| | | |

Raceverslag #1: 5 kilometer door Disneyland Paris

Al voor het vierde jaar op rij stond ik aan de start van een hardloopwedstrijd door Disneyland Paris. Dit jaar ging ik weer voor de 36K Challenge, waarbij je zowel de 5 kilometer, 10 kilometer als de halve marathon loopt. In dit reisverslag vertel ik je over het weekend en over de races in 2019.

Entree van Disneyland Parijs met blauwe lucht en het Disneyland Hotel

Wil jij ook meedoen aan een Disney run? Lees dan ook mijn blog met alles wat je moet weten over hardlopen in Disneyland Parijs.

Een moeizame treinreis

Op vrijdagochtend gaat al vroeg de wekker. Voor mij dan, want als je op 15 minuten van werk woont dan sta je natuurlijk nooit echt vroeg op. Met een beetje hulp van Hugo (ik ben geen held in de ochtend) zit ik op tijd op de fiets naar het station en sta ik netjes ruim 10 minuten te vroeg op het perron.

Maar 5 minuten later gaat er een omroepbericht: mijn trein van 7.52 uur naar Utrecht rijdt niet, want er is een storing bij Bodegraven (en daar ligt enkel spoor). Ik neem dus een andere trein naar Amsterdam Zuid: met honderden andere mensen die ook niet naar Utrecht kunnen. Al die mensen in de trein proppen levert vertraging op, waardoor ik mijn aansluiting mis. Aargh! Uiteindelijk sta ik 40 minuten te laat in Den Bosch, waar Susan me op komt halen. Gelukkig stond zij ook in de file en heeft ze nu even tijd gehad om te tanken.

Van Den Bosch naar de runDisney Expo

Eenmaal in de auto rijden we gelukkig vlot door naar Frankrijk. Zelfs bij Antwerpen staan we amper vast. De afgelopen jaren was de grensovergang altijd even een dingetje: vaak moest je langzaam rijden of werd het beperkt tot één baan. Maar gelukkig gaat dit keer alles snel. Op een pauze in België na gaan we in één stuk door en rond 15.00 uur komen we aan bij Disneyland Paris!

We parkeren de auto en gaan richting de Expo. Helaas zijn de loopbanden weer eens stuk. Niet zo erg na een lange autorit, maar straks na al die races toch jammer dat je het hele stuk moet lopen.

De luchtballon Panoramagique in Disney Village op Lake Disney
Lake Disney in Disney Village

De Expo ligt in Disney Village, dus we komen eerst door een stukje Disneysfeer voor we naar binnen gaan. De ingang is aan de zijkant en we komen binnen bij de balies. We moeten naar drie verschillende balies, want Susan loopt de 5 en 10 kilometer en ik loop de 36K Challenge. Met alle startnummers en T-shirt in een tas gaan we nog op de foto met ons startnummer.

Photopass & pizza

We doen een kort rondje door de merchandisestand. Er zijn best wat leuke dingen, maar we hebben inmiddels genoeg souvenirs verzameld door de jaren heen. We kopen een Photopass voor onze racefoto’s. Helaas is ineens de pas voor 3 startnummers op. We besluiten voor de pas voor 1 startnummer te gaan, want voor de 36K heb je maar 1 startnummer en we gaan toch vaak samen op de foto.

Tijd voor een vroeg diner, want we moeten om 20.00 uur aan de start staan. We besluiten wat koolhydraten tot ons te nemen en gaan eten bij Vapiano. Gelukkig is het nog niet zo druk, dus we zijn zo aan de beurt. Met een pizza en pasta zitten we lekker in het zonnetje.

Pizza bij Vapiano

Inchecken en omkleden

Als ons vroege avondeten op is gaan we terug naar de auto. We moeten namelijk nog inchecken in ons appartement en dat is ongeveer 20 minuutjes rijden. We moeten even zoeken naar de straat, maar het huis is erg mooi. De eigenaar is heel aardig en stuurt me al een paar dagen Disneygifjes op Whatsapp. Gelukkig blijkt hij ook in het echt heel aardig te zijn.

Als we geïnstalleerd zijn kleden we ons om naar onze outfit voor de 5 kilometer. Ik ga voor simpel en kies voor Simba, die ook op de medaille staat. Omgekleed en met de startnummers opgespeld gaan we op pad. Dit gaat nog bijna mis, want Susan heeft eerst per ongeluk die van de 10 kilometer op, maar gelukkig zien we het op tijd. Al met al duurt dit wat langer dan we willen, dus we zitten later in de auto dan het plan was.

Start van de 5 kilometer in Disneyland Parijs
Wachten voor de start van de 5 kilometer.

Bij de parkeerplaats is het gelukkig niet druk en kunnen we zo doorrijden. We staan net op tijd in startvak B, want nadat we onze tas inleveren moeten we de hele Expo door en opnieuw rondom de rij in. We staan wel een beetje achteraan, maar dat geeft niet. De eerste start is, maar wij moeten nog even wachten tot heel startvak A vertrokken is.

5 kilometer hardlopen door Disneyland Parijs

Dan is het eindelijk tijd voor onze start! Er wordt afgeteld en we mogen op pad. Een vrouw voor ons blijft foto’s maken, maar als we om haar heen gezigzagd zijn kunnen we op pad. Het is toch altijd wel leuk dat dit een nacthtrun is met alle lampjes. We rennen eerst een stuk door Disney Village.

Na Disney Village rennen we met uitzicht op het verlichte Disneyland Hotel het park in. We gaan een klein stukje door het park, namelijk door Frontierland en Adventureland. Frontierland is prachtig versierd met Halloweenversiering uit de film Coco en talloze lampjes. Wat een feest! Er staan onderweg ook characters, maar de rijen zijn onwijs lang. We besluiten dit dus over te slaan.

Finish van de 5 kilometer van de Disney run
Finish!

Na Adventureland gaan we een stuk backstage, voor we het Walt Disney Studios Park ingaan. We rennen over de stuntshow en door de decors van de Studio Tram Tour. En dan komt één van mijn favoriete delen: we rennen door Toy Story Playland naar Place de Rémy. En dan is de race echt bijna ten einde met een finish op Place de Stars.

Medailles en naar bed

Als we over de finish zijn genieten we nog even van de prachtige Lion King projecties op de Tower of Terror. Dan is het tijd om onze medailles op te halen. Het is een prachtige bronzen medaille met Simba en Rafiki erop. Heel blij met onze eerste van dit jaar!

Met onze medailles na de 5 kilometer.

Met de medaille omgehangen gaan we nog op de foto. Daarna wandelen we terug naar de Expo. Onderweg nemen we even pauze om onze snackbox open te maken, zodat we alvast iets op kunnen eten. Dit is even peuteren, maar het lukt gelukkig toch. Het lekkerste onderdeel is een soort chips-achtig zoutje en natuurlijk de banaan.

Als we onze tas weer hebben opgehaald gaan we terug naar de auto. Thuis is het tijd om te douchen en naar bed te gaan, want morgen staat de wekker vroeg voor de 10 kilometer..

Dit was het eerste deel van mijn reisverslag over het Disneyland Paris Run Weekend 2019. Weten hoe mijn andere races gingen? Lees dan ook mijn verslag van de zaterdag over de 10 kilometer.

Delen of bewaren voor later?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.