| |

Huisje in het veld: sfeervol huisje met uitzicht op de natuur in Drenthe

Even helemaal tot rust komen in de natuur. Hertjes voorbij zien lopen vanaf de bank. Of lekker even thuiswerken op een andere plek dan thuis. Overnachten in Drenthe op loopafstand van de hunebedden. Het kan allemaal in Huisje in het veld in Drenthe.

Genesteld op de roze bank tuur je door het grote raam, terwijl je even in je kop thee blaast. In de verte beweegt er iets. Je kijkt nog eens goed.. Een hert!

Uitzicht op Huisje in het veld vanuit de tuin met openslaande deuren

Wat is Huisje in het veld?

Huisje in het veld is een accommodatie van Jelmer en Marjolein en hun twee kinderen. Zij besloten een uitbouw te doen aan de achterzijde van het huis. Hier hebben ze een appartementje in gemaakt. Gasten kunnen hier heerlijk overnachten in Drenthe.

Het huisje is van alle gemakken voorzien, met keukentje, tweepersoonsbed, badkamer met regendouche en natuurlijk een waanzinnig uitzicht op de natuur. Daarnaast is er nog een kleine kinderkamer met stapelbed (niet voor lange mensen, dus echt voor kinderen). Je zou er dus niet alleen met twee volwassenen kunnen slapen, maar ook met twee kinderen.

Behalve het feit dat je Marjolein even spreekt bij aankomst en vertrek ben je lekker helemaal op jezelf aangewezen. Bij aankomst krijg je een rondleiding door het huisje, zodat je weet hoe alles werkt. Ook stuurt Marjolein voor aankomst een heleboel tips en mooie wandelroutes per e-mail.

Op zoek naar meer leuke huisjes in de natuur? Kijk dan ook eens naar Cabiner: unieke huisjes midden een natuurgebied in Nedeland!

Overnachten in Drenthe: roze bank en openslaande deuren naar het Uffelter Binnenveld
Uitzicht vanaf de bank
Welkomstbordje huisje Drenthe

Waar staat Huisje in het veld?

Huisje in het veld staat tussen de Drentse dorpen Uffelte en Havelte. Je kunt zo naar Havelte lopen om wat te gaan eten of boodschappen te doen. En het beste nieuws is dat deze route door een prachtig bos gaat. Hugo en ik waren al tijden op zoek naar spechten: in dit bos zagen we er tijdens één wandeling maar liefst drie.

Wilde dieren zien vanaf de bank

Het huisje ligt bijna aan het Uffelter Binnenveld. Waar het netjes gemaaide gras van de tuin eindigt begint het natuurgebied. En dat is heel bijzonder, want als je lekker op de bank zit zie je in de verte soms hertjes voorbij lopen. Of een buizerd op een tak zitten. Je moet wel even goed speuren, maar met de aanwezige verrekijker zijn ze goed te zien.

Het huisje ligt wel aan de Rijksweg. Dat is een vrij drukke weg, wat we zelf in eerste instantie niet hadden verwacht. Deze hoor je dus wel. Maar aangezien het uitzicht fantastisch is (de weg is onzichtbaar vanuit het huisje) en je ook talloze kwetterende vogels hoort zouden we zo weer teruggaan.

Hert in het hoge gras vlakbij Huisje in het veld
Een hert in het veld voor het huisje

Wat is er aanwezig in Huisje in het veld?

Het huisje in Drenthe is van alle gemakken voorzien. Het is een soort studio, want het bed staat in dezelfde ruimte als de eettafel, de bank en de keuken. Het is echter wel ruim, dus het voelt een beetje als twee delen.

Verder heeft het huisje een kleine kinderkamer en een kleine badkamer. De badkamer bevat een regendouche, toilet en wastafel. Je krijgt bij aankomst voldoende handdoeken.

Het keukentje is helemaal prima. Er zijn pannen, borden, bestek en dergelijke aanwezig. Eigenlijk alles wat je nodig hebt voor alle maaltijden. De koelkast is groot genoeg om allerlei lekkers in kwijt te kunnen.

Mocht je in de avond televisie willen kijken, dan kan dit. De televisie hangt aan een stang en kun je draaien welke kant je op wilt. Maar uiteraard kun je ook op de bank genieten van het uitzicht over de natuur.

Wat kost overnachten in Huisje in het veld?

Je kunt twee periodes boeken in het huisje: van vrijdag t/m maandag (dus een lang weekend) of van maandag t/m vrijdag (een midweek). Beide opties kosten 299 euro. Mocht je in het hoogseizoen komen (bijvoorbeeld met feestdagen of in vakanties) dan kost het 399 euro voor beide opties.

Een hele week verblijven kan ook: dit is 579 euro (en 699 euro in het hoogseizoen). Wat ik fijn vind (naast het feit dat de prijs heel erg schappelijk is voor Nederlandse begrippen) is dat alles erbij zit. Geen verborgen kosten voor schoonmaak of toeristenbelasting. En zelfs het feit dat wij per ongeluk een kommetje hadden laten vallen was geen probleem en kostte niets extra.

Wat te doen in de omgeving van Uffelte

Rondom Huisje in het veld is meer dan genoeg te doen en te zien. In de omgeving kun je prachtig wandelen. Je krijgt enkele routes toegestuurd van Marjolein zodat je gelijk uit het huisje in Drenthe op pad komt. Van korte rondjes tijdens de lunch tot langere wandelingen. We verdwaalden een beetje met één van de routes richting de hunebedden, maar is dat erg als je door de natuur dwaalt?

Uffelter Binnenveld

Vlakbij het huisje in Drenthe ligt het Uffelter Binnenveld. Heerlijk om te wandelen! Er wonen allerlei soorten vogels. Ook heb je kans om Schotse hooglanders te zien, want die grazen hier om de velden open te houden.

Havelte

Vanuit het huisje loop je zo naar het dorpje Havelte. Dit is een leuk pittoresk dorpje met meerdere eetgelegenheden. Wij hadden op onze wandeling nog een spannend avontuur, want we zaten bijna in Hunted! Helaas bleek het achteraf om proefopnames te gaan, dus je zult ons niet op tv zien 😉

Kerk in Havelte met omgeploegd landbouwgrond ervoor
De kerk in Havelte

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Een bijzonder natuurgebied in Nederland: Nationaal Park Weerribben-Wieden is namelijk gemaakt door mensen. Door vervening ontstond een bijzonder landschap met een wirwar van slootjes en meren, ontstaan door het weggestoken veen en het land waarop het te drogen lag. Tegenwoordig is het de woonplaats van allerlei dieren en plantensoorten. En een heerlijke plek om te wandelen!

Het ligt helemaal niet ver van Huisje in het veld en is echt de moeite waard om te bezoeken. Wij maakten een wandeling langs prachtige huisjes langs het water en door het bos.

Wandelpad langs huizen langs het water van de Weerribben-Wieden in Drenthe
Weerribben-Wieden

Nationaal Park Dwingelderveld

Het grootste natte heidegebied van West-Europa: dat is Dwingelderveld. Dat klinkt een beetje abstract, maar het is dus een grote heide. Wij hadden geen fantastisch weer, maar hebben alsnog genoten. We zagen vogeltjes die zich verscholen in de beplanting.

Nationaal Park Dwingelderveld heeft ook een meer bosrijk gedeelte waar je bijvoorbeeld ook een vogelkijkhut hebt. Het leukste daarvan vonden wij de zwaluwen: deze woonden ín de hut zelf! Nog nooit zagen we deze vogeltjes van zo dichtbij.

Twee kuddes schapen houden de heide open en kun je als ze thuis zijn bekijken in de stal. Wat een schatjes! En met een beetje geluk kom je ze ook tegen op de heide.

Giethoorn

Op slechts een kilometer of twintig van Huisje in het veld ligt het bekende Giethoorn. Het Venetië van Nederland wordt het ook wel genoemd. Jaarlijks komen er talloze toeristen om dit Nederlandse dorpje te bekijken. Dat moet je dus ook eens gezien hebben!

En eerlijk is eerlijk: het ís ook prachtig. Erg klein, maar het grenst aan de Weerribben-Wieden. Met een bootje vaar je van Giethoorn zo door het natuurgebied. Zeker een aanrader dus.

Overnachten in Drenthe in Huisje in het veld

Ook overnachten in Huisje in het veld? Je kunt Huisje in het veld online boeken bij Jelmer en Marjolein.

Huisje Drenthe met groen gras en natuur
Huisje in het Veld vanuit de tuin gezien

Delen of bewaren voor later?

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.