|

De leukste koffietentjes in Oslo

Op zoek naar de beste cafés in Oslo voor een kopje koffie of wat lekkers? Dan ben je hier aan het goede adres, want ik verzamelde de leukste koffietentjes in Oslo. In welk café neem jij een coffeebreak?

Noorwegen is een echt koffieland. Dat kun je ook wel zien, want op elke straathoek lijkt wel een plek te zitten waar je lekker koffie kunt drinken. En dat niet alleen, vaak zitten er ook nog eens een heleboel mensen die dat ook daadwerkelijk doen. Volgens de Lonely Planet drinken Noren meer koffie per hoofd van de bevolking dan elke andere nationaliteit. Ook in de boekjes die je kunt krijgen bij de toeristeninformatie besteden ze hier hele pagina’s aan. Omdat ik het altijd erg gezellig vind om in een leuk café te gaan zitten, verzamelde ik de leukste koffietentjes in Oslo voor jou. En je kunt er ook prima iets anders drinken, want ik drink zelf zelden koffie. Maar thee en warme chocolademelk daarentegen..

Kafe Oslo

In het Litteraturhuset vind je het schattige Kafe Oslo. Het ligt vlakbij het park rondom het Koninklijk Paleis en is een perfecte stop tijdens je stadswandeling door Oslo. In verhouding was de koffie en thee hier goed te betalen (maar het is overal in Oslo duur, dus echt goedkoop kun je het niet noemen).

Kafe Oslo

Maar het leukst aan deze plek: het is in een boekwinkel! Als je een beetje strategisch kiest, dan heb je uitzicht op boeken. Daar kan ik wel uren naar kijken 😉 De tafels en stoelen zijn eenvoudig, als je tegen de muur gaat zitten kun je lekker op de bank zitten. Het personeel is vriendelijk en heeft ons rustig laten zitten, zelfs toen we onze koffie en thee allang op hadden.

  • Adres: Wergelandsveien 29
  • Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 00.00 uur, zondag van 12.00 tot 19.30 uur.
  • Prijs zwarte koffie & thee: 54 kroon (ongeveer €6,00)
Kafe Oslo

Kaffebrenneriet

Tegenover de National Gallery vind je het leuke Kaffebrenneriet. Dit is een keten met meerdere locaties door de stad, die ongetwijfeld allemaal leuk zijn. Wij hebben alleen deze plek uitgetest. Je gaat hier zitten en loopt vervolgens zelf naar de balie om een koffie te bestellen. Wij namen een koffie en een warme chocolademelk. Slagroom is gratis, mocht je dat erbij willen, dus dat is een bonus. Het was erg lekker, net alsof je echt chocolade aan het drinken bent. Ze laten je hier lekker zitten zolang je wilt, dus je kunt genieten van je drankje. Om ons heen waren veel mensen lekker aan het werk of een boek aan het lezen.

Kaffebrenneriet

Mocht je de koffie die je drinkt nu heel lekker vinden, dan kun je er zelfs een zak van kopen. Ze hebben verschillende soorten en laten je bij het bestellen ook kiezen tussen een aantal opties. Het meisje sprak goed Engels en kon me goed uitleggen wat ze hadden, dus dat was fijn.

Kaffebrenneriet
  • Adres: Universitetsgata 18
  • Openingstijden: doordeweeks van 7.00 tot 19.00 uur, in het weekend van 9.00 tot 18.00 uur.
  • Prijs zwarte koffie & warme chocolademelk: 67 kroon (ongeveer €7,40)
Kaffebrenneriet
Genieten van een warme chocolademelk in Oslo.

Peloton

Aan de drukke winkelstraat ligt het leuke café Peloton. Dit is geheel ingericht in fietsenstijl. Er hangen fietsen en wielrenshirts. En om het nog gekker te maken: achterin vind je een fietsenmaker!

Peloton Oslo

De koffie is wat duurder op deze plek, maar ik vond het er wel sfeervol. Gewone koffie en thee is wel te betalen (voor Oslo-begrippen), dus als je de cappuccino laat staan, dan is het een aanrader. We hebben er zelf niets gegeten, maar de pizza’s die ze er maken zagen er heerlijk uit en roken vooral ook erg lekker! Het was dat ik aan het sparen ben, anders had ik me niet in kunnen houden.

Peloton Oslo
  • Adres: Torggata 36
  • Openingstijden: doordeweeks open op 8.00 uur, zaterdag 10.00 uur, zondag 12.00 uur. Sluitingstijd wisselend (tussen 23.00 en 3.30 uur).
  • Prijs zwarte koffie & thee: 56 kroon (ongeveer €6,20)
Peloton Oslo

Dit waren voor mij de leukste koffietentjes in Oslo, maar uiteraard heeft Oslo nog tal van andere leuke koffietentjes. Heb jij nog een favoriet om hieraan toe te voegen?

Blondine met warme chocolademelk in een koffietentje in Oslo met tekst: 3x lekker koffie drinken in Oslo.
Bewaar voor later!

Delen of bewaren voor later?

Vergelijkbare berichten

6 reacties

  1. Klinkt als een erg goed tentje! Ik hou er sowieso van om tijdens een citytrip allemaal tentjes in te duiken, ze laten altijd op hun eigen manier iets van de stad zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.