De mooiste uitzichtpunten in Kopenhagen

 • Deze blogpost kan affiliatelinks bevatten. Bekijk de disclaimer voor meer informatie.

Kopenhagen is de fotogenieke hoofdstad van Denemarken. Mooie historie en nieuw design: alles komt samen. En wat is leuker dan dit vanaf boven bekijken? Dat kan vanaf deze verzameling van de mooiste uitzichtpunten in Kopenhagen.

Kopenhagen is een prachtige stad. Zeker op een mooie dag is het leuk om eens een overzicht van de stad te krijgen vanuit de lucht. Maar waar kun je dat het beste doen? Om daar achter te komen testte ik allerlei uitzichtpunten in Kopenhagen.

Beste uitzichtpunten in Kopenhagen

De locaties hieronder heb ik allemaal geprobeerd. Ik vertel je per locatie wat je kunt zien en hoe je er komt. Sommige zijn meteen een leuke uitdaging om te bezoeken. Of moeten zelfs zonder het uitzicht eigenlijk op je lijstje voor Kopenhagen te komen staan!

Benieuwd wat er nog meer te doen is in Kopenhagen? Bekijk dan ook al mijn tips voor de leukste bezienswaardigheden in Kopenhagen.

Uitzicht vanaf de toren van Christiansborg

Ik zou het paleis Christiansborg sowieso bezoeken, want het is één van mijn favoriete bezienswaardigheden in Kopenhagen. De toren van Christiansborg zit in het hetzelfde gebouw. De toren heeft echter een aparte ingang, want je kunt er gratis op.

Als je voor Christiansborg staat (op het plein met het beeld) en je loopt naar binnen, dan is de ingang van de toren meteen rechts. Omdat er een beperkt aantal mensen tegelijk op kan staat er een rij, maar bij ons duurde dit niet heel lang.

Het goede nieuws is dat je de toren niet hoeft te beklimmen: er is namelijk gewoon een lift. Alleen op het einde moet je één trap op, maar dat is gewoon één verdieping. Het uitzicht is echt fantastisch, zeker met mooi weer. Je kunt zelfs Mälmo in Zweden zien liggen, evenals de beroemde brug die Mälmo en Kopenhagen verbindt (bekent uit de Deens-Zweedse serie ‘The Bridge’). Bordjes geven duidelijk aan wat waar ligt.

De toren is met 106 meter hoogte de hoogste toren in Kopenhagen. Het uitzichtpunt zit echter niet helemaal op de top, maar op 44 meter. De toren wordt in het Deens aangegeven als Tårnet.

Helaas is de toren momenteel gesloten vanwege waterschade. Het is onduidelijk wanneer hij weer opent. Er staat een bord bij de lift waar vrij dramatisch ‘indefinite’ op staat, maar laten we hopen dat de schade hersteld kan worden. Online is er nog weinig bekend over de sluiting.

 • Kosten: gratis
 • Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 11.00 – 21.00 uur, zondag van 11.00 – 17.30 uur
 • Hoogte: 44 meter
 • Adres: Christiansborg Slotsplads, Kopenhagen

Restaurant in toren Christiansborg

Bovenin de toren op Christiansborg zit ook een restaurant. Hier kun je eten met een waanzinnig uitzicht over de stad. Zelf heb ik dit niet geprobeerd, want Meyers i Tårnet is voor ons doen best prijzig. Lunch is ongeveer 145 kroon/20 euro en diner is rond de 235 kroon/32 euro voor een hoofdgerecht. Maar dan zit je wel mooi!

Liever een beetje besparen? Bezoek de toren dan gratis en kies voor een lekker en goedkoop restaurant in Kopenhagen.

Rundetaarn

Een icoon in Kopenhagen wat mij betreft: de ronde toren. De Rundetaarn zul je wellicht kennen uit Bassie & Adriaan (of ligt dit aan mij) of door de kenmerkende ronde gang naar boven. Geen trappen dus!

Vanbinnen zijn enkele tentoonstellingen te zien. En op het dak staat een oude sterrenwacht, heel tof om te zien. Maar het belangrijkste is toch wel het uitzicht over de stad!

Het uitkijkplatform heeft een hek, maar de spijlen zijn breed. Je kunt er dus makkelijk doorheen kijken of doorheen fotograferen.

Het is met 35 meter niet het hoogste punt van Kopenhagen, maar omdat het centraal ligt is het uitzicht wel de moeite waard. En stiekem sta je op de toren van Christiansborg eigenlijk niet veel hoger.

 • Kosten: 40 DKK per persoon
 • Openingstijden: dagelijks van 10.00 – 20.00 uur (april t/m september) of 10.00 – 18.00 uur (oktober t/m maart, langer open op dinsdag en woensdag).
 • Hoogte: 35 meter
 • Adres: Købmagergade 52A, Kopenhagen

Spiraaltoren van Vor Frelsers Kirke

Misschien wel de engste toren die ik ooit beklommen heb is die van de Vor Frelsers Kirke (of Our Saviour’s Church). De toren beklim je aan de buitenzijde. Er loopt een trap in een spiraalvorm om de toren heen. De toren en ook de trap worden steeds smaller.

Zeker met een flinke wind is de trap een uitdaging. Hoewel je er echt niet af kan vallen (er is een leuning), vóélt het niet zo. Zelfs ik zonder hoogtevrees vond het spannend. En dan heb je ook nog tegenliggers..

Omdat er maar een beperkt aantal mensen tegelijk de trap mag beklimmen is het aan te raden van tevoren tickets te boeken. Zeker in het weekend en op feestdagen is dit slim. Je kunt het ook doen als je voor de deur staat, maar dan heb je kans dat je even moet wachten op je tijdslot.

Met regen of harde wind sluit de toren. De trap wordt glad, waardoor het gevaarlijk is deze te beklimmen. Als je als een ticket hebt gekocht krijg je het geld terug. De toren gaat pas weer open als de trap opgedroogd is.

 • Kosten: 69 DKK per persoon. Bestel je tickets online om zeker te zijn dat je erop kunt.
 • Openingstijden: dagelijks van 9.00 – 20.00 uur. De toren is gesloten in januari 2024.
 • Hoogte: 90 meter
 • Adres: Sankt Annæ Gade 29, Kopenhagen
Uitzicht over Kopenhagen met veel groen vanaf de toren van Vor Frelsers Kirke

De koepel van de Marmorkirken

Het allermooiste uitzicht over Kopenhagen heb je wat mij betreft vanaf de Marmorkirke. Maar het is meteen ook het moeilijkste om te bezoeken. Het heeft mij een jaar van meerdere bezoekjes gekost. Maar wij werden dan ook gedwarsboomd door werkzaamheden aan de kerk die inmiddels zijn afgerond.

De Marmorkirken heet eigenlijk Frederiks Kirke, maar de bijnaam is eigenlijk bekender. De kerk zelf kun je regelmatig bezoeken, maar de koepel is lastiger.

Uitzicht over Kopenhagen vanaf de koepel van de Frederiks Kirke of Marmorkirken in Kopenhagen, een van de mooiste uitzichtpunten in Kopenhagen

De koepel kun je alleen in het weekend bezoeken. Op zaterdag en zondag om 13.00 uur om precies te zijn. Je kunt de koepel namelijk alleen onder begeleiding bezoeken. Er mogen maximaal 30 bezoekers mee en je kunt geen tickets boeken van tevoren.

Je koopt een ticket door de kerk binnen te gaan. Links zit een klein deskje waar je de tickets koopt. De persoon die meeloopt komt pas om 13.00 uur aangelopen. Het werd wel steeds drukker, dus het kan lonen op tijd te komen. Bij ons kon wel iedereen gewoon mee.

Sommige dagen gaat de tour niet door vanwege bijvoorbeeld een evenement. De data dat de tour niet doorgaat kun je online vinden.

 • Kosten:
 • Openingstijden: Zaterdag en zondag om 13.00 uur
 • Hoogte: Heb ik helaas niet kunnen vinden.
 • Adres: Frederiksgade 4, Kopenhagen

Toren van het Rådhus

Het stadhuis van Kopenhagen (of Rådhus) is gebouwd tussen 1892 en 1905. De architect was Martin Nyrop. Hij werd geïnspireerd door de Italiaanse architectuur, wat je ook wel kunt zien. Maar het is voor ons vooral van belang omdat het de hoogste toren van de stad is.

Zelf heb ik helaas nog niet de mogelijkheid gehad om de toren te beklimmen, maar het staat wel op mijn lijstje. Je kunt alleen de toren beklimmen (met gids), maar je kunt ook een rondleiding door het stadhuis boeken. De toegang tot de toren zit daar bij inbegrepen.

Helaas is de toren in 2023 gesloten voor onderhoud.

 • Kosten: Je kunt online tickets boeken om de toren op te gaan.
 • Openingstijden: De toren is in 2023 helaas gesloten voor onderhoud. Je kunt nog wel het stadhuis zelf bezoeken. De toren is normaal open van maandag t/m vrijdag om 11.00 uur en om 14.00 uur en op zaterdag om 12.00 uur.
 • Hoogte: 105,6 meter
 • Adres: Rådhuspladsen 1, Kopenhagen
Het Rathaus in Kopenhagen op het plein met blauwe lucht erachter

Het dakterras van warenhuis Illum

Het allermooiste uitzicht van de stad zou ik het niet noemen. Maar je hebt wel leuk (en vooral gratis) uitzicht over Kopenhagen vanaf het dak van warenhuis Illum.

Op het dak zit een restaurant, Illum Rooftop. Het is niet nodig om hier iets te gaan eten, wij konden gewoon kijken zonder iets te bestellen. Maar het kan wel leuk zijn om hier te gaan zitten en wat te drinken.

 • Kosten: gratis toegang
 • Openingstijden: dagelijks van 10.00 tot 20.00 uur, restaurant Illum Rooftop is langer open
 • Adres: Købmagergade 20, Kopenhagen

Star Flyer in Tivoli

Wellicht een gekke toevoeging, maar je hebt oprecht één van de mooiste uitzichten over Kopenhagen vanuit een attractie in themapark Tivoli. De zweefmolen Himmelskibet, beter bekend als Star Flyer, is maar liefst 80 meter hoog. Je kijkt uit over een flink deel van de stad. Waanzinnig!

Je mag helaas geen camera of telefoon meenemen in de attractie, deze moet je aan het begin in een kluisje doen. Je moet me dus maar geloven dat het prachtig is.

En als je dan toch in Tivoli bent, ga dan even naar Cakenhagen. Of bekijk mijn andere tips voor lekkere taartjes, ontbijt en lunch in Kopenhagen.

 • Kosten: 90 DKK voor de attractie, 155 DK voor Tivoli
 • Openingstijden: Als Tivoli open is, dan is de attractie dat open. Omdat Tivoli wisselend open is met de seizoenen kun je het beste even online kijken.
 • Hoogte: 80 meter
 • Adres: Vesterbrogade 3, Kopenhagen
De Starflyer in Tivoli Kopenhagen, een hele hoge attractie met mooi uitzicht over Kopenhagen

CopenHill

Een hele lijst historische uitzichtpunten. Daar hoort natuurlijk ook een stukje design tussen. Want Kopenhagen heeft meer dan genoeg prachtige moderne architectuur.

Een voorbeeld van deze inventiviteit is CopenHill of Amager Bakke. Dit is een afvalverwerkingsfabriek waar ze groene energie opwekken. Dit is onderdeel van de missie om Kopenhagen CO2-neutraal te maken. Maar alsof dat niet genoeg is wil het architectenbureau er ook een plek van maken waar sporten met het hele gezin gemotiveerd wordt.

Zo bevindt er zich een heuse skihelling op het dak. Bekleed met groene borstelbaan. En er is een sleeplift, dus je kunt makkelijk terug naar boven voor een nieuwe afdaling. Hoe verzinnen ze het?

CopenHill heeft ook een hoge klimmuur voor de durfal. En je kunt naar boven wandelen. Dit is een soort bergbeklimmen, dus best pittig. Geen zin om moe te worden? Er is ook lift. En je wilt naar boven voor het uitzicht. En voor de rooftopbar natuurlijk.

Uitzicht over Kopenhagen vanaf CopenHill met de zon tegen

Het uitzicht is de ene kant op heel mooi: dan zie je de stad. Aan het einde van de dag heb je echter wel de zon tegen, dus je kunt beter vroeg op de dag gaan. Aan de andere kant heb je namelijk uitzicht op het industrieterrein waar CopenHill op ligt. Iets minder spannend.

Het is niet heel makkelijk bereikbaar met het OV. Het kan wel: je neemt de metro naar Christianshavn en daarna de bus. Het is dan nog een minuut of tien lopen. Het is makkelijker om met de fiets te gaan. Dat is slechts 10 minuutjes vanaf het centrum. Op roadtrip? Dan kun je ook met de auto, want je kunt gratis parkeren.

 • Kosten: gratis toegang
 • Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 19.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur
 • Hoogte: 85 meter
 • Adres: Vindmøllevej 6, Kopenhagen
Het water in Kopenhagen met op de achtergrond Copenhill met rook uit de toren
Copenhill

Dit zijn mijn favoriete uitzichtpunten van Kopenhagen. Welke lijkt jou het mooist?

Delen of bewaren voor later?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.