De Liebster Award

Terug uit Zuid-Amerika ging ik weer een beetje bijlezen op de blogs die ik volg. Tot mijn verrassing bleek ik op één van de blogs genomineerd te zijn voor de Liebster Award! Superleuk om te lezen. Ik ben schandalig laat met het nomineren van nieuwe blogs en het beantwoorden van de vragen, maar beter laat dan nooit.

De Liebster Award

De Liebster Award is een internetprijs die bloggers toekennen aan andere bloggers. Als je bent genomineerd, mag je zelf weer iemand anders nomineren. Vaak krijgen beginnende bloggers deze award. Bij het nomineren hoort een vragenlijst, dus het is meteen een mooie manier om me beter te leren kennen. Je geeft de nominatie daarna weer door en verzint ook vragen voor de nieuwe genomineerde.

Liebster Award

Zelf ben ik genomineerd door de leuke reisbloggers Linda en Remco van Travellers of the world. Superlief, dankjulliewel!

Zij stelden mij de volgende vragen, die ik gelijk zal beantwoorden:

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Het voorbereiden van de reis vind ik altijd superleuk. Ik lees dan van alles over de bestemmingen, ik denk wat ik wil zien en doen. Voor onze kampeervakanties verzin ik routes aan de hand van dingen die we onderweg kunnen doen. Een onderdeel van dit is ook het lezen van reisblogs. Dat vind ik altijd leuk en interessant. Je haalt er ook vaak de beste tips vandaan.

Ik merkte na een tijdje dat mensen mij regelmatig om advies vragen over reizen. Dan gaat het niet om iets spectaculairs hoor, maar gewoon of ik nog een goedkope en leuke bestemming weet voor een stedentrip. Het vaakst krijg ik de vraag of ik nog tips heb voor Sevilla. Ik geef die tips altijd graag en schrijf regelmatig pagina’s vol als iemand me vraagt het op te schrijven. Op een begeven moment dacht ik dat het handiger was als ik het gewoon ergens bij zou houden, niet alleen voor mijn vrienden, maar voor iedereen die het interessant lijkt.

Wat wil je bereiken met je blog?

Dat is een moeilijke vraag! Ik heb daar niet echt een beeld van. Ik zou het leuk vinden om mensen te inspireren mooie bestemmingen te bezoeken. Omdat ik mijn reizen altijd voorbereid, hebben Hugo en ik het altijd ontzettend leuk: we weten wat we willen zien. Dat betekent dat we dit handig in kunnen plannen. Ter plekke vragen we tips van bijvoorbeeld de plek waar we slapen of het toeristenkantoor, zodat we nog meer toffe dingen zien. Ik hoop anderen te laten zien wat de mogelijkheden zijn, zodat zij ook kunnen genieten van de bestemmingen waar ik ben geweest, zonder al die moeite te doen.

Ik zou het natuurlijk leuk vinden om wat groter te groeien en af en toe naar een leuk evenement te gaan, zodat ik meer mensen kan ontmoeten met dezelfde interesse. Maar zo niet, dan schrijf ik nog steeds graag.

Wat is je allergrootste reisdroom voor in de toekomst?

Het was altijd mijn droom om naar Zuid-Amerika te gaan, vooral om Machu Picchu eens te zien. Dat heb ik afgelopen zomer gedaan. Dat voelt nog altijd onwerkelijk, maar het was fantastisch. Ik zou heel graag weer voor langere tijd op reis gaan, zodat we weer zulke mooie dingen kunnen zien.

Manouk kijkt uit over Machu Picchu
Het magische Machu Picchu.

Dan zou ik graag Ecuador nog eens bezoeken, want daar hebben we zoveel niet gezien. Maar ook Colombia lijkt me heel mooi. Buiten Zuid-Amerika wil ik graag naar New York. Ook zou ik graag iets heel anders bezoeken, bijvoorbeeld Australië of Azië, gewoon met een andere cultuur. En als laatste wil ik graag eens naar Rusland.

Wat is de mooiste plek die je ooit hebt bezocht en waarom?

Dat zijn denk ik toch de Galápagoseilanden. Die eilanden zijn zo bijzonder, dat zal je nergens anders vinden. Het is misschien gek voor een steden- en cultuurliefhebber als ik om een plek vol natuur te kiezen, maar het is wel gewoon een prachtige locatie.

Zeeleeuwen slapen op het strand van Playa Punta Carola
Veel zeeleeuwen op Playa Punta Carola op de Galápagoseilanden.

Ik ben echter ook altijd gecharmeerd van mooie oude steden. Ik vond Venetië bijvoorbeeld prachtig en fascinerend, ik ben verliefd op Sevilla en eigenlijk Spanje in het algemeen. Kiezen is zo moeilijk!

Het bijzondere van Peru vond ik de combinatie tussen de natuur en de koloniale steden, zo dicht bij elkaar en zo anders. Je kunt in korte tijd zoveel zien, dat heb je niet overal. Daarom vind ik dit land echt een aanrader.

Kortom: ik denk dat de Galápagoseilanden de meest unieke plek zijn. Mijn hart heb ik verloren aan Spanje: ik houd van haar steden en haar mensen. Als ik daar ben voel ik me gelukkig en thuis, ik sluit zeker niet uit dat ik daar nog eens zal wonen. Dat is een gevoel en dat heb je of dat heb je niet, denk ik.

Uitzicht over Burgos met de kathedraal
Het prachtige Spanje

Welke plek zou je anderen nooit aanraden en waarom?

Wat een lastige vraag! Ik ben heel optimistisch ingesteld en kan overal wel iets leuk van inzien. Ook probeer ik van tevoren onderzoek te doen naar de plekken waar ik heen wil, waardoor ik al een idee heb van wat ik daar kan verwachten. Een plek valt mij dus zelden tegen.

Het enige wat ik kan bedenken is de stad Piura. Dit is sowieso al niet de mooiste stad in Peru, maar ze zijn ook nog eens niet echt goed in toeristen.. Toen we daar waren, bleek ongeveer alles wat er te doen was gesloten te zijn. Niet echt een succes dus. Ik was blij toen we weg gingen, haha.

Een straat in de Peruaanse stad Piura
Piura

Wat maakt een reis voor jou tot een geweldige reis?

Zelf ben ik een stedenliefhebber. Ik houd van oude gebouwen en de sfeer van een stad. Hugo houdt van natuur en rust. Gelukkig hebben we allebei geen hekel aan het andere, want dan zou het jammer zijn op reis. Hugo maakt graag foto’s in de stad, dus dat maakt het makkelijker. En ik vind prachtige uitzichten geweldig. Die rust en stilte, daar ben ik niet zo van, maar met een boek vermaak ik me overal.

Maar wat ik het allerleukste vind? Een kasteel of paleis. Ik voel altijd mijn inner princess naar boven komen als ik zulke gebouwen zie en ik kan alleen maar dromen van een eigen kasteel. Je kunt mij niet gelukkiger maken met een prachtig paleis. Daarom heb ik ook een categorie op mijn site voor kastelen en paleizen, die hopelijk gevuld gaat worden met vele mooie plekken.

Chateau Milandes met een bloemenperk ervoor tegen een blauwe lucht
Château Milandes in de Franse Dordogne

Dus hoe een reis geweldig gaat worden? Mooie gebouwen, een sprookjesachtig kasteel en lekkere taart. Dan ben ik een gelukkig meisje.

Het gele Schonbrunn paleis in Wenen tegen een blauwe lucht
Het Schönbrunn paleis in Wenen.

Wat is je favoriete reisfoto?

Ik heb geluk, want ik reis met een persoonlijke fotograaf. Ik heb veel foto’s van mijn reizen en veel daarvan vind ik onwijs mooi. Kiezen is dus niet echt een optie, haha. Maar dat is flauw, dus ik doe het toch. Meestal heb ik een favoriet van de laatste reis, want die staat me het meest bij. Ik heb een beetje spontane foto gekozen: Hugo was een reuzenschildpad op de foto aan het zetten op Isla Isabela op de Galápagoseilanden. Ik besloot gek te doen en erachter te zitten (op afstand, geen zorgen, ik zat er ruim een meter achter). Ik vind het een heel leuke foto die me veel herinneringen brengt en die voor mij de sfeer goed overbrengt.

Manouk met een reuzenschildpad op een pad op Isla Isabela
Met de reuzenschildpad op het pad naar de Wall of Tears.

Welk reismoment zou je het liefste weer overdoen?

Onze hele reis in Zuid-Amerika, haha! Ik keek er echt al zo lang naar uit en het is zo onrealistisch als je dan gaat. Ik vond het echt fantastisch en ik zou alles nog een keer willen doen. Ik weet zeker dat ik ooit terugga naar de Galápagoseilanden. Ik zou de Inca Trail zo nog een keer doen, dat vond ik heel bijzonder. Net als de Colca Canyon. Maar het liefst zou ik teruggaan naar Zuid-Amerika om meer te zien, want het is een prachtig continent.

Welk reismoment zou je het liefste zo snel mogelijk weer vergeten?

Zoals ik al zei ben ik vrij optimistisch en vind ik zelden dingen echt stom. Ik zou denk ik de busreis naar Tupiza anders doen, ik hoef echt niet nog een keer een nachtbus te nemen om vervolgens om 3 uur ’s nachts het hostel niet te kunnen vinden in een Boliviaans dorp. Oh, en dat ik van een paard viel in Tupiza is nou ook niet mijn lievelingsmoment. Oeps.

Manouk op een bruin paard voor rode rotsen bij Tupiza
Op het paard in Tupiza. Voor ik eraf viel.

Wat is je eigen favoriete blogpost?

Haha wat een leuke vraag! Ik denk deze blogpost over het hiken in de Colca Canyon zonder gids. Ik heb er hard aan gewerkt om een gids te maken voor hoe je daar kunt wandelen. Het is een vrij exacte routebeschrijving met veel foto’s. Daar ben ik wel een beetje trots op en ik hoop dat veel mensen er wat aan hebben.

Nieuwe nominatie

Hier heb ik een poosje over getwijfeld. Uiteindelijk heb ik besloten Janna te nomineren met haar blog. Ze schrijft leuke artikelen over van alles en nog wat (waaronder lekkere recepten) en heeft vooral mooie foto’s. Daarbij is ze ook gewoon heel aardig 😉 Toch eens een kopje thee doen, Janna?

Voor jou heb ik de volgende (een beetje random, sorry) vragen:

  1. Hoe zou je jouw blog omschrijven?
  2. Wat is jouw droombestemming?
  3. Wat is een onmisbaar reisproduct?
  4. Hoe verzin je die lekkere recepten?
  5. Wat is jouw favoriete taart?
  6. Wat voor soort blogpost schrijf je het liefst?
  7. Wat is jouw favoriete vervoersmiddel?
  8. Waarvan maak je het liefst foto’s?
  9. Welke plek in Haarlem mag je bij een bezoek niet overslaan?
  10. Wat is je eigen favoriete blogpost?

Hopelijk kun je daar wat mee. Ik ben heel benieuwd!

Delen of bewaren voor later?

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.