Mijn reisplanning voor 2017

Het nieuwe jaar is alweer een paar dagen bezig en dat betekent dat het tijd is voor een reisplanning. Wat zijn mijn plannen voor dit jaar qua reizen? Verder zal ik natuurlijk ook nog even laten weten wat er verder nog op mijn wensenlijstje staat, wellicht niet dit jaar, maar in de toekomst.

Noorwegen

Komende maanden studeert mijn zusje in dit Scandinavische land en daarom staat hij op mijn reisplanning voor 2017. Geen beter moment om naar een stad te gaan dan wanneer je iemand kent die daar is, toch? Om die reden ga ik naar Oslo en naar Bergen. Ik ben nog nooit in Noorwegen geweest en tussen Oslo en Bergen schijnt een hele mooi treinreis te liggen, dus die gaan we zeker maken. Dus een paar daagjes Oslo, een treinreis en een paar dagen naar mijn zusje in Bergen.

Operahuis in Oslo
Oslo

Zuid-Amerika

Deze zomer begint dan de reis waar we al ruim een jaar naartoe werken: 2,5 maand naar Zuid-Amerika! We gaan naar Peru, een klein stukje Chili, Bolivia en Ecuador (en de Galapagos!). Hier heb ik héél veel zin in. Omdat deze reis een heleboel geld gaat kosten en ik een arme student ben, ga ik behalve naar Noorwegen verder niet op vakantie voor die tijd. In Zuid-Amerika wil ik namelijk wel alles kunnen doen wat ik wil en daar is natuurlijk geld voor nodig 😉 De Inca Trail staat al geboekt en de tickets ook, de rest gaan we ter plekke pas regelen (behalve een slaappplek op de eerste dagen natuurlijk).

Klassieke foto van Machu Picchu

Andere reiswensen

Omdat dit wel een héél kort lijstje is, wil ik ook wat andere landen noemen die ik graag nog zou bezoeken. De reisplanning is erg kort vanwege mijn sparen voor Zuid-Amerika. Mochten de kosten nou meevallen, dan ga ik wellicht nog wat dingen bezoeken in Europa in het najaar.

Dromen mag echter wél, dus hier mijn lijstje voor de toekomst:

Kaapverdië

Eigenlijk wilden we afgelopen najaar naar Kaapverdië, maar uiteindelijk kwam het steeds niet lekker uit met vakantiedagen en stelden we het boeken ook steeds uit. We zijn uiteindelijk naar Düsseldorf gegaan, ook omdat dat een stuk goedkoper is 😉 Dat betekent echter niet dat hij verdwenen is uit mijn gedachten. Zeker als je de vrolijke blog van Edith (travel.create.repeate) leest dan wil je hier toch ook heen? Eilandhoppen in Cabo Verde staat dus zeker op mijn lijstje.

Plein met gekleurde huizen in Mindelo

Cuba

Blijkbaar moet je nu naar Cuba, want ‘nu is het nog leuk’, zoals ik steeds meer mensen hoor zeggen. Daarbij lijkt het me ook gewoon een heel mooi land en zeker ook interessant.  Deze staat dus zeker op mijn lijstje voor de komende periode! Ben jij hier al geweest?

Cuba

Canarische Eilanden

Spanje is mijn grote liefde en daar horen deze eilanden ook bij. En daarbij.. hoeveel plekken zijn er waar het altijd mooi weer? Als ik geld genoeg heb dan is het misschien wel mogelijk voor 2017, maar ik ben bang dat het 2018 gaat worden. Maar echt lang mag het niet duren, want het is schandalig dat deze zonnige eilanden met bijzondere landschappen nog ontbreken op mijn Spanjelijstje.

Uitzicht op vulkaan El Teide met ervoor een vulkanisch landschap.
Uitzicht op El Teide in Parque Nacional El Teide.

Extremadura en Galicië

Om bij Spanje te blijven: er zijn nog twee regio’s waar ik niet ben geweest. De simpele verklaring: ze zijn het verst weg, waardoor we er met de auto niet gekomen zijn in onze twee roadtrips. Dat geldt ook voor Andalusië, maar daar heb ik gewoond en dus ook veel gezien. Deze twee mooie regio’s heb ik echter nog over moeten slaan en daarom staan ze zeker op mijn reisplanning. Wellicht in combinatie met Portugal?

Extremadura

Hier laat ik het voor nu even bij. Wat zijn jouw reisplannen voor 2017?

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen:

Delen of bewaren voor later?

Vergelijkbare berichten

12 reacties

  1. Ik heb zoveel over Kaapverdië gelezen op je blog, dat raad ik anderen ook zeker aan. Ik ga er denk ik nu nog vaker komen met voorbereidingen op Zuid-Amerika! Bedankt voor je berichtje 🙂

 1. Bolivia is echt mooi !!!! Ikzelf vond Sucre de leukste stad; maar de Salar de Uyuni toch wel het meeste bijzondere……. zoutvlakte zonder einde. Echt heel mooi. Kauw veel coca bladeren voor de hoogte(ziekte) …..

  1. Gelukkig staan zowel Salar de Uyuni en Sucre op onze planning, dus dat scheelt! Wij willen graag vanuit Chili over de zoutvlakte gaan, ik had de tip gekregen van een vriendin. Zal ook eens kijken wat jij erover geschreven hebt 🙂

   1. Als je in Chili bent in de Atacama (zie mijn itinerary daar; ga ook vooral naar Humberstone vlakbij Iquique; de moeite waard) dan is dat wel handig ja.
    ikzelf ben vanuit Sao Paulo via Santa Cruz naar Sucre gevlogen. 3 nachten sucre, 2 nachten potosi , 2 nachten uyuni , 2 nachten la paz en terug. Ik had niet meer tijd 🙂
    ik ben dus niet aan de andere kant geweest van de salar. ik ga volgende jaar proberen dat vanuit argentinië (salta) te doen door zelf te rijden heen en weer.

    1. Klinkt heel mooi hoor! Wij gaan inderdaad vanuit Atacama, dus ik ga zeker je tips daarvoor bekijken, want behalve de zoutvlakte heb ik nog niet bedacht wat we daar allemaal gaan doen. Bedankt voor de tips!

 2. Mijn reisplannen voor 2017 zijn erg bescheiden. Maar dat komt omdat ik dit jaar ga bevallen van onze tweede. En… we sparen voor onze reis van 2018. Dan gaan we 3 maanden door New Zealand backpacken. Kan niet wachten om weer terug te gaan naar één van mijn favo reisbestemmingen. We zullen heus wel ergens heen gaan op stedentrip dit jaar. Misschien Londen ofzo (nadat de kleine is geboren en omdat we daar altijd gratis kunnen overnachten) en even lekker bijkomen in Center Parcs (want zwanger zijn is af en toe best pittig). Maar er staat qua reizen niets bijzonders gepland voor dit jaar.

  Noorwegen lijkt me trouwens ook zo mooi!

  1. Een jaartje rustig aan kan ook geen kwaad 🙂 En ik zag ook al dat je ook liefhebber bent van dagjes weg, zoals de dierentuin, dus vast genoeg leuks te doen dit jaar. Ik kan me voorstellen dat flink rondreizen niet is waar je aan denkt tijdens je zwangerschap 😉 En sparen voor zo’n reis is ook een prachtig doel!
   Ik ben zelf erg benieuwd naar Noorwegen, we gaan al over een week!

  1. Dankjewel! Ik heb er ook veel zin in. Ik ben ook blij dat we zoveel tijd hebben, dan hoop ik alles goed te kunnen zien. Ik zal zeker veel artikelen posten na afloop (en tijdens) denk ik zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.