|

De 10 mooiste uitzichten tijdens mijn reizen

Op reis hebben we regelmatig een prachtig uitzicht. Maar soms is dit uitzicht wel héél bijzonder. Tijdens onze laatste reis zagen wij weer een adembenemend mooi stukje natuur. Daarom deel ik vandaag de 10 mooiste uitzichten die wij tot nu toe gezien hebben op reis.

Hoewel je bij uitzichten wellicht denkt dat je op een berg of toren moet staan en ergens over uit moet kijken: zo heb ik het niet geïnterpreteerd. Als ik ergens sta en kijk en wat ik zie is mooi, dan heb ik dat in deze blog een uitzicht genoemd. En als je de foto’s ziet dan ben je het vast met me eens!

1. El Teide, de vulkaan op Tenerife

Vorig jaar zochten wij voor het eerst de zon op in januari. Wij kozen voor een nieuw stukje Spanje en gingen naar de Canarische Eilanden. En dat bleek geen slecht idee, want wat een prachtig eiland is dat! We huurden een auto en reden een week lang rond over het hele eiland.

Eén van de dagen maakten wij een wandeling door Parque Nacional del Teide, het nationale park rondom de vulkaan El Teide. Het is de op twee na hoogste vulkaan ter wereld. Je kunt erop, maar je kunt ook prachtig wandelen in de omgeving. Een uitzicht op El Teide en het vulkanische landschap eromheen behoort dus zeker bij mijn favorieten!

Meisje wandelt door National Park El Teide op Tenerife, met op achtergrond vulkaan El Teide.
Wandelend door het vulkanische landschap rondom El Teide.

2. Uitzicht vanuit de trein tussen Oslo en Bergen

De treinreis tussen Oslo en Bergen in Noorwegen, de Bergensbanen, is één van de mooiste ter wereld. Je reist urenlang door de meest prachtige uitzichten met veel natuur en af en toe een dorpje. En plotseling verandert het hele uitzicht en is alles bedekt met een prachtige witte laag sneeuw.

Hoewel de treinreis lang is, zul je jezelf geen moment vervelen. Ik zou makkelijk een boek uit kunnen lezen in de tijd dat we erin zaten, maar ik heb vooral naar buiten gekeken. Wat is jouw mooiste treinreis?

Uitzicht vanuit de Bergensbanen, de trein tussen Oslo en Bergen, met overal sneeuw.

3. De kloof Colca Canyon in Peru

Er wordt gezegd dat de Colca Canyon de diepste kloof ter wereld is. Hij is in elk geval meer dan twee keer zo diep als de Grand Canyon, de beroemde kloof in de Verenigde Staten. Het uitzicht over de kloof is waanzinnig. In de diepte zie je de rivier lopen en op de toppen ligt sneeuw. En dat alles in één beeld!

Door de Colca Canyon kun je prachtig wandelen. Je kunt een tour doen vanuit Cusco, maar je kunt ook zelf op pad en een aantal dagen wandelen.

Uitzicht over de Colca Canyon in Peru met de rivier in de kloof.
Uitzicht over de Colca Canyon in Peru.

4. Lagos de Covadonga in Spanje

We gaan weer even wat dichter bij huis. Wij waren maar kort in Picos de Europa, het prachtige gebergte in Spanje. In deze ‘Pieken van Europa’ kun je allerlei prachtige uitzichten vinden. Het liefst zouden we nog eens teruggaan om meer wandelingen te maken.

Een korte en vrij toegankelijke plek is Lagos de Covadonga, prachtige meren hoog in de bergen. Je rijdt met een bus over een smal bergpad omhoog. Daarna kun je rondwandelen om de meren te bekijken. En de mooie bergen en leuke koeien natuurlijk, want die moet je niet vergeten.

Prachtig uitzicht over Lagos de Covadonga in Picos de Europa in Spanje: meer met bergen.
Uitzicht over Lagos de Covadonga.

5. Vallei van Paúl op Santo Antão, Kaapverdië

Op het eiland Santo Antão, onderdeel van Kaapverdië, kun je prachtige wandelingen maken. Zoals je misschien al begrepen hebt doen we dat graag. We deden meerdere wandelingen over het eiland en elke wandeling was uniek, met andere uitzichten. Onze favoriet was het uitzicht over de vallei van Paúl.

Je ziet de bergen, de vallei vol plantages met onder andere bananen, papaja en yum en in de verte komt de vallei uit op de zee. Heb je al zin om er ook naartoe te gaan?

Uitzicht over de vallei van Paúl op eiland Santo Antão op Kaapverdië, met plantages, bergen en de zee.

6. Uitzicht over het meer van Bled in Slovenië

Een bekend beeld: het meer van Bled. Vanaf de berg ernaast heb je een prachtig uitzicht. Je moet wel even naar boven lopen, maar dat is zelfs mij gelukt. En dat terwijl ik de dag ervoor nog flauw ben gevallen van de hitte (ja echt). Ik deed er dan ook zeer lang over, maar dat is het uitzicht wel waard, vind je niet?

In de zomer is het erg druk rondom het meer van Bled. Ik vond het zelf nog wel goed te doen, zolang je niet pal langs het meer wilt slapen. Wij hebben het meer dan ook niet gebruikt om in de zon te liggen of te zwemmen, maar alleen het eilandje bezocht en taartjes gegeten. In andere seizoenen is het rustiger. In de winter zie je misschien zelfs sneeuw!

Uitzicht over het Meer van Bled, met in het midden een eilandje met kerkje en op de achtergrond bergen.
Fantastisch uitzicht over het meer van Bled.

7. Het drukke en grote La Paz in Bolivia

Als je in La Paz, de politieke hoofdstad van Bolivia, met de kabelbaan omhoog gaat, dan heb je een bijzonder uitzicht over de stad. La Paz ligt in het dal, waardoor je onder je alle huizen ziet liggen. In mijn ogen is het uitzicht nog mooier als je de kabelbaan erbij ziet.

De kabelbanen zijn er overigens niet voor de toeristen: ze zijn bedoelt als transportmiddel voor de Bolivianen zelf. Het scheelt veel reistijd om met één van de kabelbanen de stad door te gaan. Het bleek ook onze redding tijdens een staking. We lieten ons afzetten onderaan de kabelbaan, gingen naar boven en namen daar een taxi naar het vliegveld. Met de taxi de stad uit was onmogelijk gebleken door wegblokkeringen. Gelukkig haalden we onze vlucht zo alsnog!

Uitzicht over La Paz in het dal, met de gele kabelbaan op de voorgrond.
La Paz, met de gehele stad in de vallei.

8. De gekleurde Rainbow Mountain in Peru

Nabij Cusco ligt de steeds populairder wordende Rainbow Mountain. Deze berg, die eigenlijk Vinicunca heet, was vroeger bedekt onder een laag sneeuw. Door het broeikaseffect is deze sneeuw echter gesmolten, waardoor je de onderliggende gesteentes kunt zien. Eigenlijk dus een heel stomme reden dat we het nu kunnen bezoeken.

Het is druk op Rainbow Mountain. Je bent zeker niet de enige die het bezoekt. Maar je wat verder omhoog loopt, dan kun je aan alle kanten om je heen kijken. Als je door de drukte heen kunt kijken (wat ik gelukkig wel kan), dan is er genoeg moois om van te genieten. Kijk hoe prachtig het uitzicht is!

Je kunt deze gekleurde berg bezoeken als dagtrip vanuit Cusco. Dit is wel een flinke trip, want je bent wel even onderweg. Je moet dus vroeg opstaan. Ook is het een pittige wandeling, want je loopt naar 5200 meter. Ik vond het zelf leuk en mooi, maar ik denk wel dat het belangrijk is niet te onderschatten dat het druk is en op hoogte. Ben jij er al geweest?

Uitzicht over de Rainbow Mountain in Peru, met de verschillende kleuren.
Rainbow Mountain in Peru bewonderen.

9. De Middellandse Zee en Altea in Spanje

Dit is ook een beetje een persoonlijke keuze. Wellicht vraag je jezelf af waarom ik dit nou weer kies als mijn mooiste uitzicht. Maar behalve dat ik het uitzicht oprecht erg mooi vind, is het ook een bijzondere plek.

Al sinds ik een paar maanden oud was kom ik regelmatig in Spanje. Jarenlang ging ik elk jaar, eerst met mijn ouders, later ook alleen (ik schreef eerder over mijn allereerste vliegreis met en zonder ouders) op bezoek bij mijn opa en oma. Nog steeds als ik naar hen toe reis is dit mijn favoriete plek. Als je in Altea bent, in het oude centrum bij het kerkje, dan kun je iets verderop van dit mooie uitzicht genieten. Rechts zie je de hoge flats van Benidorm, maar in Altea is het nog lekker rustig.

Heb jij ook een plek die voor jou speciaal is, maar voor andere misschien niet zo?

Uitzicht vanaf het kerkplein in Altea, Spanje over de Costa Blanca en Benidorm.
Uitzicht over Altea en in de verte ook Benidorm.

10. Het eiland Bartolomé van de Galápagoseilanden

Het is één van de kleinste eilanden van de Galápagos, maar tevens het meest gefotografeerde eiland. En als je het ziet snap je misschien wel waarom, want is het geen mooi plaatje? En het was niet eens erg zonnig toen wij er waren, dus moet je nagaan wat dat er nog mee zou doen!

Eigenlijk was ons bezoek aan Bartolomé niet gepland. Maar wij bleken verkeerd geïnformeerd over de veerboten naar het eiland Floreana, waardoor we onze plannen ineens om moesten gooien. Om de teleurstelling minder groot te maken, besloten we een extra dagtrip te doen. En spijt hebben we zeker niet! Behalve dit prachtige plaatje hebben we tijdens deze trip ook gezwommen met pinguïns. Nog steeds één van de meest bijzondere dingen die ik ooit gedaan heb!

Uitzicht over het eiland Bartolome, het meest bekende eiland van de Galapagoseilanden.
Uitzicht over het eiland Bartolomé.

Wat is jouw favoriete uitzicht?

Dit waren mijn favoriete uitzichten. Ik zou het heel leuk vinden als jij jouw favoriete uitzichten ook met mij deelt! Daarom wil ik er graag een zogenoemde tag van maken. Deel jij ook jouw top 5 of top 10 van favoriete uitzichten? Dat mag op jouw eigen blog, maar natuurlijk ook in de reacties. En laat me even weten als je het doet, dan kom ik zeker reisinspiratie opdoen!

Uitzicht over de Colca Canyon in Peru met tekst: de 10 mooiste uitzichten op reis.

Delen of bewaren voor later?

Vergelijkbare berichten

8 reacties

  1. Super leuk om te lezen, als ik binnenkort tijd heb ga ik er ook eentje maken, goed idee! Van dit lijstje spreken die in Peru mij het meest aan denk ik, hoewel ik ze eigenlijk allemaal geweldig vind. Ik bezocht alleen bled, maar heb dat uitzichtpunt dus gemist, hoe zonde!? Mijn favoriete uitzichten op reis vond ik tot nu toe in Nieuw-Zeeland, wat een geweldige natuur daar

  2. Prachtige uitzichten! Vooral die Colca Canyon vind ik gaaf!
    Ik heb ook heel veel mooie en spectaculaire uitzichten gezien, maar ik zou niet kunnen kiezen denk ik.

    1. Dankje! De Colca Canyon is ook één van mijn favorieten. Mocht je ooit een lijstje in je hoofd hebben, dan zou ik het leuk vinden als je die deelt. Volgens mij heb je superveel mooie plekken gezien waar ik nog inspiratie van kan opdoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.