Alles wat je moet weten over hardlopen in Disneyland Parijs
Wil jij hardlopen in Disneyland Parijs? Dat kan tijdens de Disney run. Elk jaar in mei en september organiseert Disneyland Parijs een Run Weekend. Tijdens de hardloopwedstrijden door de Disneyparken ga je ook backstage en zie je allerlei Disneycharacters. Maar hoe regel je het hardlopen in Disneyland Parijs en hoe gaat een Disney run in zijn werk? Ik zette alles voor je op een rijtje.
Hardlopen in Disneyland Parijs
In 2016 organiseerde runDisney voor de eerste keer een Half Marathon Weekend in Disneyland Paris. Tot dan deden ze dat alleen maar in Amerika. Omdat dit iets was wat al langer op mijn wensenlijstje stond en Parijs veel haalbaarder is dan Amerika qua kosten, besloot ik dat ik erbij moest zijn. Zo’n eerste editie zorgt voor veel nieuwe dingen en veel geregel, maar alles is gelukt. Vandaag leg ik graag uit hoe alles rondom een Disneyland Paris Half Marathon Weekend in zijn werk gaat, want inmiddels heb ik alle edities (2016 t/m 2019) bezocht. Sinds 2018 noemen ze het weekend het Disneyland Paris Run Weekend.
Wanneer is de Disney run?
Het Disneyland Paris Run Weekend is elk jaar in september, meestal zo rond de 20e van september. In 2020 is dit weekend helaas afgelast vanwege corona. Voor 2021 zijn er nog geen data bekend. De eerste dag (donderdag) is er nog geen race, maar dan opent wel al de Expo.
In 2020 zou er voor de eerste keer een tweede weekend zijn in mei. Dit is het Princess Run Weekend. Deze was gepland van 8 t/m 10 mei 2020. Omdat dit de eerste keer zou zijn heb ik er nog geen ervaring mee. Ze hebben een 5 kilometer en een 8 kilometer. Er is ook een challenge als je beide afstanden doet. Helaas is dit weekend gecanceld wegens het coronavirus. Het is nog niet bekend of er een Princess Run Weekend komt in 2021.
Inschrijven voor een Disney run
Leuk, dat hardlopen in Disneyland Parijs, maar hoe schrijf je jezelf in?
In eerste instantie probeert runDisney je zo ver te krijgen om een package te boeken. Dit betekent dat je tegelijkertijd verblijf, parktickets en inschrijving voor de wedstrijden regelt. Deels heel prettig, want dan is alles geregeld, maar ook veel duurder. Je kunt een package boeken via Disney zodra deze beschikbaar komen eind oktober/begin november.
Zelf vonden wij dit te duur, dus hebben we besloten om te kiezen voor bib-only. Dit betekent dat je jezelf alleen inschrijft voor de wedstrijd, waardoor je de rest zelf moet regelen. Dit is natuurlijk meer werk, maar daardoor kan het wel een stuk goedkoper. De inschrijving voor bib-only opent in het voorjaar. De exacte datum wordt laat bekend gemaakt. Je kunt je het beste even inschrijven voor de nieuwsbrief, dan wordt je op de hoogte gehouden van de datum waarop het open gaat. In 2016 was het al in februari, in 2017 ging de registratie pas open in juni. Voor 2019 opende de inschrijving in april. Vanwege het coronavirus was er geen race in 2020.
Als de inschrijving open is, dan kun je je via de website inschrijven. Alles is dan duidelijk en in het Engels, zodat je weet wat je moet invullen.
Ga je voor bib-only? Dan wil je misschien ook niet in een Disneyhotel slapen. Gelukkig zijn er genoeg opties in de buurt, vanaf waar je met de auto of het openbaar vervoer naar Disney kunt gaan.
- Lees ook: Goedkope hotels bij Disneyland Parijs
Inschrijving afronden
Nadat je bent ingeschreven, moet je de inschrijving ook afronden. Je krijgt vanzelf een e-mail wanneer je dit moet doen. Mocht dit nou heel lang duren, neem dan af en toe zelf een kijkje. Dat kun je doen in jouw reserveringsaccount (deze is verplaatst met de vernieuwing van de website: zodra ik weer een boeking heb zal ik de link weer delen).
Het afronden houdt het volgende in:
- Gegevens controleren en aanvullen
- Halve marathon: kopie van de medische verklaring uploaden (zie verderop voor meer info)
- Halve marathon: geschatte tijd invullen
Dit moet je vaak voor half augustus hebben ingeleverd, zodat het gecontroleerd kan worden door Disney. Ben je dit vergeten? Dan kun je deze dingen op de Expo nog regelen. Maar houdt er rekening mee dat je dan lange wachttijden kan hebben en dat het ook afgekeurd kan worden.
Afstanden van de Disney run
De eerste editie bestond uit twee afstanden. In 2017 is er een nieuwe afstand bij gekomen: de 10 kilometer. De prijzen verschillen soms een beetje, zo is het iets duurder als je zonder package boekt.
Op dit moment zijn dit alle afstanden tijdens het weekend in september:
- Kids races door Disney Village van 100 m, 200 m en 1 km.
– Zaterdag 21 september 2019 om 11.00 uur of 15.00 uur.
– Deelname tussen de 1 jaar en 12 jaar.
– Kosten: 15 euro
– Meer informatie kun je hier vinden, aangezien ik hier zelf natuurlijk niet aan mee heb gedaan. - 5 kilometer (Family Run) door het park Walt Disney Studios.
– Vrijdagavond om 20.00 uur.
– Deelnemen mag vanaf 5 jaar. Deze race is niet op tijd, dus je krijgt geen tijdmeting na afloop.
– Kosten: 40 euro - 10 kilometer door beide parken, zowel Walt Disney Studios als Disneyland Paris.
– Zaterdag om 7.00 uur.
– Deelname vanaf 14 jaar .
– Kosten: 59 euro - Halve marathon (21,1 kilometer) door beide parken en de omgeving. Je rent over het Franse platteland en door een dorpje verderop, voor je teruggaat en over het terrein van de hotels en Disney Village weer naar de parken gaat.
– Zondag om 7.00 uur
– Deelname vanaf 18 jaar.
– Kosten: 77 euro
Benieuwd hoe een race verloopt? Lees dan mijn raceverslag van de 10 kilometer.
In 2020 is er een Princess Weekend in mei. Hier zijn de afstanden 5 kilometer en 8 kilometer. Dit weekend is helaas geannuleerd i.v.m. het coronavirus.
Wat is inbegrepen bij de inschrijving bij runDisney?
Als je jezelf inschrijft met bib-only, dan is het volgende inbegrepen:
- startnummer met naam (als je je voor 31 augustus inschrijft)
- T-shirt
- medaille (als je de finish haalt)
- drinken onderweg en na afloop
- bij de halve marathon ook snacks onderweg (vaak mueslirepen)
- gEARbag (doorzichtige plastic tas)
- sticker met startnummer
De gEARbag heb je nodig om later je spullen in te doen als je ze wilt achterlaten in de garderobe tijdens de race. Hier plak je de sticker met jouw startnummer op zodat ze weten welke van jou is. Het is heel belangrijk dat je ze hier echt in doet, want vanwege de veiligheid accepteren ze alleen deze tassen: hiervan kunnen ze de inhoud namelijk zien. Het is natuurlijk niet verplicht iets achter te laten bij de garderobe.
LET OP: Parktickets zijn dus niet inbegrepen! Je finisht sinds 2017 wel in Walt Disney Studios, maar er is een deel afgezet voor de finish. Na de finish leiden ze je het park weer uit. Als je de parken wilt bezoeken, dien je hier nog los tickets voor te kopen. Mocht je alle dagen willen gaan, dan kun je overwegen een abonnement te nemen: dit is al gauw goedkoper als je bijvoorbeeld drie dagen naar beide parken wilt. Je krijgt dan ook korting op eten en drinken en merchandise in de winkels.
runDisney challenges
In Amerika bestaan al jaren verschillende soorten challenges. Hier keek ik altijd met verbazing naar, want sommige zijn echt voor gekken wat mij betreft. Zo heb je bijvoorbeeld Goofy’s Race and a Half Challenge in Walt Disney World, waarbij je in een weekend op zaterdag de halve marathon rent en op zondag de hele marathon. Of nog gekker: de Dopey Challenge, waarbij je in een weekend de 5 km, 10 km, halve marathon én marathon rent!
Ook in Parijs zijn er challenges. Op dit moment zijn er drie. Ik zal ze even voor je op een rijtje zetten. Op de website van runDisney kun je meer lezen over de challenges.
1. Castle to Château
De Castle to Château challenge betekent dat je in één kalenderjaar een halve marathon rent in Walt Disney World in Florida en een halve marathon in Disneyland Paris. Deze challenge kost je niets extra’s, behalve natuurlijk een reis naar Amerika.
2. 31K Challenge
In 2017 was deze challenge er voor het eerst: je loopt in één weekend 31 kilometer. Dit betekent dat je zowel de 10 km als de halve marathon loopt. In 2017 was dit de Bibbidi-Bobbidi-Boo Challenge, met als thema de drie feeën uit Assepoester. Deze stonden op het T-shirt en de medaille bijvoorbeeld. Daarna heeft deze challenge geen specifieke naam of thema meer gehad.
Let op: je koopt de challenge in plaats van de losse startbewijzen! De prijs is ongeveer 20 euro duurder dan twee losse races.
3. 36K Challenge
Deze challenge bestaat sinds 2018. Het komt er op neer dat je alle drie de races loopt: zowel de 5 als de 10 kilometer als de halve marathon.
Let op: je koopt de challenge in plaats van de losse startbewijzen! De prijs is ongeveer 22 euro duurder dan drie losse races.
Wat houdt een challenge precies in?
Eigenlijk betekent het gewoon een extra medaille. Als je meedoet aan een challenge, krijg je naast de medailles voor de afstanden die je loopt, ook de medaille van de challenge. Omdat de medailles van runDisney echt prachtig zijn, willen veel mensen dit graag. Tevens zijn het uitdagingen: je wordt gemotiveerd meer van jezelf te vragen en meer te laten zien op sportief gebied. Ik vind het in elk geval een heel leuk initiatief.
Extra’s:
- Extra medaille (bij de 36K zelfs twee: je krijgt dan zowel de 31K als de 36K medaille)
- Extra T-shirt (zowel voor de losse afstanden als de challenges krijg je een shirt, dus eentje extra)
LET OP: Je doet niet automatisch mee aan een challenge! Je moet je hier apart voor inschrijven. Bij de inschrijving voor de afstanden moet je kiezen voor de challenge, niet voor de losse afstanden. Als je jezelf inschrijft voor de 10 km en de halve marathon, ben je dus NIET automatisch ingeschreven voor de challenge. Als je deze extra medaille wilt, dan moet je hier dus goed op letten!
Medische verklaring voor Disneyland Parijs
Om deel te mogen nemen aan een halve marathon in Frankrijk is het bij Franse wet verplicht om een medisch certificaat of een medische verklaring te hebben. Dit is een formulier dat is getekend door je dokter. Je downloadt de medische verklaring van de website van runDisney. Het hoeft alleen maar ingevuld te worden, de dokter moet het ondertekenen en er moet een stempel op worden gezet. Het moet afgegeven zijn binnen aan jaar voor deelname aan de race. Je kunt dit gewoon aan je huisarts vragen of zelfs afgeven aan de balie. Vaak doen ze niet moeilijk, zeker als je erbij zegt dat het niet bindend is. Als er iets gebeurt tijdens de race, dan is jouw huisarts daar niet ineens aansprakelijk voor door de verklaring.
Thema’s tijdens Disneyland Paris Run Weekend
Tijdens het Run Weekend in Disneyland Parijs is er ook een thema. Dit deden ze voor het eerst in 2018. Voorgaande thema’s zijn:
- 2018: Villains (5k: Marvel, 10k: Villain Sidekicks en 21k: Villains)
- 2019: Adventures (5k: Animals, 10k: Princesses, 21k: Beloved Disney Couples)
In 2020 is er voor het eerst een heel gethematiseerd weekend, namelijk de Princess Run in mei (maar deze is helaas niet doorgegaan).
Is er een tijdslimiet voor de Disney run?
Om mee te mogen doen aan een Disney run hoef je helemaal niet hard te kunnen rennen. Veel mensen rennen een deel en wandelen een deel. Dat is dus ook goed mogelijk.
De minimale tijd die je moet lopen is 16 minuten per mijl. Dat is natuurlijk een beetje cryptisch, want wij meten in kilometers. Gelukkig staat er een omrekentabel op de site. Je moet minimaal 9,56 minuten per kilometer lopen. Dit is 6,28 km/uur. Wandelen is ongeveer 5 km/uur, wat betekent dat je dus echt niet heel snel hoeft te zijn. Een race van runDisney rennen tijdens het Disneyland Paris Run Weekend is echt voor iedereen!
Achteraan lopen de ‘balloon ladies’. Deze vrouwen met ballonnen starten als laatste en houden de minimale snelheid aan. Als je deze ziet, doe dan even een sprintje naar voren, want dan zit je weer goed. Maar zij zijn niet de bezemwagen: achteraan rijden fietsers die mensen van het parcours halen. Vaak doen ze dit alleen als je buiten de parken bent, niet op het terrein van Disney.
Hoe verloopt een hardloopwedstrijd in Disneyland Parijs?
Startpakket ophalen in de Expo
Als je aankomt bij Disneyland Parijs is het tijd om je startpakket op te halen. Dit doen je in de runDisney Health & Welness Expo. De Expo kunt je vinden in Disney Village en staat goed aangegeven met bordjes. Eenmaal binnen heb je balies waar je het startpakket kunt ophalen. Je weet welke balie je nodig hebt doordat de startnummers erboven hangen.
Je haalt het startnummer op door je inschrijvingsbewijs/voucher in te leveren en je paspoort te laten zien.
Let op: de voucher moet uitgeprint zijn!
Als dat in orde is, dan krijg je het startpakket. Dit is een doorzichtige plastic tas. Daarin zit je startnummer. De plastic tas (de gEARbag) moet je bewaren: mocht je iets in willen leveren bij de garderobe bij één van de wedstrijden, dan moet het is deze tas. Dit is voor de veiligheid, zodat duidelijk zichtbaar is voor de vrijwilligers wat je achterlaat: je kunt er dan niets geks in doen.
Foto met je bib/startnummers
Met het startnummer ga je vervolgens naar de fotograaf in de Expo. Deze maakt een foto van jou met je startnummer. Deels omdat het leuk is, maar voornamelijk voor de veiligheid: zo hebben ze bij elke naam en elk startnummer een foto. Als je meerdere races doet, heb je meerdere startnummers en ga je dus ook meerdere keren op de foto. Voor de challenges krijg je 1 startnummer dat je meerdere races gebruikt.
Ze gebruiken deze foto’s ook om jouw foto’s te herkennen. Met software kunnen ze aan de hand van deze foto’s op zoek naar jou in de foto’s van de races, zelfs als jouw startnummer niet zichtbaar is. Handig!
Let op: voor de challenges moet je op de foto! Aan het einde checken ze aan de hand van jouw bib of je alle races hebt gelopen en of jij matcht met de foto die gemaakt is, voordat je jouw challenge medailles krijgt.
T-shirts
Je hebt je startnummer nog één keer nodig, namelijk om je shirt op te halen. Pas dit shirt meteen even, want je kan nog van maat ruilen! Ze scheuren een deel van je startnummer af (geen zorgen, dat strookje zit er speciaal aan), zodat je maar één keer een shirt kunt halen. Om er zeker van te zijn dat je de goede maat krijgt kun je beter niet tot de laatste dag van de Expo wachten: Amerikaanse maten zijn heel anders, dus die ruilen de shirts vaak om voor andere maten. Als je maat echt op is kunnen ze die altijd wel nasturen, maar het is leuker en handiger om gelijk de juiste te hebben.
runDisney Health & Wellness Expo
Behalve het ophalen van de startnummers en shirt vind je in de runDisney Health & Wellness Expo verschillende kraampjes van merken die van alles laten zien en verkopen. Ook vind je hier de officiële merchandise van runDisney, onder andere van de race die je op dat moment gaat doen. Sommige race-specifieke dingen zoals pins raken snel uitverkocht, dus als je hier interesse in hebt, dan raad ik aan om snel naar de Expo te gaan. Je krijgt hier korting met een jaarpas als je die hebt, dus vergeet die niet af te geven bij de kassa.
Sommige merchandise, zoals de pins, kun je ook al van tevoren bestellen. Dit doe je via dezelfde site als die waarop je de startnummers kunt bestellen als de verkoop opent.
Photopass: foto’s van de Disney run
Tijdens het Disneyland Paris Run Weekend zijn er speciale edities van de Photopass. Dit is een systeem dat altijd al in de parken is, waarbij je na het maken van een foto (bijvoorbeeld in een attractie of met een personage) je pasje laat scannen. De foto’s kun je daarna downloaden. Normaal betaal je per foto, met Photopass krijg je deze gratis (want je hebt al betaald voor de Photopass).
Tijdens runDisney zijn er speciale edities. Ik zet ze even voor je op een rijtje.
- Just Run! bevat alle foto’s van de races van 1 startnummer (€29)
- Multi-Run bevat alle foto’s van de races voor 3 startnummers (€45)
- Run & Parks bevat alle foto’s van de races voor 3 startnummers, foto’s van attracties en van characters in de parken en is 10 dagen geldig (€79)
Een challenge heeft een speciaal startnummer die je voor meerdere races gebruikt, dus dat scheelt alweer. Het ligt er dus vanaf hoe groot je gezelschap is en hoe graag je parkfoto’s wilt. Het is toegestaan om de Photopass te delen met meerdere personen.
De prijzen zijn van voorgaande jaren, maar geven een indicatie.
Deze Photopass kun je van tevoren bestellen, maar ook op de Expo kopen. Let op: in 2019 was de Multi-Run op vrijdag uitverkocht! Als je deze zeker wil kan van tevoren bestellen dus slim zijn.
Wanneer komen de foto’s online?
De foto’s komen ongeveer een week na de races online op een speciale website. Dit gaat altijd in etappes: tot nu toe staan ze nooit allemaal gelijk op de beloofde datum online, maar komen ze geleidelijk. Mis je nog foto’s? Heb even een paar dagen geduld, ze verschijnen vanzelf.
Ik heb een keer gehad dat mijn foto helemaal niet verscheen. Als je dan mailt naar Disney met jouw startnummer en wat je ongeveer droeg, dan gaan ze voor je op zoek. Het duurde een paar weken, maar ik heb mijn foto netjes toegestuurd gekregen per mail.
Verkleed als Disneycharacter hardlopen
Tijdens de hardloopwedstrijden van runDisney is het vrij gebruikelijk om je te verkleden als een Disneypersonage. Vooral in Amerika doet men dit heel veel, maar in Parijs zie je het ook zeker gebeuren. Dus als het je leuk lijkt moet je het zeker doen! Zo zagen we ooit een man verkleed als Elsa, echt hilarisch. Zelf heb ik gerend als Judy Hopps uit Zootropolis en Russell uit UP tijdens de halve marathons en met een Rapunzeljurk, als Kronk uit Keizer Kuzco en als Minnie Mouse tijdens de 10 kilometer. Het is erg leuk omdat je op deze manier veel aangemoedigd zult worden: mensen roepen de naam van het personage naar je, wat erg motiverend is.
Je kunt je voor een outfit laten inspireren door het thema. Zo koos ik Kronk voor het thema Villain Sidekicks.
Parkeren en vervoer: hoe kom je in de ochtend bij de start?
De Disney runs beginnen vaak al vroeg in de ochtend, om 7.00 uur. Maar hoe zorg je dan dat je op tijd aan de start staat?
Er zijn meerdere opties. Zo kun je ervoor kiezen om in een Disneyhotel te slapen. Je slaapt dan dichtbij en kunt zo naar de races lopen. Dit is echter wat duurder. Daarom verblijf ik zelf altijd in een dorp in de buurt.
Openbaar vervoer
Ga je met de Thalys naar Disneyland Parijs? Dan is het handig om een accommodatie uit te kiezen die vlakbij een RERstation ligt. De RER gaat namelijk rechtstreeks naar de parken. Deze kun je bijvoorbeeld vinden in Val d’Europe. Speciaal voor de raceweekenden rijdt de eerste RER al om 5.00 uur ’s ochtends. Een kaartje kost ongeveer €1,90. Vanaf het station bij Disney loop je zo naar de start.
Parkeren bij Disneyland Parijs
Normaal kost parkeren bij de parken maar liefst 30 euro per dag. En als je uitrijdt moet je opnieuw betalen! Ontzettend duur natuurlijk. Gelukkig is er een speciale aanbieding voor hardlopers.
Als jij meedoet aan het Run Weekend, dan betaal je op vertoon van jouw voucher tijdens de eerste keer parkeren een bedrag voor het hele weekend. Dit ligt rond de 25 euro. Je krijgt dan een kaart (vraag hier om als ze hem niet geven!) zodat je die de keren erna kan laten zien. Je mag dan gratis parkeren. Dit geldt van donderdag t/m zondag.
Het parkeren is zowel voor de races als wanneer je later terugkomt. Ga je even douchen na jouw race en kom je om 11.00 uur terug? Ook dan mag je gratis parkeren met deze kaart.
Let op: normaal is parkeren voor jaarpashouders gratis, maar niet buiten openingstijden! Om te parkeren voor de races (dus rond 6.00 uur) val je buiten openingstijd en moet je 15 euro betalen (je hebt dus wel korting).
Hopelijk is alles duidelijk met deze informatie. Mis je nog wat? Laat het me weten in een reactie of stuur me een e-mail.
Lijkt het jou wat om mee te doen aan runDisney in Disneyland Parijs? Welke afstand zou je dan rennen? En zou je jezelf verkleden?
Dit artikel is geschreven op 6 februari 2017 en wordt meerdere keren per jaar geüpdatet.
Wat tof dat je de Run Disney al hebt gedaan! Stiekem ben ik nu ontzetten jaloers. Hopelijk kan ik dit jaar mee doen aan de halve marathon, lijkt me heel gaaf!
Haha dat snap ik! Ik vond het echt heel erg leuk, dus ik raad het van harte aan. Ik hoop er dit jaar ook weer bij te zijn. Dus wellicht tot daar? Ik ben van plan ook nog iets te schrijven over hoe ik het ervaren heb binnenkort.
Wow wat klinkt dat gaaf! Kun je inscchatting maken van bijkomende reis-en verblijfkosten voor een gezin dat weekend? Inclusief bezoek aan t park? Heb je tips voor een accommodatie? Ik hoor t graag! gr Ellen
Hi Ellen! Wij zijn zelf met de auto gegaan. Je kunt dus even de kilometers uitrekenen vanaf jouw woonplaats via Google Maps en dan met het verbruik van je auto uitrekenen hoeveel benzine dat is (heb je ook sites voor). De tol is 40/50 euro ongeveer. Parkeren bij Disney was vorig jaar met een aanbieding 10 euro voor het hele weekend, dus dat viel mee. Wij sliepen in Val d’Europe, bij Residhome. Hier hadden we een kamer met badkamer en minikeukentje (zodat we zelf ontbijt konden maken). Wellicht hebben ze er ook grotere kamers. Ik raad aan om in Val d’Europe te verblijven, want dat is veel betaalbaarder. Ik denk dat wij ongeveer 90 euro pp kwijt waren voor 2 nachten. Vanaf hier kun je met de auto naar Disney. Eventueel kun je ook met de trein, dit is maar 1/2 haltes en kost maar 3 euro ofzo. In Val d’Europe zit ook een winkelcentrum met grote supermarkt, hier kun je snacks enzo kopen, dat scheelt je weer in de parken.
Entreebewijzen zijn los. Ik zou uitgaan van 70 euro ongeveer per persoon, maar kan vaak goedkoper als je de tickets eerder online boekt. Wij zijn zelf vrijdag en zaterdag in het park geweest, op zondag niet (behalve tijdens het rennen). De startbewijzen heb ik in mijn artikel al benoemd. Wij liepen twee races, dus dat is wel duur, als je er maar één doet is het alweer goedkoper. Kun je hier wat mee?
Leuke blog, ik heb vorig jaar de halve gedaan en ik wil dit jaar de 5 en de 10 km doen. Ik zit te wachten tot de ‘Race bib only’ van start gaan 🙂
Leuk! Ik wil ze dit jaar het liefst alledrie doen, maar in elk geval de 10 & halve zodat ik de challenge heb. Alleen gaat de bibonly nu wel laat open, ik ben bang dat ik dan al in Zuid-Amerika ben en geen mogelijkheid heb om in te schrijven 🙁
Ik loop hem dit jaar de 10k. Super veel zin in. Ter info voor andere wij slapen in een b&b en betalen 60 euro voor 2 nachten voor 2 personen! Dus 15 euro pppn. Hebben wel een 4 en 2 persoons kamer.
Weet jij of je zelf onderweg ook foto’s mag maken met disneyfiguren? Of mag dat niet?
Wat leuk Roxanne! Ik doe dit jaar alledrie de afstanden, haha. Wat een nuttige tip, welke B&B is dat? In Val d’Europe?
Het foto’s maken onderweg is iets anders dan normaal in het park: de figuren nemen geen tijd om er iets leuks van te maken (meestal heb je even een momentje met ze) maar ze gaan snel op de foto. Je kunt wel vragen of de castmember daar een foto van jou maakt met je telefoon (of iemand anders die erbij staat) en sommige mensen maken snel een selfie. Als je snel bent of zorgt dat je het klaar hebt is het dus geen probleem 🙂
Hai! Wat een fijn stuk heb je geschreven! Erg helder. Ik ben vorig jaar geweest en was echt super! Zou graag dit jaar weer gaan maar bib onlys zijn uitverkocht. Op de site staat trouwens dat de 36 k challenge 194 kost ipv 165 wat jij hier zegt,. Hoe kan dit? Iemand verkoopt z’n 36 k wel maar vor 250 of bieden vanaf 200 🙁 ik ben alleen dus verblijf en reiskosten zijn dan redelijk prijzig omdat je voor 2 betaald natuurlijk. Jij gaat dit jaar alle 3 lopen?
Hi Aranka! Het klopt wat je zegt, ik zal het aanpassen. Ze hebben dit jaar plotseling de prijzen buiten de pakketten om verhoogd.. Ik ga je even mailen met wat meer uitleg!
Hoi Manouk
Kun jij me vertellen wanneer je je photopass krijgt? Ook bij de expo? En dan voeg je online de drie startnummers toe? Ik heb nog steeds geen mail gehad met verdere instructies. Zou deze week volgen
Ben benieuwd.
Ik loop met twee vriendinnen de halve marathon. Maar heb een knie blessure. Nu lees ik gelukkig op jouw blog dat je makkelijk stukken kan wandelen, dus Hoop heel erg de finish te halen.
Groetjes Esther
Hallo Esther! Ik koop hem zelf altijd pas op de Expo, maar dan krijgen we hem inderdaad daar. Je kunt het even vragen als je de startnummers op gaat halen, dan wijzen ze je wel naar de juiste balie in de Expo. Je kunt vervolgens online inloggen met het nummer op de Photopass en dan drie startnummers koppelen. Het duurt wel altijd een week ofzo voor de foto’s er allemaal opstaan. Sla de startnummers even ergens op, soms moet je ze opnieuw invullen als je opnieuw inlogt. Het is dus goed ervoor te zorgen dat je startnummer goed zichtbaar is tijdens fotomomenten: doe hem in het midden en niet je armen ervoor. Bij de foto met de medaille bijvoorbeeld dan scannen ze het nummer, dus daar gaat het goed. Als je een Photopass hebt die je ook in de parken kunt gebruiken, dan krijg je een pasje dat je kunt laten scannen bij attracties en dergelijke (maar tijdens het rennen gaat alles met startnummers en heb je die niet nodig). Wat betreft het wandelen: zorg dat je op tijd in het startvak staat. Je hebt denk ik startvak C (want dat hebben de meeste mensen) en dan is het slim om een beetje vroeg te komen, want dan sta je vooraan in het startvak. Dan heb je nog een heleboel mensen achter je en kun je makkelijker wat wandelen. Ren ook gewoon lekker door op de saaie stukjes (je loopt soms backstage in het park) zodat je dan weer rustig aan kunt doen in de parken. En als je mensen met ballonnen ziet, ren dan even een flink stuk naar voren: dat zijn de achterste mensen en als die je inhalen moet je eruit. Maar als je dan even een stuk gaat rennen ben je ze meteen een deel voor. Ik heb er vertrouwen in dat je het kunt! Mail me als je nog vragen hebt en wellicht zie ik je dit weekend, want ik doe de 10 kilometer.
Ik wil deze ook ooit graag rennen. Wel de 10 km. Las bij Annemerel de Jongh dat de halve minder leuk is, omdat je ook buiten de parken loopt. Lijkt me wel het leukst om te combineren met een dag in de Disneyparken, omdat je er dan toch bent. Heel tof dat jij ‘m hebt gelopen.
Liefs,
Marloes
De 10 kilometer is ook mijn favoriet inderdaad! Ik zou inderdaad zeker één of twee dagen naar de parken gaan. Op donderdag en vrijdag is het vaak nog rustig, want de meeste mensen komen echt in het weekend. Ik loop ze dit jaar weer alle drie, want ik heb nog nooit de challenge gedaan sinds hij officieel bestaat. Ik zou zeker een keer meedoen, superleuke ervaring!
Ik ga deze jaar voor de eerste keer mee doen aan de halve marathon in Parijs..ma ik zit met nog wa vragen..de medische attest van de dokter. waar moeten we die versturen naar Disney of krijgen we een link nog..het is nog drie maanden..als we aankomen bij de expo om ons startnummer te halen.krijgen we dan vooraf papieren toegestuurd of ter plaatsen aanmelden..
Hi Chris! Leuk dat je mee gaat doen dit jaar. Je krijgt op den duur van Disney een link om je registratie rond te maken. Je vult dan wat meer gegevens in en kunt daar vaak ook je gemiddelde tijd invullen. Hier kun je het certificaat uploaden. Je kunt even kijken of je al in kunt loggen, ik heb het zelf nog niet geprobeerd. Het certificaat wordt dan goedgekeurd, waarna ze de inschrijving rond maken. Tevens moet je het certificaat meenemen naar de balie als je jouw startnummer op gaat halen, want daar bekijken ze hem ook nog even. Het document zelf kun je downloaden, ik heb de link in mijn blog staan. Is het zo duidelijker?
Hallo Manouk
Je hebt geen medische verklaring van een keuringsarts nodig?
Gewoon huisarts is voldoende?
Hallo Melanie! Je hebt inderdaad een medische verklaring nodig van de huisarts. Als die hem tekent en er een stempel op zet, dan is dat voldoende. Een keuringsarts is dus niet nodig. Sommige huisartsen doen echter een beetje moeilijk en sturen je door.. Maar als je gezondheid goed is zou het geen probleem moeten zijn!
Hey,
Het was heel fijn al deze info te lezen.. Ben ingeschreven voor de run in september.. Spannend… Alleen krijg ik geen info binnen voor het medische attest. Wanneer moet je deze afgeven of moet je deze mailen nr Disney?
Sportieve groeten,
Sally
Hi Sally! Je moet even inloggen, want je moet dit al voor 15 augustus inleveren! Dat gaat dus heel snel. Dat kan via https://book-run.disneylandparis.com/customer/account/login/. Ik hoop dat het lukt!
Hoi Manouk,
Heel leuk om dit allemaal te lezen! Als je je wilt inschrijven voor de bib-only kun je dan via iDeal betalen of heb je een creditkaart nodig?
Groeten,
Sander
Hallo Sander! Bedankt. Het is een Franse website, dus helaas kun je niet met iDeal betalen. Ik zou dus van creditcard uitgaan. Volgens mij kun je ook met Paypal betalen, maar ik ben niet helemaal zeker. Moet ik dat nog even voor je uitzoeken? Dan ga ik even zoeken!
Hoi Manouk,
Bedankt voor je reactie! Als je weet waar je het kunt vinden, zou het fijn zijn, maar anders ga ik gewoon zelf op zoek, hoor. Het is vast ergens te vinden.
Super leuk om te lezen dit. Wij zijn van plan om dit jaar de 10km te gaan rennen. Lijkt me zo gaaf om aan dit evenement mee te doen.
Hoe zit het met het park zelf, daar ren je doorheen, maar is het park dan (deels) gesloten?
Wij willen namelijk de 10km doen, en zouden vrijdag en zondag misschien wel het park nog willen bezoeken, in hoeverre is dit ook echt mogelijk?
Hi Ashley! Zoals je kunt zien ren je al voor openingstijd door de parken (start om 7.00 uur). Daarom kun je de parken gewoon bezoeken dit weekend. Houd er wel rekening mee dat het heel druk is, vooral op zaterdag! Vrijdag is altijd goed te doen. Op vrijdagavond sluiten ze het Studio Park eerder, maar het gewone park is dan wel open. Je kunt dus prima de parken bezoeken dit weekend. Wellicht dat op zondag sommige delen van het park iets later open gaan door de run, maar zal niet meer dan een uur zijn. Ik hoop dat het zo duidelijk is!