Manouk in een regenboogtrui voor een heide met bos op de achtergrond

Welkom op Groetjes uit Verweggistan!

Op deze reisblog vertel ik je alles over mijn reizen. Dit combineer ik met veel tips en foto’s over de plaatsen waar ik ben geweest, zodat jij precies weet hoe het zit als je die plek ook besluit te bezoeken. Ik probeer zoveel mogelijk informatie te geven om je op weg te kunnen helpen. Zelf ben ik een regelar, ik hou van voorbereiding en plannen. Dat is zelfs mijn werk! Dat betekent echter niet dat ik niet elke vakantie weer alles omgooi omdat ik ter plekke iets leuks ontdek šŸ˜‰

Op Groetjes uit Verweggistan hoop ik te laten zien dat reizen niet alleen maar hoeft te betekenen dat je naar de mooiste droomplekken gaat, maar dat reizen binnen Europa ook veel moois te bieden heeft. Ik houd van stedentrips, maar ook van lange kampeervakanties. Ook ga ik steeds vaker op pad binnen Nederland voor een weekendje weg.

Wie ik dan precies ben? Ik ben Manouk, begin dertig en gek op reizen.Ā Behalve reizen houd ik ook van boeken en lezen, fotograferen, bakken, musea, theater en zon. Als historicus zal ik je meenemen in de geschiedenis van de plekken waar ik ben. Als echte cultuurliefhebber bezoek ik meestal ook de musea en theaters als ik ergens heen reis. En dat doe ik ook in het dagelijks leven: ik werk namelijk als planner in het Rijksmuseum.

Veel plezier met lezen! En mocht je meer willen zien, dan kun je me natuurlijk ook volgen op Instagram en Facebook.

Fotografie

Hoewel ik altijd van fotograferen heb gehouden, was het meer een herinnering dan echt mooi. Mijn vriend Hugo Schoonewille daarentegen heeft deze liefde voor fotografie omgezet in kennis. Hij leerde zichzelf fotograferen en is er inmiddels erg goed in.

In alle jaren samen heeft Hugo het fotografievirus in Manouk flink aangewakkerd met mooie camera’s, betere lenzen en een eindeloos geduld. Inmiddels kan Manouk ook vrij aardig fotograferen. Op de meeste reizen is Hugo verantwoordelijk voor de fotografie, maar als Manouk alleen reist zorgt ze hier zelf altijd voor.

Meer foto’s zien? Bekijk de website van Hugo Schoonewille waar je zijn foto’s kunt bekijken en contact op kunt nemen als je interesse hebt in een fotoshoot.

Hugo maakt een foto van zichzelf in de spiegel in museum Kunsten in Aalborg
Manouk en Hugo op de Galapagoseilanden