Wat kost een citytrip Parijs?

Eén van mijn favoriete steden is toch echt het mooie Parijs. Uitleggen waarom blijft toch altijd lastig, maar er zoveel te doen in Parijs, dat het eigenlijk voor zich zou moeten spreken. Helaas is het niet de goedkoopste stad voor een citytrip, maar het is zeker haalbaar! Ik zal je laten zien hoeveel mijn laatste trip naar Parijs heeft gekost en tips geven om kosten te besparen. Alles is voor 2 personen en we waren er 5 dagen. Wat kost een citytrip Parijs?

REIS naar Parijs – 116 euro

Vanuit Nederland zijn er veel manieren om naar Parijs te gaan. Met de auto is het maar een paar uurtjes, maar parkeren in Parijs.. Ook vliegen is goed te doen. De makkelijkste manier is echter toch wel de Thalys! Hoewel de Thalys zeker niet altijd goedkoop is, kun je er wel deals uit halen. Zelf boekte ik tijdens een deal waarbij de tickets 29 euro per stuk waren. Normaal zijn de goedkoopste tickets 35 euro. Deze moet je dan vaak wel 3 maanden van tevoren boeken, maar het is wel de moeite waard in mijn ogen. Het voordeel over vliegen? Je hoeft niet uren eerder aanwezig te zijn zoals met vliegen en ook is het treinstation in Parijs midden in de stad en goed verbonden met de metro. Ik vond het ideaal! En doordat we op de terugweg vertraging hadden vanaf de minuut dat we het Nederlandse treinspoor aanraakten, hebben we ook nog eens een deel van onze tickets teruggekregen. Alles positief bekijken, zullen we maar zeggen.

SLAPEN – zo duur je wilt, kan voor 300 euro

Dit kun je zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt.. Wij krijgen deze reis deels als Kerstcadeau en daarom hadden wij een wat duurdere slaapplek. Ik zocht, met wat hulp van mijn Lonely Planet, het mooie Hotel Jeanne d’Arc uit in de wijk Le Marais. Zelf vond ik dit een heel prettige buurt. We zaten dicht bij de metro en ook de Notre Dame zat op loopafstand. En dan heb ik het nog niet over de bedden… Nacht na nacht leek het alsof we in een wolk sliepen, ik droom nog steeds van dat dekbed.
Mocht je wat minder willen besteden, dan is Airbnb zeker ook een goede optie. In dezelfde buurt kun je met z’n tweetjes bijvoorbeeld terecht voor rond de 60 euro per nacht. Hotels zijn natuurlijk ook een optie, maar in een beetje centrale buurten lijken die niet veel goedkoper te zijn dan Airbnb zover ik zo snel kon vinden.

Hotel Parijs

ETEN EN DRINKEN – 250 euro

Eten en drinken in Parijs kan lastig zijn, maar kan ook juist weer goedkoop. Ik zal zeker nog eens schrijven over alle plekken waar wij gegeten hebben. We hebben geen al te dure restaurants uitgezocht en ook een keertje falafel gehaald. In totaal waren we denk ik rond de 250 euro kwijt: dat is maar 25 euro per persoon per dag! Daar moet wel bij gezegd worden dat ons ontbijt inbegrepen zat in ons hotel. Helaas ben ik een aantal bonnetjes kwijt, dus het precieze bedrag is lastig, maar wat ik kwijt ben is lunch in het Louvre en wat macarons en koffie, dus ik denk dat ik wel goed zit. Zeker te doen dus!

Macarons Parijs wat kost een citytrip

BEZIENSWAARDIGHEDEN – 90 euro

Onze favoriete bezigheid tijdens citytrips: zoveel mogelijk dingen bekijken. We hebben twee keer een free walking tour gedaan bij Discover Walks. Op onze eerste dag was dit de Left Bank Tour die we kregen van Thibaut. Het fijne van deze wandelingen vind ik altijd dat je talloze leuke weetjes krijgt over de steden waar je ze doet. Niet alleen de grote bezienswaardigheden die je in elke reisgids ziet, maar juist de verhalen in straatjes of uitleg waarom ze in Parijs bijvoorbeeld zoveel verdiepingen en verschillende balkons hebben. Ik vond deze wandeling dan ook erg leuk. Voordeel? Je kunt zelf bepalen hoeveel fooi je geeft aan het einde: je kunt het dus zo duur maken als je zelf wilt! We hebben ook nog Right Bank Tour gedaan op onze derde dag, deze was met Alex en echt een aanrader.

Verder bezochten wij nog de Notre Dame, het Pantheon, Musée d’Orsay, het Louvre, de Catacombes, het theater Opéra Garnier, Centre Pompidou en de Arc du Triomphe.
In Parijs kun je veel dingen gratis bezoeken als je inwoner van de EU bent en onder de 25 jaar. Zo kon ik gratis in het Louvre en het Pantheon. Mocht je hier geen gebruik (meer) van kunnen maken, dan kun je ook de eerste zondag van de maand naar Parijs gaan: op deze dag is bijna alles gratis te bezoeken! De rijen zijn dan wel erg lang, dus wij vonden dit zelf zonde voor sommige dingen. We hebben uiteindelijk Centre Pompidou bezocht (rij ging vrij snel) en in de avond de Arc du Triomphe.

Opera Parijs

VERVOER – 14,88 euro

In Parijs zelf hebben wij heel veel gelopen en soms de metro genomen. Bepaalde afstanden zijn echt te lang om te lopen in deze stad. De Eiffeltoren ligt bijvoorbeeld erg ver van het Louvre. Deze kosten liggen dus eigenlijk helemaal in metrotickets.

Wat kost een citytrip Parijs?

TOTAAL – 770,88 euro

Dit betekent dus ongeveer 70 euro per persoon per dag. Zeker niet goedkoop voor een citytrip vind ik, maar wel de moeite waard. Besparen kan nog door bijvoorbeeld goedkoper te eten (zelf lunch maken bijvoorbeeld), bezienswaardigheden te bezoeken op gratis dagen of nog goedkoper te slapen in een andere wijk.

Wat vind jij? Hebben we het goedkoop gedaan of kan het nog veel beter? Wat kost een citytrip Parijs volgens jou?

Delen of bewaren voor later?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.