|

De leukste kerstmarkten in Europa

  • Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

Warme chocolademelk met slagroom, warme hapjes en overal kerstbomen: de kerstsfeer proef je het beste op een kerstmarkt. Maar wat zijn nu de leukste kerstmarkten in Europa? Welke moet je echt bezoeken? Mijn favorieten verzameld voor jou!

Ik ben gek op kerstmarkten en dus ook op de sfeer van kerstmarkten. Niets zo gezellig als besneeuwde kraampjes vol sfeerlichtjes. Vooral in het donker vind ik het pure wintersfeer! Bijna elke stad heeft wel een vorm van een kerstmarkt, maar ze zijn niet allemaal de moeite van het reizen waard. Welke is dat wel?

De leukste kerstmarkten in Europa

We beginnen met de kerstmarkten buiten Nederland. Wat zijn mijn favoriete kerstmarkten in Europa? Van Duitsland tot Spanje, hier moet je wat mij betreft echt een keertje naartoe.

Kerstmarkt in Düsseldorf

Eén van de bekendere kerstmarkten in Duitsland is de kerstmarkt in Düsseldorf. Deze kerstmarkt ligt redelijk in de buurt van Nederland en is vrij groot. Dit betekent wel dat het in de weekenden vrij druk kan zijn. Maar het is ook zeker de moeite waard!

Knusse kramen, veel aanbod en lekker eten. Alles is er te vinden. En ben je de drukte een beetje zat? Dan zijn er nog genoeg andere bezienswaardigheden in Düsseldorf die je kunt bekijken.

Kraampjes in oude stijl met speelgoed en strikken op de kerstmarkt in Dusseldorf
Kerstmarkt in Düsseldorf

Kerstmarkt in Koblenz

Op zoek naar een rustigere kerstmarkt in Duitsland? Dan is Koblenz een goed idee! Dit leuke Duitse stadje heeft genoeg te bieden. De hele Altstadt wordt omgetoverd tot een kerstmarkt, met op elk pleintje wel wat. En meer dan genoeg lekkers om te proeven!

Om het nog magischer te maken kun je ook op bezoek bij de Christmas Garden, een lichtspektakel in de tuinen van het fort Ehrenbreistein bovenop de berg.

De rustige markt en de Christmas Garden (en de sneeuw misschien) maakten de kerstmarkt in Koblenz één van mijn favorieten in Europa.

Vrouw staat gehuld in rook in een kraam en bakt reibekuchen op de kerstmarkt in Koblenz

Kerstmarkt in Sevilla

Spanje lijkt wellicht niet de meest voor de hand liggende plek om een kerstmarkt te bezoeken. Maar ik raad het zeker aan! Sevilla heeft een heel leuke kerstmarkt. Rondom de kathedraal van Sevilla heb je namelijk een grote kerstmarkt volledig in het teken van de kerststal. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is er. Van een stal met Jozef, Maria, Jezus, de os en de ezel tot aan complete rivieren waarmee je een soort kerstdorp aan kunt leggen. Fascinerend!

Sowieso zijn kerststallen bezoeken echt een tip in Sevilla. Op elke straathoek zie je wel een bordje met belén (kerststal) waar je er eentje kunt bekijken.

En vergeet ook de andere mooie bezienswaardigheden in Sevilla niet te bezoeken, als je er dan toch bent!

Kerstmarkt in Leuven

Zin in volop kerstsfeer? Dan is Leuven een goede tip. Ze pakken hier écht uit met de kerstversiering. Zo gaat het stadhuis volledig in de kerstverlichting. Bijna een beetje kitsch. Maar wel écht Kerst, vind je niet?

De ouderwetse kerstmarkt in Leuven is dan ook zeker een aanrader. En qua drukte vond ik het heel erg meevallen! Omdat Leuven ook een heel fijne stad is om te bezoeken is de combinatie een gouden tip.

Ik tipte de kerstmarkt in Leuven ook al in tijdschrift de Kampioen van de ANWB.

Kerstlichtjes omwikkelen het stadhuis van Leuven met ernaast een kerstboom op de kerstmarkt van Leuven
Kerstmarkt in Leuven

Leukste kerstmarkten in Nederland

Ook in Nederland zijn er tal van leuke kerstmarkten te bezoeken. Een stuk dichter bij huis dus! Dit zijn mijn favorieten die zeker tot de leukste kerstmarkten in Europa horen.

Kerstmarkt in Maastricht

In Nederland pakken ze de kerstsfeer naar mijn idee het beste aan in Magisch Maastricht. De naam zegt het al: de hele staat wordt omgetoverd. Van een schaatsbaan en reuzenrad op het Vrijthof tot feestelijke lichtjes door de hele stad. Combineer dat met leuke winkeltjes en restaurantjes en wat wil je dan eigenlijk nog meer?

Kerstmarkt in Den Haag

Onze Hofstad pakt ook altijd uit met Kerst! Er zijn tal van leuke kerstactiviteiten in Den Haag te vinden. Van een kerstmarkt op misschien wel het mooiste plein van Nederland tot een lichtshow op iconische gebouwen. Je hoeft je niet te vervelen!

Combineer je kerstmarktbezoek ook zeker met een bezoek aan één van de leuke restaurants in Den Haag.

Welke kerstmarkt in Europa is jouw favoriet?

Delen of bewaren voor later?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.