|

De klaar voor vertrek-tag voor Zuid-Amerika

Op de leuke reisblog Travellers of the world kwam ik een tijdje geleden deze tag tegen. Deze zit vol met vragen over je voorbereidingen, bestemming, bagage en nog veel meer. Ben ik wel echt klaar voor vertrek?

De bestemming & reis  

Waar ga je heen?

We gaan naar Zuid-Amerika, waar we rondreizen door Peru, Bolivia, Ecuador en het noorden van Chili.

Wat voor soort reis ga je maken? (rondreis, zonvakantie etc.)

We gaan backpacken en dus rondreizen.

Hoe lang ga je?

We gaan voor 2,5 maand, 79 dagen om precies te zijn.

Hoe lang geleden is deze reis / vakantie geboekt?

We hebben het al heel lang geleden bedacht, maar in december hebben we geboekt tijdens de KLM WereldDealweken.

Wat is er allemaal vast gelegd?

We hebben de Inca Trail geboekt, want deze is altijd al maanden van tevoren uitverkocht. Dat stond echt op mijn wensenlijst, dus die wilde ik echt boeken. Verder hebben we tickets geboekt naar de Galápagoseilanden, want dat is wat Hugo het liefst wilde. We doen dit helemaal aan het einde en wilden niet het risico lopen dat we dan de eerste paar dagen geen vlucht konden krijgen.

Waar kijk je het meest naar uit?

Ik denk dat ik toch het meest uitkijk naar de bovenstaande punten: de Galápagoseilanden en de Inca Trail. Maar ook de zoutvlaktes in Bolivia (Salar de Uyuni) en de woestijn San Pedro de Atacama in Chili lijken me ontzettend mooi. Qua steden ben ik erg benieuwd naar Sucre vooral. Eigenlijk kijk ik naar alles uit!

Waar zie je stiekem tegenop?

Eigenlijk niets! Ik vind de vluchttijd van 12 uur wel echt lang, maar ook daar zie ik niet echt tegenop, want ik heb dat nog nooit gedaan. Dat is dus ook wel weer leuk. Misschien dan de Nazcalijnen, want van het vliegtuigje schijn je goed misselijk te worden.. En ik heb echt last van reisziekte. Dus de bussen moet ik dan denk ik ook even noemen, dat zal ook niet altijd een pretje zijn.

En waar ik stiekem eigenlijk ook een beetje tegenop zie is de kou die we op sommige plekken gaan hebben, ik hou echt veel meer van zon.. Spanje is niet voor niets mijn favoriete land.

inpakken zuid-amerika

Bagage

Hoeveel kilo ruimbagage staat er op dit moment klaar?

Ik reis uiteindelijk met 13 kilo in mijn backpack. Wel wat meer dan ik wilde eigenlijk, maar we moeten voor zowel 0 graden als 30 graden meenemen, dus het is gewoon echt veel kleding. Ik heb geprobeerd zo min mogelijk mee te nemen, maar dat is niet te doen.

Verder houd ik van papieren reisgidsen, dus ik heb ook drie Lonely Planets bij me. Dat vind ik echt duizend keer fijner dan een app, dus dat heb ik er dan maar voor over. Hopelijk gaat het wat minder worden door de reis heen, want er zitten natuurlijk ook dingen bij als zonnebrandcrème en dingen voor mijn haar die langzaam op gaan.

Hoeveel kilo handbagage gaat ermee?

Mijn handbagage is 4 kilo. Hierin zitten vooral dingen voor het vliegtuig (een trui, mijn e-reader, koptelefoon), maar het meeste gewicht komt door mijn camera en extra lens.

Wat ontbreekt er nooit in je handbagage en zit er nu ook zeker in?

Sowieso gaat mijn camera altijd in mijn handbagage, anders is hij niet verzekerd. Maar dat even terzijde: ik neem altijd een boek mee, want dat is mijn favoriete tijdverdrijf. Dit keer is dat mijn e-reader, want dan kan ik de gehele vakantie door lezen, zonder stapels boeken. Ik nam vroeger altijd een stuk of twintig boeken mee op vakantie (dus daarom moest er altijd een aanhanger mee, haha, arme ouders), dus dit is wel een fijne oplossing. Verder neem ik vaak een puzzelboekje mee, voor als ik het lezen even zat ben. Die heb ik dit keer niet gekocht trouwens. Op mijn telefoon staat vaak iets van een luisterboek voor als ik wil slapen.

Wat vergeet je altijd?

Haha, ik denk niets! Mijn zusje en ik hebben vaak dat we denken ‘ooh zij neemt wel tandpasta mee’ waardoor we het allebei niet hebben, maar Hugo en ik wonen in hetzelfde huis, dus dat kunnen we overleggen. En ik ben echt extreem goed voorbereid, dus ik denk wel dat ik alles bij me heb dit keer en echt klaar ben voor vertrek.

Vervoer

Hoe ga je naar de plek van bestemming?

We gaan met het vliegtuig naar Peru. Heen vliegen we op Lima in Peru en terug van Guayaquil in Ecuador. We vliegen vanaf Schiphol en daar gaan we met de trein naartoe, want het is toch fijner om vanuit huis te vertrekken. De trein stopt middenin Schiphol, dus dat is echt een fijne verbinding.

Wat is jouw ‘heenreis’ (of ‘terugreis’) outfit?

Ik had een donkerblauwe katoenen broek aan, een T-shirt, een vest en mijn Palladiums. Eigenlijk was het beter geweest om mijn wandelschoenen aan te doen (die zijn zwaarder), maar ik had nog een blaar van de halve marathon van zondag en in mijn wandelschoenen zitten dezelfde steunzolen als in mijn hardloopschoenen.

Als je gaat rondreizen, hoe wil je dit gaan doen op de plek van bestemming?

We gaan voornamelijk met de bus, want dit is de goedkoopste en makkelijkste optie. Af en toe gaan we wellicht een vlucht nemen, maar dat ligt ook aan de prijzen hiervoor. We vliegen sowieso naar de Galápagoseilanden, want dat is niet anders bereikbaar: het ligt te ver uit de kust om te varen (1000 kilometer!).

inpakken zuid-amerika

Overnachten

Waar wil / ga je overnachten?

In Lima slapen we in Chaski Lodge. Dit is een hostel in de wijk Miraflores. Verder hebben we nog nergens iets geboekt, dus als je nog tips hebt, dan horen we die natuurlijk graag!

Wat is het belangrijkste aan een overnachting?

Dat het schoon is vooral. Verder houd ik van een goed bed en eigenlijk ook van warm water, maar die luxe gaan we zeker niet overal vinden. Dus daar kan ik dan ook wel weer mee leven. Ook heb ik het liefst dat het niet te rumoerig is, want dan slaap ik beter. Wel zo fijn om weer fris aan nieuwe avonturen te beginnen de volgende dag!

En nu….

Hoe kunnen we je volgen tijdens de reis?

Elke maandag verschijnt er een reisdagboek hier op Groetjes uit Verweggistan, waar ik je op de hoogte hou van wat we allemaal doen. Als ik de tijd heb zal ik af en toe ook nog proberen een ander artikel te schrijven, maar dat kan ik nog niet beloven. Wellicht hebben we het veel te druk met alles bekijken! Je kunt jezelf abonneren op mijn reisblog in het zijmenu. Als je daar je e-mailadres achterlaat, dan krijg je een e-mail bij elk nieuw artikel.

Verder kun je me natuurlijk ook volgen via Instagram, waar ik regelmatig foto’s op zal proberen te plaatsen.

Ben je klaar voor vertrek?

Ja, ik denk het wel! Maar daar komen we achter in het vliegtuig. Stiekem plaats ik dit artikel natuurlijk pas als we al in Lima zijn, dus ik kan nu de update geven dat we er inderdaad klaar voor waren 😉

Wil je deze tag ook invullen? Je kunt een handig documentje met alle vragen vinden op de blog van Travellers of the World.

Delen of bewaren voor later?

Vergelijkbare berichten

7 reacties

 1. Wat leuk dat je hem hebt ingevuld! Jullie gaan een geweldige reis maken en ik ga jullie zeker volgen! Ik ben heel benieuwd naar jullie updates, foto’s en verhalen. Fijn dat je klaar voor vertrek bent! De inca trail en galapos eilanden lijken me zo gaaf. 13 kg voor zulke temperatuurverschillen vind ik trouwens nog heel netjes!

  1. Ik vond het een leuke vragenlijst, dus natuurlijk heb in hem ingevuld. Ik ben inderdaad erg benieuwd naar alles en zeker de temperaturen. Tot nu toe is het nog vrij warm, maar we gaan bijna richting de koudere plekken. Ben benieuwd!

 2. Oh wat een leuke tag! Die ga ik zeker onthouden. Leuk om in te vullen en te koppelen aan onze reis naar New Zealand. Een vlucht van 12 uur is zo voorbij. Vooral als je films kan kijken aan boord.

  Wat een gaaf vooruitzicht, zeg. Heerlijk dat jullie bijna 3 maanden op reis gaan. Ik reis zelf altijd met 11 kilo, maar ik vind dit ook heel knap. Juist omdat je rekening moet houden met verschillende temperaturen. Als tip kan ik het merk Icebreaker aanbevelen. Daar maakte ik kennis mee in New Zealand. Het is dun en licht in gewicht, maar hun kleding is gekoppeld aan verschillende temperaturen. Ken je dat? Het houdt je koel als je het warm hebt en warm als je het koud hebt. En het neemt geen geuren op. Ideaal materiaal als je dus ook te maken hebt met kou als je gaat backpacken. Wel wat prijzig, maar de moeite waard.

  En ik neem ook altijd een EHBO set mee. Die zie ik niet terug op de foto, maar het is zeker onmisbaar.

  Veel reisplezier!!

  1. Ja zeker leuk om te doen! Jij hebt natuurlijk nog meer om rekening mee te houden met de kinderen. Ik ga 11 kilo gewoon als doel houden voor toekomstige reizen 😉 Ik heb wel wat thermokleding geleend van een vriendin, maar nog niet nodig gehad. Ik weet het merk niet zeker, dus wellicht is het wel Icebreaker. Ik ga het onthouden.
   Onze EHBOdoos was erg groot, dus ik heb hem overgepakt in een klein etuitje. Dus die herken je niet, maar die is er inderdaad wel.
   Bedankt voor alle tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.