Vanaf 25 mei 2018 is iedere website die persoonsgegevens verwerkt wettelijk verplicht om een privacyverklaring op te stellen. Dat geldt ook voor bloggers. In deze privacyverklaring kun je vinden welke gegevens ik bewaar en waarom ik dat doe.

Deze privacyverklaring is opgesteld met hulp van Janine van Simpelrijkleven.nl en Chantal van ctheworld.nl.

Persoonsgegevens: welke, waarom en bewaartermijn

Reacties achterlaten

Je kunt op Groetjes uit Verweggistan reacties achterlaten onder elk artikel. Jouw naam wordt zichtbaar op de website. Voor mij worden jouw naam, mailadres, eventuele website en IP-adres zichtbaar. Deze gegevens blijven bewaard, totdat je de reactie verwijdert of totdat ik het bericht verwijder. Je hebt zelf invloed op deze gegevens: ik zie alleen wat jij invult, dus je kunt er ook voor kiezen anoniem een reactie achter te laten. Dan zie ik alleen jouw IP-adres.

Groetjes uit Verweggistan maakt geen gebruik van een contactformulier. Als je mij een e-mail stuurt zal ik jouw e-mailadres, naam en de inhoud van de e-mail zien. Deze e-mails bewaar ik zolang dat relevant is. E-mails die zijn afgehandeld worden één keer per jaar verwijderd.

Statistiekprogramma’s

Met statistiekprogramma’s als Google Analytics en de statistieken van hostingprovidor Neostrada kan ik zien welke pagina’s worden bekeken. Dit gebruik ik om het bezoek- en klikgedrag op Groetjes uit Verweggistan in kaart te brengen en zo mijn website te optimaliseren: ik kan dan bijvoorbeeld zien welke artikelen en onderwerpen mijn lezers interessant vinden. Ik zie hierbij geen persoonsgegevens. Voor deze programma’s wordt je IP-adres gebruikt. De diensten hebben van mij geen toestemming gekregen om jouw gegevens te delen met anderen.

Bezoekers onder 16 jaar

Groetjes uit Verweggistan heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar, tenzij zij daarvoor toestemming hebben van hun ouders of voogd. Het is voor mij echter niet mogelijk te controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Als je denkt dat er zonder toestemming toch persoonlijke gegevens zijn verzameld van iemand jonger dan 16 jaar, neem dan contact met mij op door te e-mailen naar manouk@groetjesuitverweggistan.nl, dan kan ik de informatie verwijderen.

Cookies

Een cookie is een klein bestandje dat door deze website wordt meegestuurd en door jouw browser op de harde schijf van de computer wordt geplaatst. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan weer naar deze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt.

Google Analytics

Groetjes uit Verweggistan plaatst cookies van Google. Dit doe ik om te kunnen bekijken hoe bezoekers de website gebruiken. Google zal de verkregen informatie enkel met derden delen wanneer zij hiertoe wettelijk verplicht worden of voor zover derden de informatie namens Google verwerken. Om je privacy zo veel mogelijk te beschermen heb ik een verwerkerkingsovereenkomst met Google afgesloten en wordt er geen data doorgestuurd voor aanvullende Google-diensten. De IP-adressen worden gemaskeerd in de Google Analytics code. Google is een Amerikaans bedrijf en slaat de door haar verzamelde informatie op in Amerikaanse servers. Voor meer informatie over het beleid van Google Analytics, verwijs ik je naar de website van Google.

Social media knoppen

Omdat het voor jou zo makkelijk mogelijk moet zijn om mijn blogs te delen op social media heb ik een aantal social media buttons verwerkt. De meeste social media kanalen werken met cookies. Ik heb geen invloed op hoe zij de cookies plaatsen. Lees de privacy verklaringen van de betreffende social media kanalen om te weten wat zij met de verzamelde informatie doen.

Affiliate partners

Ik werk met een aantal affiliate partners (zoals Booking.com en bol.com). Hierbij wordt alleen gebruik gemaakt van een cookie, die geplaatst wordt door de partner. Ik heb hier dus geen invloed op. De gegevens die worden verstuurd, en die ik zie, zijn niet terug te herleiden naar jouw persoon.

Cookies uitschakelen en verwijderen

Je kunt cookies uitschakelen en verwijderen via je browserinstellingen. In de help-functie van je browser kun je vinden hoe je dit moet doen.

Gegevens delen met anderen

Je mag er op vertrouwen dat ik geen gegevens met derden deel, tenzij dit wettelijk noodzakelijk is.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je mag jouw persoonsgegevens altijd inzien, corrigeren of laten verwijderen. Stuur gewoon een mailtje naar manouk@groetjesuitverweggistan.nl en dan regel ik het zo snel mogelijk. Omdat ik gegevens niet zomaar met derden deel, kan het zijn dat ik een kopie van jouw paspoort vraag om te controleren dat jij het werkelijk hebt.

Beveiliging

Ik ga zorgvuldig met je gegevens om en neem de bescherming ervan serieus. Het beheer van deze website wordt door mij persoonlijk gedaan. Niemand anders heeft toegang tot de gegevens. Mijn computer is beschermd met virusscan, firewall en wachtwoord. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er zijn aanwijzingen van misbruik, laat het mij dan weten.

Klacht indienen

Wilt je een klacht indienen over de manier waarop ik jouw persoonsgegevens bescherm? Dat is mogelijk via de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Het kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Deze privacyverklaring kan ieder moment wijzigen als ik besluit mijn beleid te wijzigen. Ik raad je dus aan deze privacyverklaring regelmatig te bekijken.

Hopelijk is alles zo duidelijk. Zo niet, dan kun je altijd contact met mij opnemen.