|

Lekker eten in Maastricht: de leukste restaurants

Tijdens ons weekend in Maastricht in het kader van Project Nederland was het koud, zoals vaker in de Nederlandse decembermaand. Gelukkig heb je genoeg mogelijkheden om even lekker op te warmen, want er zijn zat fijne eettentjes in Maastricht. Wij hebben meerdere plekken uitgeprobeerd en vandaag deel ik graag mijn favorieten met je. Waar kun je lekker eten en drinken in Maastricht?

Lekker eten in Maastricht

Ben je in Maastricht tijdens de wintermaanden? Dan kun je genieten van Magisch Maastricht, met de kerstmarkt en andere feestelijkheden. Echt een aanrader!

De leukste restaurants in Maastricht

Van De Kaart

Onze eerste stop in Maastricht was bij Van De Kaart. In eerste instantie was ik bang dat het vooral overdreven duur zou zijn (het zit aan het Onze Lieve Vrouweplein), maar gelukkig is het ons heel goed bevallen. We konden heerlijk opwarmen in het gezellige restaurant met een warme chocolademelk met slagroom. Zoals je kunt zien op de foto hieronder was die ook heel lekker. En na even wachten kregen we er ook een goede lunch bij: vooral Hugo’s omelet was een succes.

Van De Kaart is ook geopend in de avond en het menu ziet er goed uit. Ik denk dus dat ook voor diner een goede plek is om eens langs te gaan. Laat je me weten hoe het was als je dat probeert?

  • Adres: Onze Lieve Vrouweplein 28, Maastricht
Van de Kaart Maastricht
Lekkere warme chocolademelk bij Van De Kaart.
restaurants in Maastricht
Van De Kaart by night.

Stadscafé Lure

Tijdens ons bezoekje aan Magisch Maastricht kregen we een warme chocolademelk met vlaai aangeboden in Stadscafé Lure. We wisten niet zo goed wat dit voor een plek was, maar het bleek erg gezellig en druk. In de winter hebben ze zelfs een tent buiten: een overdekt en verwarmd terras waar het écht warm is in plaats van dat je doet alsof in je winterjas.

Behalve de warme chocolademelk met slagroom (die ik in de winter het liefst zes keer per dag drink) kregen we dus ook een stuk vlaai. Bosvruchtenvlaai om precies te zijn. Ik heb zelf het vermoeden dat deze vlaai van de Bisschopsmolen komt (zie hieronder) en zo niet, dan is hij minstens net zo lekker. Aanrader!

Behalve lekkere taart kun je hier ook lunchen en dineren. Het leek betaalbaar en lekker, dus als we nog eens in Maastricht komen, dan gaan we dat uitproberen. Al is het maar voor de vlaai..

  • Adres: Grote Looiersstraat 7, Maastricht
Stadscafe Lure Maastricht
Lekkere vlaai bij Stadcafé Lure.

Eetcafé Ceramique

Onze laatste avond besloten we een hapje te gaan eten in de wijk Wyck. Het zit hier vol met leuke restaurantjes, maar op zaterdagavond zijn die ook erg vol. Even reserveren kan dus geen kwaad. Gelukkig vonden we nog een plekje in Eetcafé Ceramique, hoewel het ook daar steeds drukker werd. Je kunt hier kiezen voor een menu, maar ook gewoon los van de kaart bestellen. Wij deden het laatste en dat was zeker geen verkeerde keuze, want we hebben allebei lekker gegeten. En ook het toetje was erg goed, wat voor mij altijd heel belangrijk is 😉

Wat ik altijd jammer vind in veel restaurants is dat je meteen in een tochtvlaag zit als de deur opengaat voor andere gasten. Ik probeer daarom altijd wat verder bij de deur vandaan te gaan zitten. In dit restaurant is dat gelukkig geen probleem, want het heeft meerdere verdiepingen. Wij zaten helemaal bovenin en dus lekker warm. En de verdiepingen maakt het niet ongezellig: het is nog steeds een sfeervol restaurant.

  • Adres: Rechtstraat 78, Maastricht

Bisschopsmolen

Toen ik van onze stadsgids hoorde dat ze bij de Bisschopsmolen de lekkerste vlaaien hebben, moesten we hier natuurlijk naartoe. We besloten hier op onze laatste dag te gaan lunchen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat we niet echt weg waren van de lunchroom: het was heel druk, waardoor we erg lang moesten wachten. Het eten was lekker, maar niet heel bijzonder, dus het wachten niet echt waard. En tot slot kreeg ik mijn wisselgeld niet terug en moest ik erom gaan vragen.. Maar dit is natuurlijk wel in een heel drukke periode, dus ik zeg niet dat je er niets heen moet.

Bisschopsmolen Maastricht
Onze lunch bij de Bisschopsmolen.

Wat je wél echt moet doen is even langsgaan in de bakkerij zelf. Er is een enorme keuze aan allerlei lekkers. Zelf konden we amper kiezen. Uiteindelijk kozen we op aanraden van het meisje in de bakkerij de appelpuddingvlaai (ik hoop dat ik het goed heb onthouden). En die was LEKKER. We hebben een halve vlaai mee naar huis genomen en er meerdere keren heel lekker van kunnen eten. En zie onderstaande foto: ik moest me echt inhouden niet alle koeken en muffins uit te proberen..

  • Adres: Stenenbrug 3, Maastricht
Bisschopsmolen Maastricht
Al het lekkers van de bakkerij van de Bisschopsmolen.

Extra tips

Zelf hadden we geen tijd meer om er nog heen te gaan, maar ik heb ook nog twee tips voor plekken waar ik de volgende keer heen wil in Maastricht.

Lumière

Het filmhuis van Maastricht is een poosje geleden verplaatst naar een nieuwe locatie. We kwamen hier langs op onze stadswandeling en het zag er echt ontzettend mooi uit. Het zit in het Sphinxkwartier en was vroeger de elektriciteitscentrale van het industriegebied rondom de Sphinxfabriek. Dat kun je nog steeds terugzien in de details die gebruikt zijn in de aankleding van het restaurant. Door deze prachtige locatie is Lumière iets om niet over te slaan. De menukaart zag er ook goed uit en als klap op de vuurpijl kun je ook een filmpje kijken, als je er dan toch bent.

  • Adres: Bassin 88, Maastricht

De Brandweerkantine

Hier zijn we wel langsgekomen, maar we hebben er helaas niet naar binnen kunnen gaan: De Brandweerkantine. Zoals de naam al zegt was dit vroeger een brandweerkazerne. Nadat deze in de jaren ’90 werd verplaatst is het gebouw een tijdje bewoond door krakers en hebben er daarna ateliers in gezeten. Nu is het alweer een poosje een horecagelegenheid. Het ziet er ontzetten leuk uit en ook de kaart klinkt goed, dus dit lijkt me een goede plek voor ons volgende bezoek aan Maastricht!

  • Adres: Capucijnenstraat 21, Maastricht

Dat waren mijn tips voor de leukste eettentjes in de Limburgse hoofdstad. Hopelijk zit er genoeg inspiratie voor je bij. En heb je zelf nog tips? Dan hoor ik die graag!

Delen of bewaren voor later?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.