewaren voor later?

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Tenerife in januari… lekker hoor! Ik zou ook dolgraag in januari even naar de zon willen maar helaas is dit de drukste tijd van het jaar op mijn werk waardoor vrij nemen er helaas niet in zit. In maart gaan we een weekje naar Duitsland maar verder staat alles nog open maar dat kan snel genoeg veranderen bij ons.

  2. Gelukkig nieuwjaar! Wat een mooie plannen en mooie doelen. Londen is zo gaaf! Ik ben net terug en ik ben echt verliefd geworden op de stad. Ik vond zoveel leuk, van eekhoorns fotograferen in het park, tot rond slenteren rondom Westminster en Piccadilly circus. Camden town en Borough market zijn ook heel leuk om te bezoeken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wij hebben in vijf dagen nog niet alles gezien wat we wilden zien dus willen nog terug. Een trip richting Italië en Kroatië klinkt ook goed, Bologna is prachtig! Hele leuke stad en leuke omgeving. Ook Tenerife klinkt echt fijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.