Mijn favoriete restaurant in Praag

Met een groep collega’s reisde ik voor enkele dagen af naar Praag. Met een grote groep is het altijd lastig om ergens te eten. De collega die we daar opzochten koos een restaurant in Praag uit voor de eerste avond. En niet zomaar een restaurant, want ik denk niet dat ik vaak lekkerder heb gegeten dan hier. Eerder gaf ik je al tips voor de stad, nu laat ik je zien waar je écht moet eten.

Mijn favoriete restaurant in Praag

Het restaurant waar het allemaal om draait is het Italiaanse restaurant Pasta Fresca. De sfeer in het restaurant is gelijk al goed: je komt binnen en het ziet er gezellig uit. Zelf aten wij helemaal beneden aan twee lange tafels. De tafel heeft eigen obers die steeds langskomen voor de bestellingen en de drankjes.

Mijn favoriete restaurant in Praag

Wat staat er op het menu?

Dit restaurant heeft geen typisch Tsjechische kaart, wat natuurlijk wel jammer is. Een andere keuken proberen is juist erg leuk op reis. Ze hebben echter wel de lekkerste pasta die je ooit hebt gegeten. Het gehele menu kun je hier vinden. Ze hebben ook een Engelse menukaart.

Pasta Fresca
Kaas raspen over de lasagne.

Zelf had ik tagliatelle met spinazie, paddenstoelen, porcini, room en walnoten. Maar ik heb ook geproefd van heerlijke lasagne (zie hierboven) en de spaghetti carbonara op de foto hieronder. Zoals de naam al zegt is de pasta vers gemaakt en echt ontzettend lekker.

Pasta Fresca

Naast de menukaart hebben ze ook een wijnkaart met allerlei keuzes. Zelf drink ik geen wijn, maar er is voor ieder wat wils. De gemberlimonade die ik had besteld is echt een aanrader, ik vond hem superlekker in elk geval.

Tot slot is er ook nog een dessertkaart. Eigenlijk leek alles me lekker, maar ik ging voor de chocolademousse. Ook dit is weer een aanrader. De mousse is echter niet echt zoet, wat ik wel had verwacht, dus dat is goed om te weten. Het is echt heel pure chocolade. Het pittige van de chili was erg goed als toevoeging en ook het ijs was erg lekker.

Pasta Fresca
Toetje: chocolademousse met truffel, chili, gezouten karamel ijs.

Wat kost het?

De prijzen in Pasta Fresca vallen erg mee. Ze liggen tussen de 200 en 295 kroon voor de pastagerechten. Op moment van schrijven is dat tussen de €7,60 en €11,20 ongeveer. Absoluut niet duur dus. De toetjes zijn ongeveer vergelijkbaar qua prijs met Nederland: het duurste is 195 kroon (€7,40) en de rest ligt daar dicht in de buurt.

Wijn ligt er natuurlijk aan wat je besluit te bestellen. De wijnkaart kun je hier vinden, zodat je een idee hebt van de prijzen. Mijn gemberlimonade was 68 kroon (€2,60), wat niet goedkoop is, maar wel prima: ik heb er genoeg aan gehad voor de hele maaltijd. We hadden samen wat flessen water besteld en dan is dit prima, want door de sterke (lekkere!) smaak drink je het ook niet zo snel weg.

Meer over het restaurant

De naam van het restaurant is dus Pasta Fresca.

  • Adres: Celetná 11 (in het oude centrum)
  • Openingstijden: dagelijks van 11.00 – 23.30 uur

Wat is jouw favoriete restaurant in Praag?

Delen of bewaren voor later?

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Hartelijk dank voor je uitgebreide verslag van de reis naar Kûtna Hora. Wij hebben vandaag, met behulp van je verslag, ook deze trip gemaakt. Dankzij je aanwijzingen konden we alles heel goed en snel vinden. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.