| |

Raceverslag #2: 10 kilometer en een dagje Disney

Onze tweede dag in Disneyland Paris begint vroeg met de 10 kilometer door de parken. Na deze race gaan we het Disneyland Park in voor shows en natuurlijk de vernieuwde Phantom Manor. Benieuwd hoe dat ging?

De attractie Big Thunder Mountain, mijntrein op een eiland in een meer
Big Thunder Mountain

Ons runDisney weekend begon met de Expo en de 5 kilometer op vrijdag. Na deze race gaan we snel weer richting onze accommodatie, zodat we kunnen gaan slapen. De wekker gaat namelijk alweer om 5.15 uur voor de 10 kilometer..

Vroege wekker

Om 5.15 uur gaat de wekker af. Dat is een kort nachtje, want we hebben slechts 6 uur kunnen slapen. En als ik vroeg op moet, dan slaap ik ook nog eens onrustig. Maar gelukkig is de reden dat we opstaan wél heel leuk.

Na wat moeizaam wakker worden gaan we toch maar uit bed. Tijd om aan te kleden en ontbijt klaar te maken. Uiteraard doet dat allemaal weer langer dan gedacht, dus de boterhammen eet ik in de auto op. Het is buiten best koud, dus we trekken nog even onze vesten en jassen aan.

Gelukkig is het helemaal niet druk op de weg. We krijgen onderweg nog wel bijna een hartaanval, want er komt ineens een auto uit een schuine zijweg de weg opgereden. Compleet onverwacht, want wij rijden vrij hard op een voorrangsweg. We schrikken ons helemaal kapot, maar gelukkig doet Susan het enige wat nu kan door uit te wijken. Het loopt dus goed af, maar de adrenaline zit er goed in.

Op weg naar de startvakken

Het is gelukkig niet zo druk bij de parkeerplaats. We zijn redelijk snel door de poortjes heen. Als we geparkeerd hebben lopen we met onze doorzichtige gEARbags richting de Expo. Met wat tegenzin gaan de bovenste lagen uit, want het is vrij koud. Gelukkig hoeven we vandaag niet de hele Expo door en mogen we gewoon weer door de ingang naar buiten.

We staan vandaag wat eerder in het startvak, want vandaag hebben we startvak C. We schuiven wat verder naar voren zodat we een beetje warm tussen de mensen staan.

Het entertainment is een beetje matig, want alle interviews zijn in het Frans. Ik kan het wel redelijk verstaan. Als ik het echt niet snap dan kan Susan me gelukkig altijd helpen. Maar hopelijk doen ze het volgend jaar weer wat internationaler, want als ze vragen uit welke landen de mensen komen, is het antwoord eigenlijk nooit ‘Frankrijk’.

De start van de 10k tijdens de Disneyrun in Parijs waar je onderdoor rent.
Klaar voor de start..

De eerste kilometers

Doordat we in startvak C staan duurt het even voor we op weg mogen. Hoewel de eerste lopers een paar minuten voor 7.00 uur starten zijn wij pas na ruim een halfuur aan de beurt. Dat zorgt ervoor dat ik het inmiddels flink koud heb gekregen. De 10 kilometer was de afgelopen jaren altijd mijn favoriet, dus ik heb er wel meteen zin in.

Het eerste deel is vooral weer een beetje opwarmen van de koude ochtend. We gaan eerst door Disney Village en dan gelijk richting het Disneyland Park. Dat betekent dat het ook tijd is voor het leukste deel van de races: Main Street USA! Je rent richting het kasteel, wat natuurlijk het beste uitzicht is.

Na een foto met het kasteel rennen we verder door Fantasyland richting Discoveryland. De rijen bij de characters zijn net als de dag ervoor onwijs lang, dus die laten we aan ons voorbij gaan.

Characters Eugene en Rapunzel op een brug in Fantasyland.
Eugene en Rapunzel moedigen de lopers aan.

10 kilometer tussen de prinsessen

Het thema van deze race gaat over avontuurlijke prinsessen. Deze prinsessen staan dan ook langs de route. Mijn favoriet, Rapunzel, staat op de medaille. Ik zit me steeds al af te vragen hoe lang de rij mag zijn voor ik besluit er niet in te gaan staan, maar Rapunzel staat op een brug te zwaaien. Dat scheelt weer een dilemma.

Na Discoveryland en een deel backstage komen we terug in Fantasyland. We doen even een korte wc pauze (we hebben er inmiddels al een hele ochtend opzitten) voor het tijd is voor een ander tof deel: rennen door het kasteel!

Na een rondje door het prachtig gethematiseerde Frontierland, al helemaal in Halloweenstijl, gaan we door Adventureland. We gaan een stuk backstage en naderen alweer het einde. Dwars door de decors in Studio Tram Tour, over het podium van de Stunt Show.. En dan is daar de finish alweer!

Finishfoto met twee medailles met Rapunzel na de 10 kilometer door Disney.

Medailles en snacks

Na 10 kilometer en de finish krijgen we de prachtige medaille met Rapunzel. Als die op de foto staat halen we ons drinken en krijgen we een snackbox. We wandelen door Disney Village terug naar de Expo, zodat we onze tas weer op kunnen halen.

De snackbox heeft een paar wijzigingen ten opzichte van de dag ervoor. We kunnen wel wat snacks gebruiken, want we zijn al een poos wakker. Met alle spullen gaan we terug naar de auto om even te douchen.

Als we terugrijden naar onze accommodatie zien we een gigantische file met auto’s die het parkeerterrein op willen rijden. We kunnen dus wel rustig aan doen, zodat we straks niet in die file terechtkomen..

Het vernieuwde Phantom Manor

Nadat we onder de douche zijn geweest en hebben omgekleed eten we nog wat. Als op Google Maps de file een beetje voorbij lijkt besluiten we weer naar Disneyland te rijden. Gelukkig kunnen we nu zo de parkeerplaats op.

We weten dat het druk zal zijn en willen vooral een kijkje nemen bij het nieuwe Lion King & Jungle Festival. We gaan richting het nieuw opgebouwde Frontierland Theater. Helaas is de show al vol. We besluiten daarom in de rij te gaan staan voor het vernieuwde Phantom Manor. Ik ben er sinds de verbouwing van ruim een jaar namelijk nog niet in geweest.

Phantom Manor, het spookhuis in Disneyland Paris in Frontierland.
Het heropende Phantom Manor.

Hoewel de rij onwijs lang is, gaat het toch best snel. Ook is het wel lekker om overdekt te staan, want het is een heel warme dag. De attractie ziet er weer onwijs mooi uit gelukkig.

The Jungle Book Jive

Na ons rondje in Phantom Manor gaan we richting Central Plaza, zodat we de show The Jungle Book Jive kunnen zien. Het is erg druk, maar het is wel leuk om deze vrolijke show te zien.

Aan het einde gaan we vlug terug naar Frontierland om een nieuwe poging te wagen de show te zien. Zoals verwacht is het weer erg druk. We mogen nét niet naar binnen, maar dat hadden we al aan zien komen. We blijven dus lekker wachten voor de show erna.

Om de tijd vol te maken gaat Susan even op zoek naar snacks, terwijl ik ons plekje in de rij bezet houd. Ze is precies op tijd terug om door te lopen naar de ingang van het theater. We gaan nog even zitten om popcorn en macarons te eten.

Citroenmacaron met jungleprint tijdens het Lion King & Jungle Festival in Disneyland Paris
Lekkere citroenmacaron.

The Lion King: the Rhythms of the Pride Lands

Als de vorige show is uitgelopen mogen we dan eindelijk het theater binnen. Omdat we uiteindelijk vrij vroeg in de rij stonden, hebben we een mooie plaats. En wat een geweldige show! Het is echt prachtig in elkaar gezet. In plaats van de bekende kostuums hebben ze weer iets heel nieuws bedacht.

Na de bekende hits in een geweldige show met veel acrobatiek is het helaas weer voorbij. We verlaten het theater en gaan het warme zonnetje weer in. We doen nog een rondje door het park om te zien of er toevallig ergens nog een korte rij staat, hoewel we stiekem wel beter weten.

Simba, Timon en Pumbaa tijdens de show The Lion King: Rhythms of the Pride Lands in Frontierland Theater.
De show The Lion King: Rhythms of the Pride Lands in Frontierland Theater.

Open Monumentendag

In de app zien we dat er een korte rij staat bij Buzz Lightyear Laser Blast, dus we gaan richting Discoveryland. Waarschijnlijk is er net een storing geweest. Onderweg komen we langs Videopolis en zien we mensen in de rij staan. Plots herinner ik me dat ik gelezen heb dat er vandaag een speciale tentoonstelling is.

We sluiten aan in de korte rij en mogen al snel naar binnen. Omdat het nu Open Monumentendag is in Frankrijk (Heritage Days) hebben ze in Videopolis twee kleine tentoonstellingen. Aan de ene kant kun je de oude kleding zien die is gebruikt in de parken en parades. Nadat we dit hebben bekeken gaan we naar de andere zijde. Hier heb je allerlei miniaturen van paradewagens.

Het is echt onwijs tof gemaakt, dus we zijn blij dat we er toevallig langsliepen. Anders waren we het sowieso vergeten! Inmiddels is de rij bij Buzz Lightyear Laser Blast alweer flink lang geworden, maar dat maakt ons ook niet zoveel uit.

Eten en winkelen

We eten vanavond bij Silver Spur Steakhouse. We moeten even wachten, maar dan krijgen we ons tafeltje. Het is een beetje onduidelijk welke gerechten vegan zijn. De serveerster is lang aan het zoeken. We vragen uiteindelijk om het boek met de allergenenlijst, zodat we zelf kunnen kijken.

Gelukkig is Susan haar Frans goed en blijkt er toch echt iets op de kaart te staan wat vegan is, als we het gerecht een beetje aanpassen. Als dit gelukt is kunnen we eindelijk bestellen. En dat is fijn, want we hebben honger!

Na ons heerlijke eten met een supermachtig toetje (Oreotaart!) is het tijd om onze dag weer af te ronden. We struinen nog wat winkeltjes door voor we teruggaan naar de auto. Expres voor de avondshow Illuminations begint, zodat we niet in de file staan bij het wegrijden.

Terug in onze accommodatie is het tijd om de spullen klaar te leggen en te gaan slapen, want morgen weer op tijd op voor de halve marathon..

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien wat wij deze dag hebben gedaan. Binnenkort volgt onze laatste dag met de halve marathon!

Delen of bewaren voor later?

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Hoi,
    Als ik mee zou doen aan de 10 km, moet ik dan nog een los kaartje komen om vervolgens na afloop nog het park in te gaan? Of is dat dan “gratis”??

    Ik hoor het graag

    1. Hi! Ik raad je aan om even mijn artikel te lezen met alle praktische tips over runDisney, daar geef ik antwoord op al dit soort vragen! Je moet inderdaad nog een los kaartje kopen. Als je jezelf inschrijft voor de race dan mag je alleen meedoen aan de race, verder ziet er niets bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.