|

Alles over het Harry Potter toneelstuk the Cursed Child in Londen

 • Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

Wil jij het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child in Londen een keer zien? Met deze praktische informatie bereid jij een bezoek tot in de puntjes voor, zodat je optimaal kunt genieten van Harry Potter and the Cursed Child. Met informatie over tickets, zaalindeling, hoe een bezoek aan de voorstelling eruit ziet en nog veel meer.

Voorzijde van het theater van Harry Potter and the Cursed Child in Londen

Het script van Harry Potter and the Cursed Child (of Harry Potter en het Vervloekte Kind, zoals het in het Nederlands heet) is inmiddels al weer een tijdje te koop. Als echte Harry Potter fan heb je dit misschien al gelezen. Is dat niet het geval? Bestel dan de Engelse versie of de Nederlandse versie als je niet de mogelijkheid hebt binnenkort naar het toneelstuk te gaan.

Niet iedereen is weg van het verhaal, maar dat betekent niet dat je het toneelstuk niet moet bekijken. Ik zal me braaf houden aan het verzoek om de geheimen te bewaren (#KeepTheSecrets), maar het toneelstuk bevat een heleboel magie. Ondanks het verhaal, wat in mijn ogen niet zo goed is, vond ik het wel heel tof om hem te zien!

Het allerleukste is om een bezoekje aan Harry Potter and the Cursed Child te combineren met een compleet Harry Potter weekend in Londen.

Algemene informatie

Ik zet eerst even alle informatie die je moet weten op een rijtje.

 • Het zijn twee delen, Part One en Part Two.
 • Op woensdag, zaterdag en zondag kun je twee delen op dezelfde dag bekijken.
 • Alleen avondvoorstellingen? Dan kun je op donderdag naar Part One en op vrijdag naar Part Two.
 • Het eerste deel duurt 2 uur en 40 minuten (inclusief pauze) en het tweede deel duurt 2 uur en 35 minuten (inclusief pauze).
 • Op woensdag en zaterdag begint de matinee om 14.00 uur, de avondvoorstelling om 19.30 uur.
 • Op zondag begint de matinee om 13.00 uur en de avondvoorstelling om 18.30 uur.
 • Het hele toneelstuk is in het Engels.
 • Harry Potter and the Cursed Child is een toneelstuk, geen musical. De acteurs zingen dus niet.
 • Harry Potter and the Cursed Child speelt in de Palace Theater op 113 Shaftesbury Avenue in Londen.
 • De dichtstbijzijnde metrohalte is Leicester Square, maar Tottenham Court Road en Piccadilly Circus zijn ook in de buurt.
 • Behalve in Londen speelt het toneelstuk ook in New York en Melbourne. Ook opent hij binnenkort in San Francisco en in Hamburg (in het Duits).

Waar boek je Harry Potter and the Cursed Child?

Door de strenge regels omtrent het ophalen van de tickets is het bijna niet mogelijk om de kaarten door te verkopen. Daarom kun je ze alleen krijgen bij het officiële ticketpunt.

Kaarten zijn te koop via Nimax Theaters of ATG Tickets. Het maakt niet zoveel uit bij welke van de twee je boekt, ik weet ook niet waarom het er meerdere zijn. Zelf boekte ik via ATG Tickets. De beste manier om op de hoogte te blijven van de momenten waarop de tickets in de verkoop gaan is door je in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Je boekt de tickets altijd voor beide delen tegelijk. Het is in principe wel mogelijk om alleen tickets voor één deel te kopen, maar ze hebben het liever niet. Ze willen namelijk liever dat mensen de mogelijkheid hebben beide delen te bezoeken.

Lang van tevoren boeken voor het Harry Potter toneelstuk

Je moet voor kaarten voor het toneelstuk lang van tevoren boeken. Zelf kochten wij op 6 december 2017 tickets om vervolgens pas op 16 december 2018 naar het theater te gaan. Meer dan een jaar van tevoren dus! Dat is niet per se nodig, je kunt ook voor eerder boeken. De kaarten verkopen echter snel, dus het is wel slim om er goed over na te denken.

Wil je niet zo ver vooruit plannen? Dan is The Friday Forty een optie, die ik zodadelijk uitleg. Ook kun je op de dag zelf nog naar het theater gaan waar Harry Potter and the Cursed Child speelt, namelijk Palace Theater. De box office (kaartverkoop) is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Je kunt altijd proberen of ze nog last-minute kaartjes terug hebben gekregen die weer in de verkoop gaan.

Hoeveel kost Harry Potter and the Cursed Child in Londen?

Er zijn allerlei verschillende prijzen. Het is maar net afhankelijk van waar je zit wat je zult betalen.

Wij kozen uiteindelijk voor de Grand Circle. Dat is op het tweede balkon. Wij gingen voor tickets op de eerste rij, namelijk rij A en dan stoel 14 en 15. Dat betekent wel dat je beperkte beenruimte hebt. De rand van het balkon zit heel dicht bij de stoelen. Het was niet heel comfortabel, maar ik vond het mijn lange benen wel te doen. Ik raad wel aan om je tas en jas in de garderobe te leggen.

Voor deze kaarten, met goed zicht op het podium, betaalden wij 57.50 pond per stuk. Wil je echter beneden in de zaal, dan kom je al snel uit op meer dan 100 pond per kaart. De prijzen liggen tussen de 15 en 150 pond per kaart, waarbij je er rekening mee moet houden dat de goedkope kaarten minder goed zicht hebben op het podium.

Je kunt het beste even de zaalplattegrond bekijken voor het beste beeld. Het theater loopt rond, dus hoewel de afbeelding doet denken dat de stoelen recht staan, moet je het dus indenken als halve cirkel/hoefijzer. Stalls is is de begane grond (onderaan de plattegrond) en daarna ga je, net als op de plattegrond, steeds een verdieping omhoog.

Palace Theater waar het Harry Potter toneelstuk speelt in het donker.
Palace Theater in het donker.

Goedkoop naar Harry Potter and the Cursed Child

Om het mogelijk te maken last-minute en betaalbaar naar Harry Potter and the Cursed Child te gaan is The Friday Forty in het leven geroepen. Dit zijn 40 kaarten voor 20 pond per stuk (dus 40 pond voor beide delen). Je krijgt hiervoor goede plaatsen in het theater.

Je kunt dit doen door de app van TodayTix te downloaden en je in te schrijven tussen 0.01 en 13.00 uur op vrijdag voor voorstellingen in de week erna. Op vrijdag sluit de inschrijving om 13.00 uur. Dan doen ze een loting en je krijgt die dag meteen te horen of je gewonnen hebt (voor 17.00 uur). Je koopt altijd een keertje voor allebei de delen en kunt voor maximaal twee personen boeken.

Dit zijn speciale achtergehouden kaarten. Deze staan dus los van eventuele geannuleerde kaarten. Voor die kaarten moet je langs bij de box office. The Friday Forty kun je echt alleen bestellen via de app.

Hoe ziet een bezoek aan het Harry Potter toneelstuk eruit?

Ik neem een dagje met je door als je beide delen van het toneelstuk bezoekt. Het is ook mogelijk om de twee delen op twee opeenvolgende dagen te bezoeken. Dat is het alsof je één voorstelling bezoekt en doe je alles de volgende dag opnieuw.

Tickets ophalen bij de box office

Om de doorverkoop tegen te gaan moet je de kaarten ophalen bij het theater op de dag van de voorstelling. De box office zit aan de linkerkant van het theater als je er voor staat. Je moet hiervoor de originele bevestiging per e-mail hebben. Ik raad aan een beetje op tijd te gaan, zodat je niet in de rij hoeft te staan. Wij waren eerder in de buurt en gingen toen gelijk de tickets halen.

Als je in Engeland woont, dan kun je de tickets thuisgestuurd krijgen, maar als je in Nederland woont dan is het geen optie.

Officiële tickets voor Part One en Part Two van Harry Potter and the Cursed Child in Londen met de Harry Potter boeken op de achtergrond.
De tickets voor Part One en Part Two.

Wat mag je meenemen naar Palace Theater?

Vervolgens ga je naar het theater. Als je twee delen op één dag bezoekt, dan begint het om 14.00 uur. Ik zou wel een beetje op tijd naar het theater gaan, want dan heb je tijd om rond te kijken voor het begint. Ze raden een uur voor aanvang aan, maar ietsje later kan ook wel.

Voor ze open gaan staan je in de rij aan de rechterzijde van het theater. Dit is het eerste deel gelukkig overdekt, zodat je ook droog staat in de regen. Zodra het theater open gaat moet je langs de controle. Ze checken de inhoud van je tas. Je mag niets scherps meenemen, dus geen scharen en zakmessen. Zelfs mijn rvs rietje werd ingenomen. Gelukkig kun je dit aan het einde weer ophalen bij de uitgang met het nummertje dat je krijgt.

Let op: je mag geen grote koffers en tassen meenemen. Mijn vrij grote rugzak mocht wel, maar kom dus niet aan met een trolley ofzo. Dat is echt niet toegestaan. Ook eten en drinken mag niet mee naar binnen.

Voor aanvang van de voorstelling Harry Potter and the Cursed Child

En dan ben je in het theater! Op het ticket kun je zien waar je zit, maar loop vooral even rond. Meteen na de ingang kun je de merchandiseshop vinden, waar je leuke herinneringen kunt kopen. Ook kun je op meerdere plekken het programmaboekje kopen.

Er zijn verschillende foyers met barretjes om iets te drinken en te snacken te kopen. Ik raad zelf aan de garderobe te gebruiken. Het theater is oud, dus er is weinig ruimte bij de stoelen. Het kost uit mijn hoofd 1 pond per jas/tas. Ga je naar beide voorstellingen? Dan moet je helaas tussendoor terug om de spullen te halen en opnieuw betalen bij de tweede voorstelling.

Als je bent aangekomen bij de deur waar je naar binnen gaat, moet je misschien nog even wachten tot je naar binnen mag. Maar zodra de deuren open gaan kun je de zaal in en je stoel opzoeken. En wachten tot de magie begint!

Na afloop van het Harry Potter toneelstuk

De voorstelling heeft een pauze en dan begint de tweede helft. Als ook deze afgelopen is rond 16.45 uur, dan ga je het theater uit. Je hebt iets minder dan twee uur voor je terug moet zijn voor de tweede helft. Ik raad dus aan wat te gaan eten. Mocht je ze op verschillende dagen bezoeken, dan kun je nu natuurlijk doen wat je wilt. Ik heb hieronder een lijstje gezet met tips in de buurt.

Om 19.30 uur gaat het tweede deel van start. Je loopt dezelfde procedure door als voor de eerste helft, dus kom weer redelijk op tijd terug naar het theater. Verder verloopt alles hetzelfde. Neem wel even een nieuwe kijkje bij de merchandise, wellicht zit er iets bij wat je eerder niet hebt gezien..

En na het tweede deel heb je beide magische delen gezien. Bij het verlaten van de zaal delen ze buttons uit, want je weet het: #KeepTheSecrets.

Button die je krijgt bij Harry Potter and the Cursed Child in Londen: geel met een stukje vleugel en #KeepTheSecrets
De button die je na afloop krijgt.

Wat kun je doen tussen de twee delen in?

Restaurant vlakbij Harry Potter and the Cursed Child in Londen

Tussen de twee delen in is het etenstijd, dus dat raad ik zeker aan. Heb je een heel specifieke voorkeur, dan is reserveren misschien slim. Wij liepen op de bonnefooi binnen bij The Cambridge, de pub die naast het theater ligt. Hier konden we boven nog terecht in het restaurant. We hebben daar superlekker gegeten. Ze hebben klassieke Engelse gerechten zoals fish and chips en pie op het menu. Ik raad het ook zeker aan. Toen we vroegen of we dan op tijd klaar waren voor het tweede deel moesten ze lagen: uiteraard, want iedereen die er eet moet naar het tweede deel. Je betaalt ongeveer 15 pond per persoon voor een hoofdgerecht.

Wat te doen in de overige tijd?

Boekwinkel Foyles Bookshop

Ik houd zelf erg van lezen, dus toen de vriendin met wie ik was met een suggestie kwam voor een boekwinkel was ik daar natuurlijk sowieso voor. We gingen naar Foyles Bookshop. Deze supergrote boekwinkel is onwijs de moeite waard: ze heben echt ontzettend veel boeken. En het voordeel is dat boeken in Engeland relatief goedkoop zijn, dus inslaan maar!

 • Adres: 107 Charing Cross Road, Londen

House of MinaLima

In de straat achter het Palace Theater kun je House of MinaLima vinden. Dit is dagelijks open van 12.00 tot 19.00 uur, dus je kunt er prima heen tussen de voorstellingen in. Hier kun je gratis een tentoonstelling over meerdere verdiepingen bezoeken met allemaal artwork uit de Harry Potter films. In het winkeltje beneden kun je ook nog een leuk souvenir kopen als je wilt.

 • Adres: 26 Greek Street, Londen
Allerlei artwork en kunst uit de Harry Potter films in de tentoonstelling in House of MinaLima in Londen.
Posters bekijken in House of MinaLima.

Zou jij naar Harry Potter and the Cursed Child willen?

Delen of bewaren voor later?

Vergelijkbare berichten

2 reacties

 1. Hoi. Ik wil tickets boeken voor Harry Potter. Maar het kiezen van de plaatsen is erg raar. Klopt het dat je niet vrij plaatsen kan kiezen?
  Ik kan alleen een prijs categorie kiezen en dan wordt automatisch een plek voor mij gekozen, helaas kan ik niet andere stoelen kiezen.
  Hoe heb jij dit gedaan?

  1. Hallo Eva! Ik heb het nog even opnieuw geprobeerd. Wat wij hebben gedaan is eerst de plattegrond bekeken. Toen hebben we bedacht wat we ongeveer een goede plek vonden en welke prijs we wilden betalen. Daarna hebben we die prijs geselecteerd (dus niet Best Available) en gekeken welke data dat nog beschikbaar was. Er is een gekleurd rondje dat aangeeft of er nog veel beschikbaarheid is voor de prijscategorie. En toen hebben we gekozen en gekeken of we de stoelen die we kregen goed genoeg gevonden. Ik werk zelf in een theater en je kunt er wel op vertrouwen dat je echt de beste stoelen krijgt die er nog zijn in die prijscategorie. Ze laten je denk ik bewust niet zelf kiezen, zodat ze geen losse stoelen overhouden (want die verkopen heel slecht). Helpt dat? Of kan ik je nog ergens anders mee helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.