|

Met de Flixbus naar Disneyland Parijs: tips en info

  • Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

Er zijn allerlei manieren om naar Disneyland Parijs te gaan vanuit Nederland. Zo kun je met de auto, met de trein of je kunt met de bus naar Disneyland Parijs. Als liefhebber van de Franse parken besloot ik verschillende opties uit te proberen. Na meerdere autoritjes was het nu tijd voor de Flixbus naar Disneyland Parijs!

Podium op Central Plaza in Disneyland Parijs met het kasteel op de achtergrond en op het podium Donald, Katrien, Mad Hatter en dansers

Benieuwd hoe het is om met de trein naar Disneyland Parijs te gaan? Dat heb ik ook gedaan, dus daar heb ik binnenkort meer informatie over.

Flixbus boeken

Het is heel makkelijk om de Flixbus te boeken. Dit doe je gewoon op de website van Flixbus. Je kiest een vertreklocatie in Nederland. Als bestemming kies je ‘Parijs’. Helaas gaat de bus niet rechtstreeks naar Disneyland Parijs, maar ik zal je uitleggen hoe je van Parijs naar de parken komt. Geloof me, het is niet ingewikkeld!

Opties van vertreklocaties zijn bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Eindhoven. Maar er zijn talloze opties in Nederland, dus kijk even op de website wat voor jou mogelijk is.

Zelf vertrok ik vanaf Rotterdam. Dit is voor mij het makkelijkst. Den Haag of Amsterdam is dichterbij, maar Rotterdam is vaak één van de laatste stops in Nederland. Er rijden verschillende bussen op verschillende routes.

Boeken op de website

Als je op de website een beginhalte, eindhalte en datum hebt ingevoerd zie je verschillende opties. Door op het ovaal met ‘Bus’ en dan bijvoorbeeld ‘Direct’ of ‘1 overstap’ te klikken zie je de route. Door op het oranje zinnetje met het aantal haltes te klikken zie je hoeveel tussenstops er zijn.

Als je op meerdere personen zoekt, dan zie je de totaalprijs van alle reizigers. Dat scheelt dus, het is niet persoon!

Als je een reis hebt uitgekozen kun je boeken. Je moet de namen van de passagiers invullen. Vul hier dezelfde gegevens in als op je paspoort of IDkaart! Want deze controleren ze als je naar het buitenland reist.

Wat is inbegrepen bij de reis?

Eigenlijk vrij weinig! Voor de prijs van het ticket krijg je een stoel in de bus. Ook mag je bagage meenemen. Je mag 1 stuk handbagage en 1 stuk ruimbagage meenemen.

Er is ook wifi in de bussen. Deze vond ik zelf vrij slecht werken, dus daar zou ik niet teveel van verwachten. Gelukkig is data in heel Europa inbegrepen in je internetbundel.

In alle bussen van Flixbus is een toilet aanwezig. Ook kun je meestal je telefoon opladen in de bussen.

De attractie Hyperspace Mountain gezien vanaf de voorkant in het donker

Bagage

De ruimbagage gaat onderin de bus. Deze mag 20 kg wegen en mag 50x30x80 groot zijn. Ik moet zeggen dat ze dit niet echt controleren. Ze zien wel wat je in de bus legt, dus ik zou ook weer geen extreem grote of zware dingen meenemen.

De handbagage houd je bij je. Deze mag 7 kg wegen en 30x18x42 cm zijn. Dit checken ze ook niet, maar ze zien wel wat je mee naar binnen neemt. Hier zou ik alleen dingen meedoen die heel waardevol zijn of die je wilt gebruiken in de bus. Ik raad zelf aan deze echt bij je te houden en niet boven je hoofd te leggen. Je kunt dan niet zien wat er mee gebeurt.

Je kunt meer bagage meenemen, zoals bijvoorbeeld fietsen, kinderwagens of muziekinstrumenten. Deze moet je dan bijboeken.

Wat kost de Flixbus naar Disneyland Parijs?

De prijzen van de Flixbus zijn wisselend. Maar eigenlijk is het altijd heel betaalbaar om naar Disneyland Parijs te gaan. Ik heb voor mijn ticket op de heenweg €32,99 betaald. Dit was inclusief het reserveren van een zitplek (dat kreeg ik er gratis bij).

Voor de terugweg betaalde ik €38,99. Hier mocht ik geen zitplaats bij reserveren zonder extra te betalen. Dat deed ik dus ook niet. Gelukkig konden we alsnog naast elkaar zitten.

Met de Flixbus naar Disneyland Parijs

De bus is geboekt! En nu? Hoe werkt het precies? En hoe heb ik de reis met de Flixbus naar Disneyland Parijs ervaren?

Instappen in de Flixbus op Rotterdam Centraal

De halte bij Rotterdam Centraal is bij de Conradstraat. Als je naar de stationshal loopt zie je het vanzelf op de borden. Het is een zijuitgang vanaf de stationshal.

Je loopt vervolgens op het busplatform helemaal naar het einde. Hier hangt een bord van Flixbus, op ooghoogte op een paal. Zelf vonden we het bord van BlaBlaCar meer opvallen, maar die zit op dezelfde plek.

Als de bus aankomt dan moet je de tickets laten controleren door de man bij de bus. Dit kan op de telefoon, het is niet nodig om de tickets uit te printen. Zorg dat je jouw IDkaart of paspoort ook bij de hand hebt, deze controleren ze ook.

Als het is goedgekeurd kun je jouw koffer in het ruim leggen. De medewerker laat weten waar je hem kunt leggen. Ze hebben een bepaalde plek voor elke stop, zodat je niet tussen alle koffers hoeft te zoeken. Heel handig!

Dan is het tijd om in te stappen. Als je een stoelnummer hebt gekozen kun je deze opzoeken. De stoelnummers staan boven de stoelen. Als je geen stoelnummer gekozen hebt krijg je te horen waar je kunt gaan zitten. Wij mochten een stoel uitkiezen in de groene zone: dit zijn stoelen met een groen vakje naast het stoelnummer. Ook zonder stoelen te boeken konden wij naast elkaar zitten.

Flixbus komt in het donker aangereden op Rotterdam Centraal om naar Disneyland Parijs te gaan.
Flixbus bij Rotterdam Centraal

Mijn ervaring met Flixbus

Eigenlijk was mijn ervaring met de Flixbus best prima. Bij een nachtbus worden de lichten gedimd. Daarom kun je in principe vrij goed slapen. Bij het raam zit een gordijntje. Die kun je sluiten, zodat je geen last hebt van de voorbij flitsende lichtjes.

Het blijft natuurlijk wel een bus. Je stoel kan wel naar achteren, maar natuurlijk niet echt in de ligstand. Echt heel comfortabel is het dus nooit. Ik heb zelf aardig geslapen, maar ook niet perfect.

Wij hadden vooral last van de mensen achter ons. Zij waren vrij luidruchtig aan het praten. Dit hielden ze eigenlijk de hele nacht vol. De rest van de bus was vrij stil. Je moet daar dus een beetje geluk mee hebben. Om beter te slapen raad ik dus oordoppen en een slaapmasker aan. Dan heb je de meeste rust.

Kortom: niet ideaal, wel prima. Je bent meer uitgerust dan wanneer je zelf zult rijden (tenzij je op de bijrijdersstoel zit natuurlijk, haha). Maar ik moet zeggen dat ik zelf meer fan ben van de trein. De Flixbus is echter een stuk goedkoper dan de trein.

Aankomst in Parijs met Flixbus

De Flixbus komt in Parijs in ons geval aan bij busstation Paris Bercy Seine. Dit is een ondergronds station met meerdere perrons. Het was een vrij druk station. Er zijn toiletten op het station. Deze waren wel erg vies. Niet zo vies dat ik ze niet zou gebruiken, maar ik zou zo min mogelijk aanraken. Wij gingen daarom om en om naar de toilet. Wij waren hier nog erg in de war, want er stond een rij bij de mannen-wc en niet bij de vrouwen?

Flixbus in station Paris Bercy Seine in Parijs
Paris Bercy Seine

Van Paris Bercy Seine naar Disneyland Parijs

Vanaf de halte in Parijs moet je dan nog in de Disneyparken komen. Hiervoor kun je het makkelijkst met de RER gaan. Dit is een regionale trein. Maar waar vertrekt deze dan?

Als je het station van Flixbus uitloopt kom je in een park. Deze loop je door, gewoon rechtdoor, tot je het park uit bent bij een weg. Dan sla je linksaf. Je kunt nu gewoon rechtdoor lopen en dan kom je vanzelf bij station Gare du Lyon. Je herkent het doordat je rechts bussen ziet staan.

In het station kun je een kaartje kopen bij een automaat. Let dus goed op dat je een RERautomaat hebt. Hier kies je voor ‘Paris region’, want je gaat Parijs uit. Vervolgens kun je het station uitkiezen. Je typt dan ‘Marne-la-Vallée’. Dit is de plaats waar Disneyland Parijs in ligt. Vaak komt hij vanzelf op als je de eerste letters intypt. Je kunt afrekenen met je pinpas.

Ticket voor de trein RER van Parijs naar Disneyland Parijs omhooggehouden
Ticket voor de RER

Het ticket moet je bij de poortjes in de automaat doen. Je krijgt het weer terug. Raak het niet kwijt! Het is je vervoersbewijs en je hebt het nodig om het station weer te verlaten.

Je gaat dan naar het perron waar de RER naar Marne-la-Vallée gaat. Kan niet missen, want jouw bestemming staat aangegeven met Mickeyoortjes!

Metro RER A naar Disneyland Parijs op het bord met Mickeyoortjes bij de bestemming Marne-la-Vallée

Overnachten bij Disneyland Parijs

Waarschijnlijk zul je meer dan één dag doorbrengen in Disneyland Parijs. Twee nachtbussen na elkaar is vrij heftig. Zo nam ik de nachtbus van vrijdag op zaterdag (vertrek om 00.30 uur, aankomt om 7.00 uur) en vertrok ik zondag weer om 16.00 uur uit Parijs.

Overnachten bij Disneyland Parijs zelf is vrij duur. Daarom verblijf ik zelf graag bij een hotel in de buurt. Wij kozen dit keer voor een hotel in Bussy St. Georges. Dit ligt twee haltes voor Disneyland Parijs. Superfijn!

Ik heb al een heleboel hotels in deze regio uitgetest. Mijn tips voor goedkope hotels bij Disneyland Parijs op een rijtje. Ik heb in elk van die hotels geslapen en alleen degene die ik echt zou aanraden komen in het rijtje. Ik leg ook uit wat de voor- en nadelen van deze hotels zijn.

Wat moet je meenemen in de Flixbus?

Benieuwd wat je het beste in de je tas kunt stoppen? Dan geef ik je mijn tips.

  • Paspoort of IDkaart (zonder kun je niet mee!)
  • Oordoppen
  • Slaapmasker
  • Koptelefoon om muziek of podcasts te luisteren (tips: D-Tales en Op weg naar de magie)
  • Telefoon (maar de gratis wifi is een grap)
  • Boek of iets anders om te doen
  • Sjaal of deken (de airco staat soms belachelijk hard: koud!)
  • Pantoffels of warme sokken, dan kun je je schoenen uit doen als je zit
  • Iets te eten en drinken

Zou jij met de Flixbus naar Disneyland Parijs gaan?

Delen of bewaren voor later?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.