| |

De kerstmarkt in Düsseldorf

Kerstmis is mijn favoriete feest in het jaar. Mijn kerstboom ben ik meteen gaan halen op 6 december en alle lichtjes en kaarsjes maken het helemaal af. In deze periode proberen we elk jaar ook op een leuke korte vakantie te gaan. Aangezien we beiden nog nooit een kerstmarkt in Duitsland hadden bezocht en deze wel erg bekend zijn, besloten we dit jaar een weekendje kerstmarkt te doen. Na een beetje rondkijken besloten we naar Düsseldorf te gaan.

In Düsseldorf zijn maar liefst zeven verschillende kerstmarkten. Hier moet je jezelf ook weer niet al te veel van voorstellen: één pleintje is één kerstmarkt. Ik zie het zelf meer als één grote kerstmarkt, verspreid over het gehele centrum.

Kerstmarkt Düsseldorf

Warme wafels

Wij kwamen aan op vrijdagmiddag en na even in ons hotel geweest te zijn gingen we gelijk de stad in. Dit bleek achteraf een goede keuze te zijn, want op zaterdag was het helemaal afgeladen in de stad.. Vrijdagmiddag was het echter prima te doen. Ik kon alle kraampjes prima bekijken, we konden redelijk rustig rondlopen. Na een rondje over de eerste markten namen we een lekkere wafel met warme kersen en slagroom. Een aanrader, maar realiseer je wel dat slagroom op een warme wafel al snel een plasje slagroom is 😉 Niet minder lekker natuurlijk!

Kerstmarkt Düsseldorf

Reuzenrad

Ik had ergens gelezen dat je vanaf het reuzenrad een mooi uitzicht over de stad hebt. Daarom besloten we een rondje reuzenrad te doen. Het is geen goedkoop reuzenrad (€7,50 per persoon), maar wel leuk. De bakjes zijn dicht en verwarmd. Het uitzicht viel helaas wel wat tegen, omdat je niet hoog genoeg gaat om echt over de stad te kunnen kijken. Voor een echt goed uitzicht kun je beter de Rheinturm bezoeken, die ook in de avond open is. Na 22.00 uur is de toegang voor bijna de helft van de prijs (€5,00).

Drukte op de kerstmarkt

Op zaterdag gingen we wederom de stad in. Nu was het echter wél heel erg druk. Op het station staan zelfs Nederlandse politieagenten te helpen met het uitdelen van de boekjes over de kerstmarkt en deze boekjes zijn o.a. in het Nederlands. We waren dus zeker niet de enigen!

Dit was ook zeker te merken in de stad zelf, het was overal vreselijk druk. Sommige pleinen waren zo afgeladen dat je jezelf echt een weg moest banen om iets te kunnen zien. Het weekend zou ik dus niet aanraden als je een kerstmarkt wilt bezoeken.. Gelukkig heeft Düsseldorf veel meer te bieden. Wij bezochten zaterdag en zondag een museum en een slot, waarover ik later meer zal schrijven.

Winkelen

Behalve de kerstmarkten, heeft Düsseldorf nog veel meer mogelijkheden om te winkelen. De vele winkelcentra en andere leuke winkels geven je daar genoeg mogelijkheid toe. Wij zijn zelf enkele winkelcentra doorgewandeld. Ik was vooral blij toen we een gigantische kerstboom vonden in één van de winkelcentra. Wat ik het leukste vond aan deze kerstboom? Dat we precies op tijd bleken te zijn voor het meest gekke wat ik een kerstboom ooit heb zien doen: er speelde muziek, de boom draaide rond en de lichtjes gaven een soort patroontjes af op de boom, bijvoorbeeld zodat er rendieren overheen renden. Ontzettend over the top, maar dat hoort een beetje bij Kerstmis, toch?

Düsseldorf

Uitrusten met wat eten en drinken

Genoeg van de kerstmarkten en de drukte? Om even uit te rusten raad ik Cafe Kasbah aan. Dit leuke cafeetje in Marokkaanse stijl ligt aan Rheinstrasse 2. Hier zaten we een bank bij het raam, waar we lekker bij de warmte van de verwarming zaten met het zonnetje in de rug. Hier genoten we van koffie en warme chocolademelk, met een taartje. Wat voor taartje het precies was weet ik nog altijd niet (mijn Duits is een beetje weggezakt), maar lekker was hij zeker.

Düsseldorf

Een andere prettige manier om even weg te komen van de drukte is om lekker te wandelen langs het water: de ene kant op loop je richting de Rheinturm (met prachtige uitzichten; tip: korting vóór 11.00 uur en na 22.00 uur) en de andere kant gaat richting het museumkwartier en een mooi park.

Ben jij al eens naar de kerstmarkt in Düsseldorf geweest?

Delen of bewaren voor later?

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.