|

Wat te doen in Helsinki: de mooiste bezienswaardigheden

 • Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

Mooie en bijzondere musea, grootse kerken en een sauna in een reuzenrad: het zijn enkele van de bezienswaardigheden in Helsinki. De hoofdstad van Finland heeft genoeg te bieden. Het is een prima uitvalsbasis voor een reis door Finland, misschien wel naar Lapland. Maar wat te doen in Helsinki?

Eigenlijk ken ik maar weinig mensen die naar Finland gaan. En als ze gaan dan kiezen ze vaak voor Fins Lapland. Dat deden wij ook, maar wij combineerden het met een bezoek aan de hoofdstad. Omdat ze stad niet zo vaak bezocht lijkt te worden konden we er weinig informatie over vinden. Gelukkig hadden wij een week de tijd en kon ik de mooiste bezienswaardigheden in Helsinki voor je verzamelen.

Uitzicht over Helsinki met de witte kerk die over alles uittorent aan het Senaatplein

Wat te doen in Helsinki?

Waar Stockholm en Kopenhagen regelmatig bezocht worden, slaan mensen Helsinki vaak nog over. Jammer, want ook in Helsinki is genoeg leuks te doen. In de zomer is het groen en kun je ook van de parken genieten. In de winter sta je in de sneeuw. En Finland heeft genoeg lekkers te eten. Zo ben ik zelf gek op de Finse zalmsoep.

De mooiste bezienswaardigheden in Helsinki

Maar wat is er dan precies te zien en te doen in de stad? Mijn favoriete bezienswaardigheden op een rij. En ook eentje die ik eigenlijk af zou raden..

Temppeliaukio: kerk in de rotsen

Toen Hugo me meenam naar deze kerk was ik nieuwsgierig wat er zo bijzonder aan was. En vanaf de buitenkant kon ik je dat ook echt niet vertellen. Het vooraanzicht op een koude dag leek meer een soort parkeergarage, zeker omdat de hele straat opengebroken was.

Maar binnen bleek niets minder waar. Temppeliaukio is echt een heel bijzondere kerk. De ronde kerk is uitgehakt uit rotsen. Het dak bestaat uit een koperen koepel. Tussen de koepel en rotsen komt zonlicht binnen, wat de kerk laat baden in licht. Langs de rotswanden, die niet afgewerkt zijn, loopt soms water omlaag.

Al in 1930 was het de bedoeling dat hier een kerk zou komen. Er werd een ontwerpwedstrijd gehouden en een winnaar gekozen. Maar de bouw van de kerk werd onderbroken door de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog werd er een nieuwe wedstrijd gehouden, die in 1961 werd gewonnen door de broers Timo Suomalainen en Tuomo Suomalainen. Het plan werd iets aangepast om het betaalbaarder te maken. De kerk was uiteindelijk klaar in 1969.

De kerk heeft een perfecte akoestiek, waardoor er vaak concerten worden gegeven. Toen wij er op een vrijdagmiddag waren was dit ook het geval. Dit schijnt vaker zo te zijn op vrijdag, maar ik zie het in de agenda ook op andere dagen. Wellicht heb jij dus ook het geluk dat je van de akoestiek kunt genieten.

 • Toegangsprijs: €5 per persoon
 • Openingstijden: vaak van 10.00 tot 17.00 en op zondagen later i.v.m. de kerkdienst, maar om zeker te zijn kun je onderaan de website van Temppeliaukio de recente openingstijden zien
 • Adres: Lutherinkatu 3, Helsinki
Manouk staat in het midden tussen de bankjes van de Rotskerk, Tempelliaukio, in Helsinki met rond koperen plafond
Temppeliaukio kerk

Kansallismuseo: het nationaal museum van Finland

Het nationaal museum van Finland, Kansallismuseo, is een superfijn begin van jouw bezoek aan dit land. Het geeft een mooi overzicht van de geschiedenis van Finland. Van de prehistorie tot nu zie je compact hoe het land zich heeft ontwikkeld.

De laatste jaren is het museum grondig vernieuwd. Dat zorgt ervoor dat de tentoonstellingen tegenwoordig veel interactieve elementen hebben, die het erg leuk maken. Je kunt geregeld iets aanraken om zo iets aan te passen. Je kunt prehistorische sieraden op je handen projecteren. Of de klanken van verschillende muziekinstrumenten horen. En als je er meerdere tegelijk kiest, spelen ze samen een muziekstuk. Of verschillende Finse woorden leren.

Het museum zit in een prachtig oud gebouw dat in 1916 werd geopend. Het is altijd al een museum geweest. De architecten werden geïnspireerd door middeleeuwse kerken en kastelen in Finland.

 • Toegangsprijs: €18 per persoon, maar goedkoper doordeweeks en als je online tickets koopt. Het is gratis op vrijdagen van 16.00 tot 18.00 uur.
 • Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 18.00 uur, van mei t/m augustus ook open op maandagen
 • Adres: Mannerheimintie 34, Helsinki

Forteiland Suomenlinna

Suomenlinna, ook bekend als Sveaborg, is een fascinerend fort. Dit UNESCO-werelderfgoed ligt voor de kust van Helsinki. Het is één van de grootste maritieme vestingwerken ter wereld.

De oorsprong van Suomenlinna gaat terug tot de 18e eeuw, toen het werd gebouwd door de Zweedse regering om de toegang tot de Oostzee te beschermen. Het fort werd strategisch geplaatst op een groep eilanden en bestaat uit verdedigingswerken en bastions. Deze zijn gebouwd om een ​​mogelijke invasie af te weren. In 1808 werd het fort veroverd door de Russische troepen, die het verder uitbreidden met kazerne, kerk en ziekenhuis.

Op Suomenlinna kun je meerdere musea vinden. Zo heb je het Suomenlinna Museum, dat zich bevindt in de oude Commander’s House. Het museum vertelt het verhaal van het fort, van de oorspronkelijke constructie tot de huidige tijd. Er draait hier een leuke, informatieve film over het forteiland.

Zelf waren Hugo en ik vooral te spreken over Sotamuseon Maneesi, het Militair Museum. Hier hebben we echt veel geleerd over de geschiedenis van Finland. Er is nog steeds actieve dienstplicht in Finland door de moeizame relatie met Rusland. Dit museum ziet er wellicht wat ouderwets uit, maar geeft heel veel informatie over de oorsprong van dit conflict tussen Rusland en Finland.

Tegenwoordig kun je Suomenlinna bezoeken met de ferry vanuit Helsinki. Deze kun je op met een OV-ticket, die je bij een automaat kunt kopen. Dit kan gewoon bij een tramhalte, maar ook bij de veerboot zelf. Deze vertrekt vanaf het marktplein Kauppatori van Helsinki.

Dronefoto van het forteiland Suomenlinna op een mistige winterdag voor de kust van Helsinki in Finland, met de stervormige muren van het fort op zee
Suomenlinna vanuit de lucht

Ontdek de saunacultuur

Zeg je Finland, dan zeg je sauna. Ik begreep er eerst ook niets van, maar er is weinig meer Fins dan de sauna. Ze zijn er gek op. Een beetje zichzelf respecterende Fin heeft ook een sauna in huis. Je kunt ze zelfs boeken bij je verblijf.

De saunacultuur heeft een diepgewortelde betekenis in de Finse samenleving en speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Finnen. Het is een traditie die teruggaat tot eeuwen geleden en een centrale plaats inneemt in de Finse cultuur en identiteit.

Voor Finnen is de sauna veel meer dan alleen een plek om te ontspannen en te genieten van warmte. De sauna is een plek van gelijkheid. Het maakt niet uit of je arm of rijk bent, jong of oud, iedereen kan samen van de sauna genieten. Het is een plek waar mensen samenkomen, zich ontspannen, praten en de banden versterken.

Eigenlijk kun je Finland dus niet verlaten zonder de sauna geprobeerd te hebben. In Helsinki heb je enkele bekende. Zo heb je de sauna aan het marktplein Kauppatori. Deze heet Allas Sea Pool en kost doordeweeks €18,00 per persoon.

Allas Sea Pool bestaat uit verschillende verwarmde zwembaden die het hele jaar door geopend zijn, waaronder een groot zoutwaterzwembad dat uitkijkt over de Baltische Zee. Het water wordt verwarmd tot 27 graden Celsius, zelfs tijdens de koudere maanden.

Naast de zwembaden biedt Allas Sea Pool ook sauna’s met een prachtig uitzicht op de zee. Je kunt kiezen uit verschillende sauna’s, waaronder een traditionele Finse houtgestookte sauna en een infraroodsauna.

Maar het kan ook gekker. Het reuzenrad aan de kade? Daar zit ook een sauna in! Enkele bakjes zijn omgetoverd tot sauna. Dit heet SkySauna en was ook te zien in het introductiefilmpje van de Finse act Käärijä, die tweede werd op het Eurovisie Songfestival in 2023 met ‘Cha Cha Cha’. Deze sauna is wel vrij prijzig.

Het is gebruikelijk om naakt de sauna in te gaan, hoewel er ook saunafaciliteiten zijn waar badkleding wordt gedragen. Soms zijn de sauna’s ook gescheiden tussen mannen en vrouwen. Vraag dit dus even goed na voor je naar binnen gaat als je hier specifiek wensen in hebt.

Free walking tour

De beste manier om een stad te leren kennen vind ik altijd een free walking tour. Daarom gingen wij ook in Helsinki op pad met een Free Walking Tour van Green Cap. Hierbij bepaal je zelf na afloop wat je de stadswandeling waard vond.

Wij hielden er een beetje een gemengd gevoel aan over. Heel veel van de stad hebben we niet gezien en we hadden ook niet het idee dat we veel over de stad hebben geleerd. Maar ik raad hem toch aan, want we hebben wel superveel geleerd over Finland. De cultuur, de tradities, wat ze eten en de dienstplicht bijvoorbeeld. Dat was ontzettend interessant.

En wellicht heeft jouw gids veel meer te vertellen over de stad zelf, waardoor het helemaal leuk wordt. Ik zou er dus zeker wat tijd voor uittrekken, zeker als het weer goed is.

Säätytalo of House of the Estates in Helsinki, één van de bezienswaardigheden in Helsinki die je ziet tijdens een free walking tour
Säätytalo of House of the Estates

Nationale Bibliotheek van Finland

Wat mij betreft de verrassing van onze reis: de Nationale Bibliotheek van Finland (of Kansalliskirjasto in het Fins). Hugo was niet verbaasd, want hij had opgezocht dat dit écht de moeite waard is.

Je kunt de bibliotheek gratis bezoeken. Als je binnenkomt ga je naar links, waar je de trap af moet voor de garderobe. Je mag namelijk geen tas en jas mee naar binnen nemen. Dit zijn kluisjes waar je de spullen achter kunt laten. Hier beneden is vaak ook een kleine tentoonstelling.

Daarna ga je terug naar boven en loop je de deur tegenover de ingang in. Hier kun je de prachtige leeszaal zien. Je kunt ook boven rondlopen door de deur aan de overkant te nemen en de trap op te gaan. Er zijn ook leeszalen rechts en links, maar deze mag je als toerist niet bezoeken. Respecteer dit ook, hier zijn mensen aan het studeren.

Het trappenhuis achterin is ook best indrukwekkend, dus hier zou ik ook zeker even naartoe lopen. Een oase van rust. En echt één van de mooiste bibliotheken die er is, als je het mij vraagt!

 • Toegangsprijs: gratis
 • Openingstijden: wisselen erg per seizoen, dus kun je het beste opzoeken op de website
 • Adres: Unioninkatu 36, Helsinki

Uspenskin katedraali, de Russisch-orthodoxe kathedraal

De Uspenskin Katedraali, oftewel Oespenski-kathedraal, is een opvallend orthodox kerkgebouw gelegen aan de oostelijke kant van Helsinki. Het is een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van de stad, met zijn karakteristieke rode bakstenen en gouden koepels die majestueus oprijzen boven de omliggende omgeving.

De kathedraal werd voltooid in 1868. Het is de grootste orthodoxe kerk in West- en Noord-Europa. Het uiterlijk is geïnspireerd op Russische bakstenen kerken uit de 15e eeuw. De binnenzijde matcht daar niet mee: deze is namelijk meer 19e-eeuws. Je moet er wel verstand van hebben om dit te zien, want ik had het je nooit kunnen vertellen 😉

Het is mogelijk om de kathedraal te bezoeken. Als een echte Russisch-orthodoxe kerk is de binnenzijde rijkelijk versierd, met veel goud.

De klim naar boven is net alleen de moeite vanwege de binnenzijde van de kathedraal. Je hebt vanaf hier ook een goed uitzicht op Helsinki, zeker op een heldere dag. Je kunt veel van de stad in één oogopslag zien.

 • Toegangsprijs: gratis
 • Adres: Kanavakatu 1, Helsinki
De Russisch-orthodoxe Uspenskin Katedraali in Helsinki gezien vanaf boven, met de Domkerk op de achtergrond
Uspenskin Katedraali

Helsinki City Museum

Meer leren over de geschiedenis van Helsinki? Dan kun je terecht in het gratis Helsinki City Museum. Er is een grote tentoonstelling, Helsinki Bites, die allerlei onderwerpen in de geschiedenis belicht. Hoe zag de stad er vroeger uit? Hoe was een huis ingericht in de jaren ’50?

Ik moet zeggen dat ik vind dat het een beetje een verwarrend museum is. Er is een VR-beleving in Time Machine, waarbij je foto’s ziet van vroeger. Maar wat precies het nut is, dat is me onduidelijk. Het is wel heel leuk om panoramafoto’s van de stad uit verschillende jaren over elkaar heen te zien in dezelfde tentoonstelling.

De hoofdtentoonstelling Helsinki Bites is echt heel mooi gemaakt. Maar de onderwerpen gaan wel een beetje alle kanten op. Van de bad- en saunacultuur tot skateboards tot een schaalmodel. Ik heb me er wel goed vermaakt, dus ik raad het wel aan. Maar het is denk ik vooral een feest van herkenning als je uit Helsinki zelf komt.

Er is vaak ook een interessante tijdelijke tentoonstelling. Helaas zaten wij net tussen twee tentoonstellingen in, maar ze kiezen voor uiteenlopende onderwerpen.

 • Toegangsprijs: gratis
 • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 19.00 uur, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur
 • Adres: Aleksanterinkatu 16-18, Helsinki

Tuomiokirkko, de witte Domkerk

Misschien wel het bekendste bouwwerk in Helsinki staat hoog bovenaan de trappen van het Senaatplein. De Tuomiokirkko, de Domkerk van Helsinki. Bijzonder is dat dit een lutherse kerk is. Daardoor is de kerk vanbinnen ook vrij sober. Het heeft wel een prachtig orgel en mooie kroonluchters.

De buitenkant is wat minder bescheiden. Samen met het hieronder beschreven plein werd de kerk ontworpen door Carl Ludvig Engel in neoclassicistische stijl. Aan alle vier de zijden staan drie beelden van apostelen. Dat is vrij bijzonder, want alle twaalf de apostelen zijn bewaard gebleven en in goede staat. Dat komt niet vaak voor.

De klokken van de kerk bevinden zich in het gebouwtje links van de trap. De klokken die oorspronkelijk in de kerk moesten komen overleefden de reis naar Helsinki niet. De vervangers kwamen zo laat aan dat de kerk eigenlijk al af was. Carl Ludvig Engel was al overleden toen de kerk af werd gemaakt. Er werd toen besloten om twee symmetrische gebouwen voor de kathedraal te zetten. De klokken staan in de linker. De ander is puur om het plein symmetrisch te houden.

Het laatste opvallende aan de kerk is de positie. De trappen naar het Senaatplein lijken te leiden naar de hoofdingang van de kerk. Niets is minder waar: bovenaan zie je een branddeur. De hoofdingang van de kerk is aan de linkerzijde, met wat lagere trappen. Waarom? Dat is onduidelijk.

 • Toegangsprijs: gratis toegang
 • Openingstijden: dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur
 • Adres: Unioninkatu 29, Helsinki
De witte Domkerk bovenaan besneeuwde trappen met blauwe lucht erachter

Senaatplein

Het Senaatplein heeft een rijke geschiedenis. Het werd oorspronkelijk aangelegd aan het begin van de 19e eeuw als onderdeel van het stadsplan van Helsinki, ontworpen door de Duitse architect Carl Ludvig Engel. Het plein speelde een belangrijke rol als het politieke en administratieve centrum van het groeiende Helsinki en was getuige van belangrijke historische gebeurtenissen, zoals toespraken en demonstraties.

Daarom kun je het Senaatplein eigenlijk niet overslaan. Het plein is omgeven door enkele van de meest iconische gebouwen van de stad, waardoor het één van de bekendste bezienswaardigheden in Helsinki is.

Een van de meest prominente gebouwen op het Senaatplein is de Helsinki-kathedraal, ook wel bekend als de Tuomiokirkko. Daarover heb ik hierboven al meer beschreven.

Aan de oostkant van het plein bevindt zich het indrukwekkende gebouw van de Universiteit van Helsinki, dat dateert uit de 19e eeuw. Dit neoclassicistische bouwwerk is een belangrijk centrum van onderwijs en onderzoek in Finland.

Het Senaatplein is ook de thuisbasis van het Government Palace, dat dienst doet als het kantoor van de Finse premier en de regering. Ook dit gebouw is neoclassistisch. Je zult het wellicht herkennen, want het is vaak in beeld als de Finse politiek in het nieuws is.

Naast de historische gebouwen biedt het Senaatplein ook ruimte voor openbare evenementen en festivals. In de zomermaanden worden hier regelmatig concerten, markten en andere culturele evenementen georganiseerd. Het plein trekt ook veel inwoners en bezoekers aan die gewoon willen ontspannen op de brede trappen of genieten van de sfeer in een van de omliggende cafés en restaurants.

Wat te doen in Helsinki? Manouk staat voor een lichtgeel neoclassisistisch gebouw op het Senaatplein in Helsinki
Senaatplein

Foodhall Vanha Kauppahalli

Zin om wat te proeven? Dan kun je terecht in de foodhal Vanha Kauppahalli. Hier kun je bijvoorbeeld de Finse specialiteit zalmsoep proberen. En onderschat het niet, want ik kan je vertellen dat je daar aardig vol van zult raken!

Niet alle kraampjes zijn elk moment van de dag open, maar er is tijdens openingstijden altijd wat te blijven. Je kunt voor een koffie en een kaneelbroodje gaan, maar ook uitgebreid lunchen. Of haal wat boodschappen om in je eigen appartementje te koken.

 • Toegangsprijs: gratis, tenzij je iets wilt eten natuurlijk
 • Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur
 • Adres: Eteläranta, Helsinki
Kramen met lampjes in de overdekte foodhal Vanha Kauppahalli in Helsinki

Natuurhistorisch Museum: Luonnontieteellinen museo

Het het Natuurhistorisch Museum of, in het Fins, Luonnontieteellinen museo. Dit museum is vergelijkbaar met het Nederlandse Naturalis. Maar dan met een enorme collectie skeletten.

Je kunt het zo gek niet bedenken of het skelet van het dier staat er. Dat vond ik zelf erg grappig. Van sommige dieren kun je jezelf niet voorstellen hoe klein het skelet is! En uiteraard hebben ze er ook dinosaurussen, wat altijd erg indrukwekkend is.

Naast de skeletten hebben ze ook allerlei diorama’s. Hier kun je opgezette dieren zien. Dit gaat de hele wereld over. Het leukst vond ik dat ze een heel stuk hebben ingericht waarbij je de dieren kunt zien die in Finland leven. Van sommige dieren verbaasde dat me echt. En sommige dieren zijn heel leuk om eens van dichtbij te kunnen zien.

Zeker met kinderen is dit een heel leuk museum, maar wij hebben ons als volwassenen ook goed vermaakt!

 • Toegangsprijs: 18 euro per persoon
 • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur en zondag van 11.00 tot 18.00 uur
 • Adres: Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki
Dinosaurussen in een grote zaal in het Natuurhistorisch Museum in Helsinki
Natuurhistorisch Museum

Kunstmuseum Ateneum

Het kunstmuseum Ateneum is één van de meest vooraanstaande kunstmusea van het land en biedt een rijke collectie van Finse en internationale kunstwerken, variërend van de 19e eeuw tot hedendaagse werken.

Het museum is vooral bekend om zijn uitgebreide verzameling Finse kunst. Hier heb je een brede verzameling stijlen: van het nationaal romantisme tot het impressionisme en modernisme. Het museum herbergt meesterwerken van bekende Finse kunstenaars zoals Akseli Gallen-Kallela, Helene Schjerfbeck en Eero Järnefelt. Heel leuk om kennis te maken met de kunst uit Finland dus.

Naast de Finse kunstcollectie heeft het Ateneum Museum ook een indrukwekkende selectie van internationale werken, waaronder schilderijen, sculpturen en grafische kunst. Zo zie je hier werk van bijvoorbeeld Vincent van Gogh, Edvard Munch en Paul Gauguin.

Het museum heropende op 14 april 2023 nadat het ruim een jaar dicht is geweest. Helaas heb ik het dus zelf niet kunnen bezoeken, maar het staat heel hoog op mijn wensenlijstje om nog eens terug te gaan.

 • Toegangsprijs: 20 euro per persoon
 • Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 20.30 uur, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur
 • Adres: Kaivokatu 2, Helsinki

Kunsthalle Helsinki

Eigenlijk wil ik dit museum vooral afraden. Ik zet het daarom toch in het lijstje. Dit museum voor moderne kunst is kort gezegd geen bal aan. Taidehalli of Kunsthalle Helsinki is heel klein, met slechts een paar ruimtes. En toen wij er waren was dit zeer experimentele moderne kunst. Met een uitleg die je kon pakken was het nog een beetje te doen.

Maar wat nog het ergste is: het museum is vrij prijzig. Voor drie kleine zalen vind ik dat echt belachelijk. Als je heel erg van moderne kunst houdt kun je opzoeken wat er te zien is op het moment van je bezoek. Wellicht spreekt het je aan en is het een bezoek waard. Maar anders zou ik het overslaan.

 • Toegangsprijs: 18 euro per persoon
 • Openingstijden: dinsdag, donderdag en vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur, woensdag van 11.00 tot 20.00 uur, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur
 • Adres: Nervanderinkatu 3, Helsinki
Manouk loopt door Kunsthalle Helsinki
Kunsthalle Helsinki

Treinstation van Helsinki

Het treinstation van Helsinki is een opvallend gebouw dat meteen een herkenningspunt zal worden. Dat was het in elk geval voor ons!

Het oorspronkelijke station was, zoals veel in de stad, in neoclassicistische stijl. Dit station werd echter te klein, dus in 1904 werd een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Eliel Saarinen won deze en ontwierp een nieuw station. In 1911 opende het huidige stationsgebouw. Het is gemaakt van Fins graniet en heeft een grote, herkenbare klokkentoren.

Het station is ook een goede plek om door te reizen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de nachttrein naar Lapland, naar het bijzondere Rovaniemi?

Het treinstation van Helsinki tegen een blauwe lucht, met hoge toren
Treinstation van Helsinki

Dagtrip naar Tallinn

Wist je dat Helsinki op een steenworp afstand van Estland ligt? Okee, dat is misschien overdreven, maar de landen liggen vrij dicht bij elkaar. Met de ferry kun je heel makkelijk van Helsinki naar Tallinn, de hoofdstad van Estland. En het is nog goed betaalbaar ook.

In Estland betalen ze ook gewoon met de euro en het ligt in Schengen. Het is dus heel simpel om de grens over te steken. Je moet wel je paspoort laten zien, maar verder is het heel gemakkelijk.

Tallinn is een supermooie historische stad. Nogal een contrast met het veel modernere Helsinki. Erg leuk dus om een oversteek te maken! Ook is overnachten een stuk goedkoper, dus je kunt er ook altijd een nachtje blijven slapen.

Het historische Tallinn in Estland is een superleuke stad en een goede dagtrip vanuit Helsinki
Tallinn

Overnachten in Helsinki

Op zoek naar de fijnste plek om te overnachten in Helsinki? Helaas is de Finse hoofdstad niet bepaald de goedkoopste bestemming. Het is goed om daar rekening mee te houden.

Budget opties:

Middenklasse opties:

Luxe opties:

Appartement Bob W City Centre Helsinki met tafel, stoelen en keukentje
Appartement Bob W City Centre

Mijn hotelervaring

Om het toch nog enigzins betaalbaar te houden is het fijn om een appartementje te hebben. Zo kun je zelf ontbijt en/of avondeten maken in je keukentje. Wij kozen daarom voor een appartementje bij Bob W City Centre. Wij hadden er eentje met klein slaapkamertje, eigen badkamer en eigen keuken. Je hebt ook studio’s, waar je dus geen losse slaapkamer hebt.

Ik raad het echt van harte aan. De locatie was fantastisch. Alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand. Het ligt ook heel dichtbij het station. Erg handig als je vanaf het vliegveld komt, of wanneer je van plan bent de trein te nemen naar Lapland.

Door het keukentje hebben we veel geld bespaard. Boodschappen in Finland zijn ook niet bepaald gratis, maar we zaten vlakbij een Lidl supermarkt. Hier konden we boodschappen doen en zelf koken op sommige avonden. Daardoor konden we andere avonden wel lekker uit eten gaan.

Staat Helsinki op jouw verlanglijstje?

Delen of bewaren voor later?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.